ESC2015 Schlagerpinglan: EBU har avslöjat i vilken ordning de 40 länder som deltar i Eurovision Song Contest 2015 kommer att läsa upp sina röster vid den stora finalen i kväll, vilken ni ser här nedan tillsammans med namnen på de personer som kommer att läsa upp resultatet från de olika länderna.

Som grund när de satte röstningsordningen ligger resultatet efter juryns röster vid gårdagens repetition, allt för att göra röstningen så spännande som möjligt. Eventuellt kan ordningen ändras lite vid sändingen, t.ex. om några tekniska problem skulle inträffa.

Alla röstuppläsarna kommer att läsa upp sina röster på engelska, förutom Virginie Guillaume från Frankrike och Laetitia Guarino från Schweiz, som kommer att läsa upp sina lands röster på franska.

Ordningen länderna avger sina röster i (röstuppläsare):
1. Montenegro (Andrea Demirović) 21. Tyskland (Barbara Schöneberger)
2. Malta (Julia Zahra) 22. Australien (Lee Lin Chin)
3. Finland (Krista Siegfrids) 23. Tjeckien (Daniela Písařovicová)
4. Grekland (Helena Paparizou) 24. Spanien (Lara Siscar)
5. Portugal (Suzy) 25. Österrike (Kati Bellowitsch)
6. Rumänien (Sonia Argint Ionescu) 26. Makedonien (Marko Mark)
7. Vitryssland (Teo) 27. Slovenien (Tinkara Kovač)
8. Albanien (Andria Xhahu) 28. Ungern (Csilla Tatár)
9. Moldavien (Olivia Fortuna) 29. Storbritannien (Nigella Lawson)
10. Azerbajdzjan (Tural Asadou) 30. Georgien (Natia Bunturi)
11. Lettland (Markus Riva) 31. Litauen (Ugnė Galadauskaitė)
12. Serbien (Maia Nikolić) 32. Nederländerna (Edsilia Rombley)
13. Estland (Tania) 33. Polen (Cleo)
14. Danmark (Basim) 34. Israel (Ofer Nachshom)
15. Schweiz (Laetitia Guarino) 35. Ryssland (Dmitry Shepelev)
16. Belgien (Walid) 36. San Marino (Valentina Monetta)
17. Frankrike (Virginie Guillaume) 37. Italien (Federico Russo)
18. Armenien (Lilit Muradyan) 38. Island (Sigridur Halldorsdottir)
19. Irland (Nicky Byrne) 39. Cypern (Loukas Hamatsos)
20. Sverige (Mariette Hanson) 40. Norge (Margrethe Røed)
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Med tanke på att röstordningen är skapad för att göra omröstningen så spännande som möjligt så skulle man kanske kunna utläsa något av mönstret… eller så har har de fått det att se ut att luta åt ett visst håll för att man ska bli lurad att dra fel slutsatser om juryrösterna. 😉

Ja, denna lista kan man säkert ha riktigt skojigt med men den lär knappast avslöja vinnaren och med tanke på att tittarna som står för 50% av rösterna inte ens har sett vad de ska rösta på så lär vi så snällt få vänta på det slutliga resultatet innan vi med säkerhet vet vem som vinner kvällens final. 🙂

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Eurovision 2015: Röstordningen och röstuppläsarna”

 1. Johan

  Just nu bryr jag mig faktiskt lite vem som vinner! Det jag vill åt är en spännande omröstning där allt kan hända in i det sista 🙂

  Men mina tre segerkandidater är Sverige, Ryssland och Italien, och en rysk seger gör mig faktiskt lite rädd för att nästa års tävling kan drabbas av massavhopp och konflikter. Jag spår redan lite mörker i ESC-horisonten och hoppas att detta inte kompletteras.

 2. Schlagerpinglan

  @Johan, Även om jag hoppas på att en av mina favoriter vinner så är jag helt inne på ditt spår. Det hade varit roligt med en riktigt gastkramande omröstning där man inte riktigt vet hur det ska sluta förrän de sista länderna läser upp sina röster. 🙂

 3. Hejhå

  Den första reaktionen jag får av detta är att Sverige har vunnit juryrösterna, men man vet aldrig. Det hade varit väldigt roligt om det var så!

 4. Johanna

  Om länder hoppar av för att Ryssland vinner är de otroligt barnsliga och kan gärna göra det känner jag spontant. Tävlingen går ut på att enas via musiken och kan man inte acceptera att t.ex Ryssland vinner kanske man inte ska vara med från början? jag gillar Rysslands bidrag för första gången på 15 år och hoppas lite extra att det ska gå bra för henne!

 5. Kerstin

  Johanna, håller helt med dig. Sånt här trams att hoppa av ifall ett visst land vinner är bara barnsligheter. Dom som säger att det är så mycket mobbing och utfrysning bland barn kanske skulle fundera ett varv, kan det bero på att vuxna människor inte är de bästa förebilderna.

 6. Johan

  Jag ser nog hellre att de hoppar av än att det skulle bli en massa politiska bidrag som skickas istället (som Georgien försökte med 2009). Det skulle om något vara omoget. Har full förståelse om public service-bolag till de länder som blir invaderade av ett annat land inte skickar dit någon delegation eller artist utan hellre väljer att avstå och vänta ut det hela.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se