Schlagerpinglan: I kväll är det dags för det sista programmet av SVT:s “Inför Eurovision Song Contest 2015“. Sarah Dawn Finer är som vanligt programledare, Christer Björkman är bisittare och Kristin Amparo, Tess Merkel och Eric Saade bildar ESC-panel.

Sist ut bland bidragen är nio låtar från den andra semifinalen samt det förkvalificerade bidraget från Tyskland. Här nedan ser ni dem alla, inkl. länkar till info om bidragen (klicka på flaggorna) samt officiella videor, i den ordning jag personligen för tillfället rangordnar dem. (Hela min topp-40-lista hittar ni här.)

SVT:s “Inför ESC 2015” Del 4 (i den ordning jag personligen rankar bidragen):
Slovenien 1. Slovenien – “Here For You“, Maraaya startnr. 16
Israel 2. Israel – “Golden Boy“, Nadav Guedj startnr. 9
Sverige 3. Sverige – “Heroes“, Måns Zelmerlöw startnr. 13
Schweiz 4. Schweiz – “Time To Shine“, Mélanie René startnr. 14
Cypern 5. Cypern – “One Thing I Should Have Done“, John Karayiannis startnr. 15
Island 6. Island – “Unbroken“, María Ólafsdóttir startnr. 12
Azerbajdzjan 7. Azerbajdzjan – “Hour Of The Wolf“, Elnur Huseynov startnr. 11
Polen 8. Polen – “In The Name Of Love“, Monika Kuszyńska startnr. 17
Tyskland 9. Tyskland – “Black Smoke“, Ann Sophie finalist
Lettland 10. Lettland – “Love Injected“, Aminata startnr. 10

Schlagerpinglan: Efter tre “Inför ESC”-program som inte riktigt nått upp till önskad nivå så borde jag egentligen hoppa över kvällens avsnitt, men det vet jag redan att jag inte kommer att lyckas med för så djupt rotad är traditionen att se detta program. Jag vet dock ungefär vad som är att vänta och jag ser det på egen risk med väldigt låga förväntningar… så det borde kunna bli relativt underhållande i alla fall. 😉

Som vanligt sänds programmet i både SVT1 och SVTPlay, med start kl. 21:00.

Mer om “Inför ESC 2015”-avsnitten hittar ni här:
“Inför ESC 2015” – del 1: Inför programmetResultatet av del 1
“Inför ESC 2015” – del 2: Inför programmetResultatet av del 2
“Inför ESC 2015” – del 3: Inför programmetResultatet av del 3

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


14 kommentarer till “Fjärde delen av SVT:s “Inför ESC 2015””

 1. hej

  Nytt program, ny omröstning. Jag skriver hur mellos omröstning ser ut innan programmet
  1. Sverige 70%
  2. Slovenien 6%
  2. Israel 6%
  4. Azerbajdzjan 4%
  4. Island 4%
  6. Lettland 3%
  6. Tyskland 3%
  8. Schweiz 2%
  9. Cypern 1%
  10. Polen 1%

 2. Schlagerpinglan

  @hej, Så oväntat att Sveriges bidrag inte bara ligger i topp utan även nästan kammat hem alla poängen själv. 😉 (Inget fel i det egentligen, man gillar det man känner igen, men lite komiskt.)

 3. Johanna

  Ok jag sa att jag inte skulle titta idag för jag tycker programmet har seglat under bottennivå hela säsongen men idag var det faktiskt lite bättre. och framförallt att jag fick upprättelse för Cypern, ett bidrag jag älskar och tror kommer gå bättre än folk tror! Trea totalt sett i deras röstning! Det var det jag hade att säga i övrigt var det inte så mycket oväntat utan mest Saades tjat om bra engelska(som han själv inte heller har) Och Tess enerverande “analyser” och Saade som ger poäng baserat på utseendet på sångerskan…nja jag hoppas de byter koncept nästa år!

 4. Johan

  Är nog glad att jag skippade det även denna gången! 🙂 När Thomas kommer tillbaka kan vi snacka, tills dess tror jag att jag kan förutspå hur nästa år kommer vara utformat…

 5. Schlagerpinglan

  Om det finns någon av er blogg-läsare som fortfarande tittar på “Inför ESC” så ber jag om ursäkt för att ni får vänta tills imorgon på mitt “Inför ESC 2015 – del 4 – resultatet”. (Jag har förutom ett onormalt stort ESC-intresse även ett väldigt stort hockey-intresse och då jag nu ser en VM-match, Ryssland-Finland, som gör mig mer upprörd än alla Inför ESC-program tillsammans, så känner jag att jag är lite väl negativ för att skriva något intressant program-sammandrag.)

 6. Johanna

  @Johan Ja risken att de byter ut mobbnings-Tv som detta är väl inte så stor troligen!

 7. Schlagerpinglan

  Även jag hoppas att de gör en rejäl utstädning inför “Inför ESC 2016” men jag måste likväl erkänna att panelen under de två första bidragen (Israel och Lettland, innan jag blev distraherad av annat) faktiskt verkade att bete sig riktigt civiliserat. 😀 (Roligt att kunna skriva något positivt om ett program för en gångs skull, resten vet jag ännu inte så mycket om.)

 8. Johanna

  @schlagerpinglan Ja programmet höjde sig ett litet snäpp idag men fortfarande hoppas jag på en rejäl rannsakning till nästa år!

 9. Schlagerpinglan

  @Johanna, Ja visst, det behövs ett nytänk, helt klart. Hela den här mobbnings-mentaliteten känns så omodern.

 10. Josef

  Håller med er ovan. Bättre idag men programmet måste mer få en seriös anda som vårt grannland Finland “de eurovisa” har!? Som sagt bättre denna avslutande gång men som helhet får tyvärr inte “inför esc 2015” något högre betyg.

 11. Kerstin

  Det som jag personligen tyckte var kul var att dom gav Islands bidrag fina betyg då jag åtminstone på den här bloggen varit väldigt ensam om att tycka det är en riktigt bra låt. Programmet var helt klart mer sevärt denna vecka men överlag ett program som var en besvikelse.

 12. Johan

  Nu har Thomas Lundin släppt sina poäng gällande första semin:

  http://thomaslundin.info/

 13. Kerstin

  Johan, tack för den länken. Kul att läsa hans omdömen och betyg. Riktigt kul att han också gillar Moldavien.

 14. Schlagerpinglan

  @Johan, Även jag tackar för påminnelsen. 😀 En ljuspunkt så här i ESC-panel-tider där inte alla levererar. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se