ESC2015 I dag, precis som vid “Eurovision’s Greatest Hits” den 31:a mars, kommer jubileumet av Eurovision Song Contest återigen att uppmärksammas i London. Denna gång är det i form av en ESC-konferens som lär kunna följas live kl. 11:00 – 18:00 via eurovision.tv.

Vad som är planerat att hända under Eurovision Song Contest: 60th Anniversary Conference, som hålls i British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) i London, kan ni läsa mer om på eurovision.tv samt se schemat i pfd-filen här.

Främst är konferensen tänkt att belysa de sätt som tävlingen påverkat Europa, såväl socialt, politiskt som kulturellt, under de 60 år som den (snart) pågått. För att göra det så har uppemot 200 akademiker, artister, fans, journalister, kommentatorer och media-personligheter samlats för att dela med sig av sina upplevelser och åsikter.

Bland de som kommer att tala under konferensen finns bl.a. Conchita Wurst (vann för Österrike 2014), Dave Benton (vann för Estland 2001), Jon Ola Sand, Sietse Bakker och Andi Knoll. (Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Trevlig att se att detta viktiga jubileum uppmärksammas så mycket som det gör. Tyvärr så har jag ingen möjlighet att sitta klistrad vid sändningen hela dagen utan får hoppas på sammanfattande klipp och rapporter med det mest intressanta som händer under dagen. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se