Efter att Petra Marklund avslöjade i sista programmet av Allsång på Skansen 2015 att hon slutar som programledare så har spekulationerna gått varma om vem som ska ta över. Nu är dock allt påskrivet och klart och SVT kan äntligen bekräfta att det blir Sanna Nielsen som blir ny programledare för Allsång på Skansen, med start i juni 2016. (Källa: svt.se)

Programledarna för “Allsång på Skansen” genom tiderna

År Program- och allsångsledare TV-sändning?
1935 – 1950 Sven Lilja nej
1956 – 1966 Egon Kjerrman nej
1974 – 1993 Bosse Larsson vissa år, vissa år inte
1994 – 2003 Lasse Berghagen ja
2004 – 2010 Anders Lundin (även “prao” 22/7-5/8 2003) ja
2011 – 2013 Måns Zelmerlöw ja
2014 – 2015 Petra Marklund ja
2016 – Sanna Nielsen ja
(Källa: wikipedia.org)

Alla Sanna Nielsens låtar i Melodifestivalen och Eurovision Song Contest

År Bidrag Placering i MF Placering i ESC
2001 I går, i dag 3:a
2003 Hela världen för mig 5:a
2005 Du och jag mot världen” (med Fredrik Kempe) 8:a
2007 Vågar du, vågar jag 7:a
2008 Empty Room 2:a
2011 I’m in Love 4:a
2014 Undo 1:a 3:a i ESC 2014

Schlagerpinglan: Det har ryktats och “avslöjats” en hel del den senaste tiden kring vem som skulle ta över efter Petra Marklund, men det var inte förrän idag som det blev bekräftat att Sanna Nielsen verkligen blir den nya programledaren för Allsång på Skansen. Efter att ha sett hennes insats under Melodifestivalen 2015 så tror jag att det är ett alldeles utmärkt val och önskar henne all lycka till. 🙂

Om ni missade något av programmen av Allsång på Skansen 2015, se schemat och gästlistan här, eller vill återuppleva dem så går det att se hela säsongen via SVT Play fram till och med den 10:e september. Mycket nöje. 😀

Andra bloggar om: , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Sanna Nielsen blir ny programledare för “Allsång på Skansen””

 1. Lukas

  Alltså, nu vill jag inte va den som är den, men är det bara jag eller känns det som att de som får ta de stora rollerna inom Sveriges musikprogram nästan uteslutande är skåningar nuförtiden? Och då menar jag inte bara programledare utan även artisterna till Eurovision. Om vi kollar 2011-2015, så har vi nästan bara skickat skåningar! Eric Saade från Helsingborg, Loreen är undantaget i detta fall då hon bor i Åkersberga (Stockholms län), Robin Stjernberg från Hässleholm, Sanna Nielsen från Bromölla, och Måns Zelmerlöw som är Lundapåg.

 2. Schlagerpinglan

  @Lukas, Kanske är det bara så att skåningar är lite bättre än genomsnittet? 😉 Nej, skämt åsido så har även jag reagerat på att det är lite snedvridet, men sådant kommer och går och just nu har det råkat vara många skåningar som varit i ropet.

  Jag tror att det blir bäst om man väljer artister och programledare efter prestation, även om det ibland kan bli så att det blir en övervikt av skåningar, män eller andra “grupperingar”.

  När det kommer till programledarrollen för Eurovision 2016 så tycker i alla fall jag personligen att Petra Mede (med eller utan Måns Zelmerlöw) är självskriven. Detta skriver jag inte för att jag tvunget vill kvotera in en kvinna från Stockholm utan det beror till 100% på hur hon hanterade rollen 2013.

 3. Lukas

  Jag kan hålla med om att Petra Mede var väldigt bra i sin roll, men frågan om programledarroll kommer bli intressant. Bland annat skulle Expressen ha “avslöjat” att SVT planerade en duett med Måns Zelmerlöw och Dolph Lundgren! Det om nånting skulle bli väldigt intressant, hur Dolph skulle kunna hantera det.

 4. Schlagerpinglan

  @Lukas, Det låter väldigt intressant. 🙂

 5. Johanna

  Nog för att jag älskade Petra Mede men nu hbar vi gjort det. Nu vill iaf jag ha någon annan så vi inte kör en repris på 2013.

 6. Schlagerpinglan

  @Johanna, Mmm… risken är visserligen att det kan kännas lite “redan gjort” om man har samma programledare men då jag inte kan se att någon annan skulle kunna göra det lika bra så kan jag tänka mig att det är värt risken. Men en side-kick eller två och ett helt nytt upplägg så kan det förhoppningsvis fungera. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se