Irland Efter fyra år där mentorer fått uppdraget att få fram de perfekta tävlanden till “Eurosong“, Irlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest, återgår TV-bolaget RTÉ till att ta emot bidrag från manade artister och låtskrivare.

Fram till den 31:a oktober tar RTÉ emot bidrag till “Eurosong 2015“. Närmare information och regler om hur inskickandet av låtarna går till hittar ni på rte.ie. (Källa: rte.ie)

Irlands senaste bidrag, uttagningsmetoder och resultat i Eurovision Song Contest:
2014: Heartbeat“, Can-Linn (featuring Kasey Smith) “Eurosong” (med mentorer) 12:a i semi 2
2013: Only Love Survives“, Ryan Dolan “Eurosong” (med mentorer) 26:a i finalen
2012: Waterline“, Jedward “Eurosong” (med mentorer) 19:e i finalen
2011: Lipstick“, Jedward “Eurosong” (med mentorer) 8:a i finalen
2010: It’s For You“, Niamh Kavanagh “Eurosong” 23:a i finalen

Schlagerpinglan: Jag har aldrig varit så förtjust i Irlands mentor-system utan ser gärna att de ökar sina chanser genom att titta runt och se vad olika låtskrivare och artister har att erbjuda snarare än att de sätter allt sitt hopp till fem individer.

Visst gick det bra första året, men personligen är jag övertygad om att det hade mer med Jedward som fenomen att göra än sättet de blev valda. Vissa saker har helt enkelt sin tid, precis som 2014 visade sig vara perfekt timing för Conchita Wurst. Vad som fungerar 2015 vet vi i nuläget inget om, men det ska bli intressant att se de vad de olika TV-bolagen gör för att försöka pricka så rätt som möjligt. 🙂

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Irland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Irland 2015: RTÉ söker bidrag till “Eurosong””

  1. Micke

    Jag bryr mig faktiskt inte ett smack om vad de gör för nytt så länge det är något som representerar det verkliga Irland vad det gäller musik, alltså numero uno i världen. Snälla Irland börja ta tävlingen på åtminstone lite allvar. Låt oss slippa tandborstar och annat som förnedrar er. Inte minst inhyrda låtskrivare. Sicket skämt……. Irland hyr in låtskrivare 🙂 Den krassa sanningen är att den dan då ni börjar ta detta på allvar då sätter ni alla andra på plats.

    Har egentligen slutat hoppas men det är svårt att låta bli så jag hoppas väl i år igen då 🙂 GO IRLAND

  2. Schlagerpinglan

    @Micke, Tyvärr är nog många TV-bolag och låtskrivare så uppe i att leta efter vad som kan tänkas vara “nästa stora sak” att de glömmer att de kanske redan har svaret i det som är typiskt för det egna landet. Det går ju faktiskt att tänka nytt utan att för den skull glömma bort sitt musikarv. Förhoppningsvis är det inte bara Irland som kommer fram till det.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se