Danmark TV-bolaget DR har bekräftat att Danmark kommer att ställa upp i Eurovision Song Contest 2015. Det mest troliga är att de återigen använder sig av den nationella uttagningen “Dansk Melodi Grand Prix” för att utse sitt bidrag. Mer information är att väntas inom de närmaste månaderna. (Källa: esctoday.com)

Danmarks fem senaste bidrag och resultat i Eurovision Song Contest:
2014: Cliche Love Song“, Basim 9:a i finalen
2013: Only Teardrops“, Emmelie de Forest 1:a i finalen
2012: Should’ve Known Better“, Soluna Samay 23:a i finalen
2011: New Tomorrow“, A Friend In London 5:a i finalen
2010: In A Moment Like This“, Chanée & N’evergreen 4:a i finalen

Schlagerpinglan: Ja, då var alla de nordiska länderna “bekräftade” och då återstår det bara att hålla tummarna för att de får in några riktigt lovande bidrag så att ESC 2015 blir en lika bra nordisk årgång som 2014 var. 😀

Vad gäller Danmarks senaste bidrag så tycker jag att de alla har sina ljuspunkter men att samtliga, på ena eller andra sättet, skaver en del och blev därför aldrig riktigt mina personliga favoriter. Nej, tacka vet jag år 2000 och “Fly On The Wings Of Love” med Olsen brothers, där har vi ett bidrag som prickade rätt på alla punkter. Förnyelse i all ära men ibland är det trevligt med “gamla godingar”. 😀

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


12 kommentarer till “Eurovision 2015: Danmark bekräftar deltagande”

 1. Micke

  Danmark är efter Sverige det land i Norden som har intresserat mig minst helt enkelt för att deras bidrag väldigt sällan har tilltalat mig. Kör en ranking ändå 2010-2014: Det lustiga är att fyra av dessa hade lätt platsat på topp 10 genom alla tider från Danmark. Iofs säger det inte så mycket med tanke på det som de brukar skicka.

  1. 2013: “Only Teardrops“, Emmelie de Forest (8/10)
  (Nu ska jag bli jävligt gnällig. Anledningen är att jag är sååååååå trött på allt gnäll på flöjter i ESC. Tack ESC och Tack Danmark för att ni lät detta fantastiska instrument leva ut. Flöjt är precis tvärtom ett instrument som väl använt istället höjer kvaliteén på låten. Låt oss som gillar detta få göra det och sluta allt gnäll. En polare berättade för mig hur jädra lågt SVT sjönk i produktionen av MF när de nedlät sig till stenkastning av värsta sort. Det är lätt att stå kvar vid beslutet att bojkotta MF)
  2. 2014: “New Tomorrow“, A Friend In London (7/10)
  (Om man bara ser till låten är det en åtta och en utmanare till Emmelie de Forest men snälla nån då. Hur kan man bara släppa igenom ett sånt plagiat. Eller vad säger du Andreas?)
  3. 2010: “Should’ve Known Better“, Soluna Samay (6/10)
  (Har inte så mycket att säga om det här. Småmysig låt som tar tag utan att riktigt lyfta)
  4. 2011: “In A Moment Like This“, Chanée & N’evergreen (5/10)
  (Borde haft ett högre betyg men Tina Turner sa till mig att ta det lugnt med det. Dessutom har väl ESC sällan sett ett mindre matchat par ebtra scenen. Synd för det kunde ha blivit bra)
  5. 2012: “Cliche Love Song“, Basim (1/10)
  (Den gamla vinjetten avslutades väl ungefär så här om jag minns rätt. (Kom nu då. VADÅ?. Barnprogram i TV2. Senare blev det: Har ni sett Kanal 1 och därefter vet jag inte 🙂 )

 2. Rickard

  1. 2011 A friend in London 8/10
  2. 2012 Soluna Samay 8/10
  3. 2014 Basim 8/10
  4. 2010 Chanee & N’evergreen 8/10
  5. 2013 Emmelie de Forest 8/10

  Som ni märker så kan jag inte riktigt bestämma mig för vilken av deras låtar som är bäst! Så alla får dela på samma poäng! Rangordningen är väl en liten fingervisning om vad jag värderar högst! Danmark har varit grymt bra de senaste åren! Bäst i norden enligt mig! 🙂

 3. Micke

  Förlåt mig alla danskar och alla med rötter därifrån för det jag nu ska säga.

  Jag har svårt för det danska språket. Inte för att jag tycker det låter hemskt eller något utan för att jag förstår knappt ett ord av vad ni säger. Hade en jobbarkompis en gång som pratade på för fullt och jag bara nickade med. Det höll ju självklart inte och jag blev ju tvungen att erkänna att jag inget förstod. Han tog det jättedåligt och sa inte ett ord mer till mig under de två år vi jobbade tillsammans.

  Varför tar jag då upp detta med danska språket? För att det visar hur tråkigt det är när länderna sjunger på engelska istället för på sitt eget språk och det allra bästa beviset för mig var år 2000 och två danska bröder. Jag håller med Schlagerpinglan om att det är det bästa danska bidraget genom åren men det kunde ha blivit än bättre.

  I danska MGP 2000 sjung de på danska och refrängen var underbar med sitt “Smuk som et stjerneskud”. Detta försvann och ersattes med “Fly on the wings” och låten sjönk flera våningar för mig. När t.o.m danska är bättre för mig än engelska då förstår jag verkligen hur viktigt det är för mig att bidragen framförs på hemspråket.

  Detta påminner mig om Lena PH 2004 som hade tryck i refrängen med sitt ONT, det gör ONT och sabbade det med Hurts yes it hurts helt utan tryck.

  “Smuk som et stjerneskud” Där ligger trycket 🙂

  http://www.youtube.com/watch?v=l9Jck3OO5NA

 4. Micke

  Du har dålig smak Rickard 😉

 5. Nathalie

  Personligen förstår jag inte riktigt storheten i Olsen Brothers. Två småfeta, tunnhåriga gubbar i glasögon som sjunger schlagers- väldigt intressesant_”IRONI”
  1. A friend in London (9/10)
  2. Emmelie de Forrest (6+/10)
  3. Chanee & N`evergreen (5/10)
  4. Soluna Salay- SNARKVARNING (1/10)
  5. Basim- Töntigt (0/10)

 6. Micke

  Nathalie: Hoppas du inte tar detta fel nu 🙂 För mig har det ingen som helst betydelse hur artisterna ser ut så länge de presterar. Om de är 5 år, 95 år, nakna, iklädda burka or whatever. Ser att du och jag tycker väldigt bra om årets danska bidrag 🙂 Storheten i bidraget från 2000 har för mig alltid varit sångarens röst. En annorlunda intressant röst

 7. Rickard

  Micke: Hehe du med! 😉

  Skämt och sido! Jag är egentligen rätt konservativ när det kommer till eurovision! Jag hade exempelvis gärna sett att språkreglerna återinfördes där alla länder ska sjunga på sitt språk! Kan tycka att det är lite av poängen med en tävling mellan länder! Att lyfta fram det som varje land har att erbjuda i sång och dans! Men nu ser tävlingen ut som den gör, och då väljer jag att lägga fokus på hur bra låten är! Och där gör Danmark ständigt bra ifrån sig! Det visas ju inte minst på deras resultat! Hela 2010-talet har varit riktigt bra från Danmark! 2000 och 2005 är bland de bästa bidrag Danmark skickat, om inte de två bästa! 😀

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag tycker riktigt bra om den engelska versionen av 2000-vinnarbidraget, men håller med om att den danska versionen är snäppet bättre. Till skillnad från franskan, italienskan och ryskan så är danskan tyvärr inget språk som jag rankar så högt när det talas – men i vissa sånger fungerar det förvånansvärt bra för mig. Ett annat exempel är deras 1991-bidrag “Lige Der Hvor Hjertet Slår” som är helt underbart men som förmodligen inte hade varit hälften så vackert om det framförts på engelska.

 9. Christopher

  Danmark har varit överlag helt pk i eurovision. 1. 2013 7/10 2. 2011 6/10 3. 2014 6/10. 4. 2012 5/10. 5. 2010 4/10

 10. Micke

  Rickard: Om det nu är så att vi inte är helt överens om de danska bidragens standard så är det sannerligen tvärtom med det andra. Vi är helt och hållet överens att det är poängen med tävlingen att man ställer upp och sjunger på sitt eget språk. Hela poängen med att ESC startade, att människor skulle dela med sig av sitt eget från dess länder. Vi får starta en protestgrupp 🙂 Än mer för att bidragen ska skrivas av landsmän.

  Seriöst så tyckte jag det var ett otroligt framsteg förra året när 50% av länderna framträdde på sitt eget språk. Trodde och hoppades på en fortsättning men tyvärr blev det inte så.

  Schlagerpinglan: Yepp italienskan, spanskan och franskan är absolut det bästa. Vad det nu hjälper Frankrike när de ställer upp med sådant som i år. Plus dock för att de som Italien står på sig med språket. Spanien svek i år tyvärr.

 11. Rickard

  Micke: Ja vi kan ju hoppas att detta året var ett undantag! Det är kul att se att fler länder sjunger på sitt språk! Mångfalden blir så mycket större! 😀

 12. Kerstin

  1. 2011 A friend in London 8/10
  2. 2012 Soluna Samay 8/10
  3. 2010 Chanee & N´evergreen 7/10
  4. 2013 Emmelie de Forest 7/10
  5. 2014 Basim 6/10

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se