Schweiz SRF har bekräftat att Schweiz kommer att ställa upp i Eurovision Song Contest 2015. De är väldigt nöjda med den finalplats de fick i Köpenhamn och kommer därför även denna gång använda sig av en nationell uttagning för att utse sitt tävlingsbidrag.

Som vanligt så kommer låtskrivare och artister kunna ladda upp sina bidrag till en speciell Eurovision-plattform på TV-bolagets hemsida. Regler och datum kommer att avslöjas senare men redan nu uppmanas alla som känner sig manade att förbereda sina bidrag. (Källa: esctoday.com)

Schweiz fem senaste bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:
2014: Hunter of stars“, Sebalter 13:e i finalen
2013: You And Me“, Takasa 13:e i semi 2
2012: Unbreakable“, Sinplus 11:a i semi 1
2011: In love for a while“, Anna Rossinelli 25:a i finalen
2010: Il Pleut de L’Or“, Michael von der Heide 17:e i semi 2

Schlagerpinglan: Det är alltid skojigt att läsa om länder som är nöjda med sina resultat men när det gäller ett land vars bidrag man följt under lång tid i en utdragen (men underhållande) uttagning så tycker jag att det känns ännu lite roligare. Jag glädjs med dem och ser fram emot ytterligare en höst med hundratals nya, fräscha Eurovision-kandidat-låtar. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2015: Schweiz bekräftar deltagande”

  1. Rickard

    Ett land som verkligen blivit missgynnat det senaste decenniet! Tycker synd om dem och unnar verkligen Schweiz en vinst eller en bra placering i tävlingen! Kul att de inte ger upp utan fortsätter! 🙂

  2. Davve

    Jag måste erkänna att jag trodde landet skulle misslyckas att ta sig till final in är igen. Men Sebalter klarade det igenom bra sång och lite visslingar 🙂 kul ändå.

    Malta och Schweiz hade liknande bidrag tyckte jag i år.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se