Armenien TV-bolaget AMPTV avslöjade i dag, tisdagen den 13:e oktober, att deras internval inför Eurovision Song Contest 2016 är den 28-åriga armenisk-tyska sångerskan och modellen Iveta Mukuchyan.

Iveta Mukuchyan, som kom femma i Hay Superstar 2010 och deltog i The Voice of Germany 2012, kommer därmed att bli den artist som tävlar med Armeniens tionde ESC-bidrag genom tiderna.

Tävlingsbidraget kommer att väljas ut bland de som emailar in sina bidrag till selection@armtv.com fram till den 13:e november. Mer info om detta finns på Armeniens eurovision-webb-sida. (Källor: 1tv.am, eurovision.tv och wikipedia)


It’s Iveta Mukuchyan for Armenia in the 2016 Eurovision Song Contest!
(youtube/EurovisionSongContest – 1:35 – Okt 13, 2015)

Länkar till smakprov på låtar med Iveta Mukuchyan:
Euphoria“, Iveta Mukuchyan (The Voice of Germany – 2012)
Martiki erg“, Iveta Mukuchyan (Hay Superstar – 2010)
Freak“, Lazzaro ft Iveta (officiell video)
Ari Yar“, Iveta Mukuchyan/ Serjo

Schlagerpinglan: Inte för att jag förstod ett enda ord av vad de sade under den 35 minuter långa Eurovision-hyllningen som “The Profession of a Journalist” visade sig vara men intressant och nostalgidrypande var den allt. 🙂 De hade lyckats att få ihop en fin blanding av ESC-klipp i högt tempo som jag kan rekommendera, se det i efterhand på 1tv.am.

Själv hoppades jag att de skulle avslöja att deras 2016-val var Eva Rivas, Sirusho eller Emmy men ett (för mig) nytt namn är ju inte fel det heller. Med rätt låt, förhoppningsvis en riktigt fartfylld historia, så kan det nog bli hur bra som helst. 🙂

Mer information om Iveta Mukuchyan hittar ni, som vanligt, på wikipedia.

Mer om Armeniens förberedelser inför Eurovision Song Contest 2016 hittar ni här: “Armenien i ESC 2016“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se