Storbritannien Sedan den 7:e november förra året, då deadlinen var satt, har TV-bolaget BBC haft fullt upp med att gå igenom de förslag på bidrag till Storbritanniens deltagande i Eurovision Song Contest 2015 som skickats in.

En stor del av låtarna har uppenbarligen visat sig vara riktigt bra men efter att de haft en dialog med vissa av de aktuella låtskrivarna så fastnade de för ett bidrag som stack ut och var både omedelbart och lätt att komma ihåg. Detta bidrag kommer att representera Storbritannien i Wien och presenteras den 7:e mars, bl.a. på bbc.co.uk och eurovision.tv. (Källa: bbc.co.uk)

Schlagerpinglan: När man läser hur BBC beskriver sitt bidrag så verkar det som att de hittat något riktigt speciellt och kanske t.o.m. har chans på en topp-tio-placering i ESC-finalen.

Sedan kommer jag att tänka på att det lät ungefär lika positivt innan de presenterade förra årets bidrag (17:e-plats-placerade “Children Of The Universe“ med Molly) och inväntar därför presentationen innan jag vågar ha några högre förväntingar. Det är ändå på något vis roligt att se att de verkar vara nöjda med sitt val. 🙂

Mer om Storbritanniens förberedelser inför Eurovision Song Contest 2015 (samt deras senaste sex ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2015“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se