Vitryssland Efter två dagar av auditioner där strax under 90 artister fick framföra sina bidrag framför en sjumannajury avslöjade TV-bolaget BTRC i går vilka 15 bidrag som valts ut till finalen av Vitrysslands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2015 den 26:e december.

Här nedan hittar ni länkar till artisternas liveframträdanden vid auditionerna, en del av studioversionerna samt de låtskrivare som ligger bakom finalbidragen.

Finalisterna i Vitrysslands nationella ESC-2015-final, 26:e december:

I believe in a miracle“, Gunesh
(Gunesh Abasova, Svetlana Geraskova)
liveaudition studioversion
Supernova“, Janet
(Ylva Persson, Linda Persson, William Taylor)
liveaudition studioversion
Stand as one“, Alexey Gross
(Alexei Shirin, Yuri Vashchuk)
liveaudition
Love is my colour“, Daria
(L. Antonova, P. Baranovsky)
liveaudition
Summer love“, Valeria Sadovskaya
(Leonid Shirin, Alexei Shirin)
liveaudition
Time“, Uzari & Maimuna
(Yuri Navrotsky, Svetlana Geraskova)
liveaudition studioversion
Accent“, MILKI
(Alexander Rybak, Y. Rakitin)
liveaudition studioversion
Only dance“, Yana Butskevich & Muzzart
(V. Krutikov, Yana Butskevich)
liveaudition
Fighter“, Beatrys
(L. Klochko)
liveaudition
My dreams“, NAPOLI
(Olga Shimanskaya, Aleksey Zubarevich)
liveaudition studioversion
Giving up your love“, Tasha Odi
(Ylva Persson, Linda Persson, Peter Hägerås, Niclas Haglund)
liveaudition studioversion
Angel“, Lis
(D. Lis, D. Minin)
liveaudition studioversion
Electric toys“, Rostany
(Viktor Rudenko)
liveaudition
Don’t save my name“, Anastasia Malashkevich
(Pavel Klyshevsky, A. Vahomchik)
liveaudition
Drive“, Vitaly Voronko
(Vitaly Voronko, Vladimir Kubyshkin)
liveaudition
(Källor: esctoday.com, eurovision.tv och wikipedia.org)

Schlagerpinglan: Som synes så finns det en hel del kända namn bland både artisterna, se listan nedan, och låtskrivarna. Mest surr har det varit kring Alexander Rybaks specialsammansatta tjejgrupp MILKI och hans “Accent“. I Maltas 2015-uttagning räckte det till en 5:e-plats med Franklins “Still Here“ för Rybak och det väl inte helt uteslutet att det kan bli ett ännu bättre resultat här.

Även den svenska låtskrivarduon Ylva och Linda Persson (tillika artistduon OneVoice) känner vi igen sedan förra årets “You will be here”, se listan nedan. I år står de bakom inte mindre än två stycken: “Supernova“ med Janet och “Giving up your love“ med Tasha Odi. Som vanligt så är det lättsmälta låtar som passar perfekt i sådana här sammanhang, men om de räcker ända fram till seger återstår att ses.

Kända namn i Vitrysslands nationella ESC-2015-final (+deras senaste ESC-försök)
Gunesh Tell me why“ (3:a 2012)
Janet You will be here” (3:a 2014)
Alexey Gross One way love” (4:a 2013)
Uzari Secret” (8:a 2013)
Daria Starlight” (8:a 2014)
NAPOLI Stay With Me” (8:a 2014)
Tasha Odi Empty Universe” (6:a 2014)
Anastasia Malashkevich Runaway” (6:a 2014)
Vitaly Voronko I Wonder How You” (9:a 2013)

Schlagerpinglan: Om ni missade de livsända auditionerna den 4:e och 5:e december, som bjöd på allt från påkostade scenkläder till sjungande zombies så hittar ni de 87 vitryska live-klippen här. Mycket nöje. 😀

Även om jag inte känner att det finns någon ESC-vinnare bland de tävlande så har jag hittat en hel del låtar som slår an de rätta strängarna hos mig, däribland “Stand as one” med min gamla favorit Alexey Gross, “Time“, “Giving up your love“ och “Supernova“ samt en del andra som behöver lite fler lyssningar.

Sedan har vi ju “Accent“, som jag motvilligt måste medge att jag charmas allt mer av ju mer jag hör den. Trots det uppebara “utseende framför sångröst”-problemet så finns det en hel del fungerande element i låten, som därmed finns med bland de låtar jag tror har en chans att vinna… om de sätter liveframträdandet vill säga. 😉

Men men… än är det lång tid kvar innan det är dags för Vitryssland att utse sitt ESC-bidrag och förmodligen har jag en helt annan uppfattning av låtarna då. Vad som än händer lär vi ha en riktigt underhållande uttagning framför oss. 🙂

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2015 hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se