ESC2015 Här nedan ser ni det slutliga resultatet av finalen av Eurovision Song Contest 2015, inkl. länkar till alla ländernas framträdanden, ifall ni missade något eller helt enkelt vill se dem igen. En fullständig poängtavla, där man ser vilka poäng de olika länderna gav varandra, hittar ni här

Hela resultatlistan: Finalen av Eurovision Song Contest 2015:
Sverige 1. Sverige 365 p. Heroes“, Måns Zelmerlöw
Ryssland 2. Ryssland 303 p. A Million Voices“, Polina Gagarina
Italien 3. Italien 292 p. Grande Amore”, Il Volo
Belgien 4. Belgien 217 p. Rhythm Inside“, Loïc Nottet
Australien 5. Australien 196 p. Tonight Again”, Guy Sebastian
Lettland 6. Lettland 186 p. Love Injected“, Aminata
Estland 7. Estland 106 p. Goodbye To Yesterday“, Elina Born & Stig Rästa
Norge 8. Norge 102 p. A Monster Like Me“, Mørland & Debrah Scarlett
Israel 9. Israel 97 p. Golden Boy“, Nadav Guedj
Serbien 10. Serbien 53 p. Beauty Never Lies“, Bojana Stamenov
Georgien 11. Georgien 51 p. Warrior“, Nina Sublatti
Azerbajdzjan 12. Azerbajdzjan 49 p. Hour Of The Wolf“, Elnur Huseynov
Montenegro 13. Montenegro 44 p. Adio”, Knez
Slovenien 14. Slovenien 39 p. Here For You”, Maraaya
Rumänien 15. Rumänien 35 p. De la capăt / All Over Again“, Voltaj
Armenien 16. Armenien 34 p. Face The Shadow“, Genealogy
Albanien 17. Albanien 34 p. I’m Alive“, Elhaida Dani
Litauen 18. Litauen 30 p. This Time”, Monika Linkytė and Vaidas Baumila
Grekland 19. Grekland 23 p. One Last Breath“, Maria-Eleni Kyriakou
Ungern 20. Ungern 19 p. Wars For Nothing“, Boggie
Spanien 21. Spanien 15 p. Amanecer”, Edurne
Cypern 22. Cypern 11 p. One Thing I Should Have Done”, John Karayiannis
Polen 23. Polen 10 p. In The Name Of Love”, Monika Kuszyńska
Storbritannien 24. Storbritannien 5 p. Still In Love With You”, Electro Velvet
Frankrike 25. Frankrike 4 p. N’oubliez Pas”, Lisa Angell
Österrike 26. Österrike 0 p. I Am Yours”, The Makemakes
Tyskland 27. Tyskland 0 p. Black Smoke”, Ann Sophie
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Italien, Ryssland och Sverige var hela tiden med i toppstriden och då jag höll en liten tumme för dem alla tre så måste jag medge att jag njöt av hela omröstningen och såg med spänning fram mot slutresultatet, som visade sig bli riktigt bra. 😀

Ett stort grattis till Måns Zelmerlöw och oss alla, Eurovision kommer tillbaka till Sverige! 🙂 Jag återkommer i morgon (efter en god natts sömn) med en lite mer utförlig text om finalen. På återseende då. 😀

Uppdaterat: Österrike och Tyskland fick båda 0 poäng i finalen. Från början hade eurovision.tv givit Österrike sistaplatsen, nu ser jag att Tyskland i stället fått plats nr. 27. Rimligtvis borde båda ha delad 26:e-plats, men jag uppdaterar resultatlistan ovan enligt den officiella källan.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Resultatet: Eurovision Song Contest 2015 Finalen”

 1. Hannes

  Var säker i mitten på att Ryssland skulle vinna, så WHOOPS gick vi förbi dom 😀

 2. Nathalie

  Tråk-Måns med sin jante-sång vann. Jag hoppades in i det sista att vackra Polina eller de stiliga italienska gossarna( som sannerligen var stiliga) att de skulle på något sätt gå om tråk-Måns och fjant Björkman. Men nepp!
  Hur fann Sverige ska ha råd nästa år är en bra fråga.

  Jag är glad att Lettland kom såpass högt, riktigt glad. Men Frankrike näst sist. Och vad hände med Spanien, Montenegro & Slovenien.

  Men jante-svenskarna är säkert jävligt glada! Nu behöver jag en cigg!

 3. Jompa

  Trist omröstning. I princip ingen utanför top 10 fick nån poäng så det måste kännas jobbigt för artisterna. Jag tror det nya poängsystemet helt enkelt suddar ut alla “extrema” poäng och jämnar ut allt. Det måste ju också vara rekordfå länder som fick en tolva?
  Annars tror jag SVT ordnar det utan problem 2016. Pengar tas från tv-licensen – så är det alltid. Men usch så tråkigt vara i Norden igen för femte gången på tio år.
  Men, stolt att Belgien och Australien – mina favoriter – gjorde bra framträdanden!

 4. Anilorak

  Är inte nöjd med vinnaren – men är ändå glad över att ESC är tillbaka i Sverige! Det ska bli väldigt spännande att se hur de ordnar allt nu!
  Annars var hela tävlingen katastrofalt anordnad av Österrike tycker jag. Allt från programledarna till kamerorna. Hemskt helt enkelt. Något de dock ska ha beröm för är att de påminde alla om att eurovision faktiskt är en musiktävling och inte en tävling i politik – tack, det behövdes! (Tyvärr).
  Hade hellre velat se Italien som vinnare, men är som sagt glad att esc är tillbaka i Sverige. Grattis Måns och grattis Sverige!
  Jompa; håller med dig, så kul att både Belgien och Australien kom i topp 5 också!

 5. Johanna

  Så kul och för mig oväntat att vi vann igen! Ska bli superkul att tävlingen går i Sverige igen. Österikes programledare har varit superdåliga och mellanakterna dötrökiga så kul att det kommer till ett land som kan det här!

 6. André

  Är faktiskt mållös över hur spännande det var ett tag igår mellan Ryssland och Sverige, den mest spännande omröstningen på flera år!
  Jag är jätteglad men också lite chockad över att det blev svensk vinst igen, hade faktiskt inte trott det! Men kul! 🙂

  Italien var egentligen min favorit och ville de skulle vinna men en tredjeplats är inte fy skam och både Ryssland och Sverige var också förtjänta av sina poäng.

  Tyckte mest synd om Österrike igår..visst, de försvann i mängden men sist med 0 poäng förtjäna de inte…tycker till skillnad från andra att de gjort ett bra jobb i år och hoppas de är någorlunda nöjda trots noll-poäng.

  Tack så mycket för den här säsongen! Har varit mycket roligt att vara här och skriva ner sina tankar i år igen 😉 tittar säkert in här igen idag men ifall jag inte gör det så tack!

 7. Jompa

  Ser nu också att Italien vann stort bland tittarna.
  Typiskt att juryn ska rädda Sverige igen (2008). Italien och Estland är de två som juryn förstörde för mest. Måns fick teletolvor från Australien, Danmark och Norge. 3 avd 39 bara! Sjukt oförtjänt att vinna då tycker jag.

 8. Jan-Åke Dahlqvist

  Mina favoritlåtar gick inte alls så bra som jag hoppats. Min smak är nog lite udda eftersom låtar som Azerbajdzjan, Lettland och Belgien kom så högt upp i resultatlistan och det var låtar som jag inte alls fastnat för och Albanien som jag tyckte var sämst kom också oväntat högt upp. De låtar som jag själv satt högst var:

  1. Slovenien
  2. Montenegro
  3. Estland
  4. Rumänien
  5. Spanien

 9. Johan

  @Jompa – var hittar du split-resultatet för finalen? Om det är sant att Italien vann stort bland tittarna så finns det ju ytterligare en anledning till varför den förbannade juryn måste bort från den här tävlingen. Precis som du säger, sjukt oförtjänt att vinna då kan man tycka.

  Men, skulle bara kul att se listan! Brukar alltid vara lite misstänksam när data presenteras som jag inte kan hitta själv med några snabba googlingar.

 10. Jompa

  Spli-resultaten finns på eurovision.tv men här finns en sammanfattning:
  http://oikotimes.com/2015/05/24/may-24-eurovision-2015-italy-won-televoting-sweden-jury-voting/

 11. Rickard

  Ser att många här tycker att vinsten på något sätt är orättvis och oförtjänt! Har väldigt svårt att förstå de tankegångarna! Det finns tydliga regler som ALLA vet om! Länder är inte tvingade att vara med! Jag har svårt att värdera en vinnare av folket över en vinnare av juryn! Det är ju inte så att Europa inte gillade Måns! Han kom bra till även bland telefonrösterna! Man måste ligga bra till hos både folk och jury för att ha chansen att vinna!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se