ESC I dag bekräftades det envisna ryktet om att det brittiska TV-bolaget BBC planerar en Jubileumsgala för att hylla Eurovision Song Contest när det nu i år firar 60-års-jubileum.

Galan, som fått namnet “Eurovision’s Greatest Hits“, kommer att hållas i Eventum Apollo Hammersmith i London den 31:a mars, gästas av både gamla och nya Eurovision-artister samt ledas av Graham Norton och Petra Mede.

Ett flertal TV-bolag planerar att köpa in programmet och här i Sverige lär SVT sända galan den 4:e april. Vill ni i stället vara på plats under inspelningen så släpps biljetterna den 6:e februari kl. 11.15 CET och kommer att kunna köpas via eurovision.tv (internationella köp) och BBC:s Eurovision-webbsida (brittiska köp). (Källor: eurovision.tv och svt.se)

Artister klara för “Eurovision’s Greatest Hits” (så här långt):
Bekräftade artister Eurovision-bidrag Land Placering / År
Conchita Wurst Rise Like a Phoenix Österrike Vinnare 2014
Herreys Diggi-loo Diggy-ley Sverige Vinnare 1984
Natasha St-Pier Je N’ai Que Mon âme Frankrike 4:a 2001

Schlagerpinglan: Jag hade ju i och för sig velat se jubileumsshowen vem som än blev programledare men nu när det är klart att det verkligen blir Graham Norton och Petra Mede som fick de ärofyllda uppdragen så ser jag, om möjligt, ännu mer fram emot showen. 🙂

Då är det bara att hoppas att de lyckas lika bra med mixen av gästande artister och de bidrag som de väljer att belysa som de gjorde med programledar-valet, men det ska väl inte vara några problem egentligen. Det ska mycket till för att en gala om Eurovision ska kunna bli annat än intressant och underhållande. 😀

Andra bloggar om:

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se