ESC2015 I dag avslöjades lite mer fakta kring två shower som inte bara har Eurovision Song Contest utan tydligen även Sarah Dawn Finer som gemensam nämnare:

SVT:s “Inför Eurovision Song Contest 2015”:
Sarah Dawn Finer tar över som programledare för SVT:s “Inför Eurovision Song Contest” efter Malin Olsson. Christer Björkman finns dock kvar som expert och sidekick.
Serien består som vanligt av fyra program, men vilka som kommer att gästa dem har ännu ej avslöjats.
Tisdagen den 21:a april kl. 21:00 sänds det första programmet i SVT1 och SVTPlay.

BBC:s “Eurovision Song Contest’s Greatest Hits”:
BBC:s hyllningsprogram inför den 60:e årgången av Eurovision Song Contest leds av Graham Norton och Petra Mede.
Den svenska sändingen kommer att förgyllas av Christer Björkman och Sarah Dawn Finer som hörs från studion i London.
Sarah Dawn Finer kommer även att, i rollen som Lynda Woodruff, agera röda mattan-reporter och intervjua alla de medverkande, se gästlistan här.
Galan äger rum i London på Eventum Apollo Hammersmith den 31:a mars men sänds inte förrän den 4:e april i SVT1 och SVTPlay.
Förutom själva galan, som sänds kl. 21:45, så kan man även se både ett Uppsnack kl. 21:25 och ett Eftersnack kl. 23:20, alla tre sändningarna i SVT1 och SVTPlay.
(Källa: svt.se)

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Sarah Dawn Finer och Lynda Woodruff Eurovision-aktuella”

 1. Johan

  Ber en bön för att Thomas Lundin och Björn Kjellberg nu får gästa inför-programmen. Att det skulle ske känns dock högst osannolikt om man analyserar vad de verkar vilja åstadkomma med den där programserien.

 2. Lukas

  Jag har typ tappat förtroendet för att SVT skulle gå tillbaks till sitt gamla koncept med Inför ESC där man satte poäng på bidragen… spontant känns det som att vi själva som är som mest aktiva här på bloggen borde göra nån liknande grej utav det konceptet istället.

 3. Micke

  Schlagerpinglan: Ursäkta att jag går utanför ämnet men jag har just fått höra en sak om Tyskland och året 2013. Har ingen aning om sanningshalten i detta det är därför jag provar om du kanske vet något om detta. Enligt det jag fått höra hade Tyskland inledningsvis bestämt sig för ett internval och redan var klar med låten då någonting hakade upp sig och det rann ut i sanden. Därefter ändrade de sig och körde en uttagning istället.

  Vet du någonting om detta. Är det helt enkelt en skröna eller ligger det något i det? Det värsta är att om det är sanning så gjorde de en jättemiss när de ändrade sig. Det lär ha varit gruppen FAUN som deltog i år som var internvalet och låten skulle ha varit Schrei es in die Winde. Jädrar vilken miss om vi missade den bara för något strul och istället fick en svagare kopia av Euphoria som Tyskland ställde upp med då.

  Jag är ju främst hårdrockare men något jag också dyrkar är folkmusik. Helst grymt upprockad men det funkar även traditionellt eller lite rockigt som här

  https://www.youtube.com/watch?v=RLUfUa_EiZE

 4. Johan

  @Micke

  Oj om det stämmer! Folkmusik och speciellt om den skulle framförts på tyska hade varit miljoner gånger bättre än det bidrag de ställde upp med 2013. Den du länkade hade nog knipit en topp 10.

 5. Axel

  Inga onda ord om Cascada!!

 6. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag har inte hört något om att det skulle ha varit några planer på ett internval och med tanke på att de hade en väl fungerande nationell uttagning så låter det lite konstigt. Jag vet dock, som sagt, inget om detta så kanske stämmer det, kanske inte.

  Låten du länkade till var inte dum alls, men jag får nog gå på Axels linje här. 😉 Cascadas bidrag var ett riktigt trevligt inslag i finalen och varken det eller Estlands “Amazing“ 2014 hade jag några “Euphoria-problem” med. 🙂

 7. Schlagerpinglan

  @Lukas, Jag kommer att gå igenom bidragen ett i taget här på bloggen och om allt går som det ska så ska alla semifinalsbidragen vara genomgångna innan repetitionerna startar i Wien den 11:e maj.

  Jag ger då varje bidrag ett betyg och lägger upp allt på en sammanfattande sida. Eventuellt så skulle jag även kunna ta med det sammanlagda betyget från de som kommenterar inläggen och lägga upp på sammanfattningssidan. Eller om det finns något bättre förslag så är det bara att hojta till. 🙂

 8. Isabell

  En stor anledning till att jag vill se detta hyllningsprogram är Linda Woodruff!!! 😀 Just love her!!!!
  Sarah Dawn Finer är sååå underbart duktig och underhållande! 🙂

 9. Micke

  Schlagerpinglan: Detta om Tyskland 2013 var något jag hörde bland mina musikervänner i Österrike när jag nyligen var där nere. Hade svårt att ta det på allvar och gjorde inte heller det trots att dessa är såna jag litar helt och hållet på. Trodde väl att de skämtade. Nu fick jag dock höra än mer snack om det här och började vackla på att det skulle vara en skröna och det var därför jag skrev och frågade dig.

  Sen vill jag säga till både dig och Alex att jag inte sa några “onda ord” om Cascada 🙂 Jag sa att deras bidrag var svagare än detta med Faunt och även då att det var än svagare kopia av Euphoria. Detta står jag benhårt fast vid. Tyckte aldrig om Cascada men sa heller inga “onda ord” om dem 🙂

  Däremot hade jag varit asglad om Tyskland ställt upp med det där bidraget med Faunt. Hade varit ett av mina favvisbidrag det året i så fall 🙂

  Mer hårdrock och folkmusik i ESC 🙂

 10. Schlagerpinglan

  @Micke, Intressant var det i alla fall och jag kan tänka mig att de har väldigt många alternativa planer för sina ESC-deltagande innan de bestämmer sig för ett slutligt så det kan mycket väl ha varit en av reservplanerna (eller t.o.m. plan A som ej fungerade av någon anledning).

  Nej, inte var det några “onda ord” utan endast olika åsikter. 🙂 Vad gäller Cascada så tycker jag att det var ett fenomenalt framträdande vid den tyska uttagningen men att det blev lite platt i ESC. Bra låt i vilket fall som helst. 😉

 11. Micke

  Faktiskt positivt överraskad över jubileumsprogrammet för ESC 60 år. Såna program brukar oftast bli väldigt överarbetade och tråkiga men jag tycker faktiskt de lyckades få ihop ett riktigt trevligt program. De lyckades faktiskt undvika de flesta av de artister och bidrag som jag haft svårast för under åren. De flesta skötte sig med den äran om man säger så.

  Största besvikelsen var som precis som under året 2001 Natasha St-Pier då hon framförde sitt bidrag Je N’ai Que Mon Ame. En av de två bästa ballader som någonsin varit med i ESC men hör jag eller ser jag henne framföra det bidraget en gång till offentligt på engelska ska jag personligen se till att hon får husarrest. Världshistoriens största “how to succeed in making a wonderful song to a very ordinary song in just three minutes” För er som inte vet hur den egentligen ska låta:

  https://www.youtube.com/watch?v=cIkkPgsp39o

  Petra Mede och Graham Norton lyckades faktiskt med att göra programledarstunderna under programmet till en värdig del av det hela och inte bara ett tjattrande emellan låtarna. Bra gjort

  PS. Den andra balladen som är bland de två bästa någonsin är givetvis Zeljko Joksimovic – Lane Moje 2004 🙂

 12. Schlagerpinglan

  @Micke, Jag kan bara instämma vad gäller proffsigheten i showen samt att det var lite väl mycket engelska i ESC-bidragen. När det gäller ESC-ballader så har vi tydligen inte riktigt samma åsikter, men i det här fallet så var det ju huvudsaken att jubileumsshowen verkar ha gått hem hos de flesta, oavsett musik-smak. 🙂

 13. Micke

  Blir lite överraskad nu. Vad du tyckte om Frankrike 2001 hade jag inte en susning om men jag hade för mig att du gillade Serbien 2004.

 14. Schlagerpinglan

  @Micke, Visst gillar jag Serbiens super-ballad, men när man jämför den med många andra ESC-ballader så ramlar den snabbt ner och når nog inte ens topp-fem på min lista. 🙂

 15. hej

  Inför eurovision är ikväll

 16. Schlagerpinglan

  @hej, Jepp, håller på med ett uppladdnings-inlägg i skrivandets stund. 🙂 (Tack för påminnelsen i alla fall, det hade varit ganska tråkigt att missa det.)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se