Vitryssland Efter två live-sända auditioner, där en jury hade all makt, så var det i går, fredagen den 22:a januari, dags för Vitryssland att välja ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2016 genom sin nationella final som för ovanlighetens skull avgjordes med hjälp av 100% teleröster.

Det bjöds på en storstilad show som innehöll allt från sjungande programledare (det gifta paret Olga Ryzhikova och TEO), förinspelade vykort och en lång rad gästartister (bl.a. Alyona Lanskaya) som underhöll tittarna medan de röstade på sina favoriter av de 10 bidragen, se resultatlistan och länkar till de tävlande bidragen nedan:

Lyssna på Vitrysslands bidrag till Eurovision Song Contest 2016 här:

“Help You Fly”, Ivan
final-framträdandestudioversionesckaz.com-intervju
(text & musik: Victor Drobysh)

Resultatet av Vitrysslands nationella ESC-2016-uttagning:
Placering, Bidrag, Artist: Teleröster Poäng
1. Help You Fly“, Ivan (Alexander Ivanov) 23 167 12 p.
2. My Universe“, NAPOLI 22 399 10 p.
3. Running to the Sun“, Kirill Yermakov 13 555 8 p.
4. Gyeta zyamlya (This land)“, NAVI 5 423 7 p.
5. Flame“, Alexey Gross 3 202 6 p.
6. Pray for Love“, Anastasiya Malashkevich 2 680 5 p.
7. Turn Around“, The EM (Michael Soul & Egor Sharankov) 2 164 4 p.
8. Not Alone“, Valeriya Sadovskaya 1 322 3 p.
9. Radiowave“, Radiovolna 805 2 p.
10. Glory Night“, Sasha Zakharik 727 1 p.

Schlagerpinglan: Jag tillhör den skara av ESC-fans som vanligtvis uppskattar Vitrysslands ESC-uttagning och 2016 hade jag ingen anledning att göra något annat då TV-bolaget storsatsat som vanligt. 😀

Det började redan från början med en vacker duett med det gifta programledarparet Olga Ryzhikova och TEO (jag letar febrilt efter en länk) och fortsatte lika underhållande ända fram till slutet som kröntes av en väldigt spännande omröstning där NAPOLI inledningsvis såg ut att vara på väg mot en säker seger. 🙂

Något som gjorde finalen lite extra rolig var att alla mina fyra favoriter (“Flame” med Alexey Gross, “Gyeta zyamlya (This land)” med NAVI, “Help You Fly” med Ivan och “Running to the Sun” med Kirill Yermakov), se mina inför-betyg här, inte bara höll utan även fanns med på den slutliga resultatlistans topp-fem. När hände det senast? 😀

Så långt allt väl men nu när Vitryssland valt sin vinnare så uppstår ju den automatiska följdfrågan: Kommer de att byta ut sitt bidrag? Enligt Ivan (i intervjun med esckaz.com) så kommer de att behålla “Help You Fly” och planerar endast att förbättra låten och scenshowen. Eftersom jag gillar både låten och artisten och önskar dem all lycka i Stockholm så håller jag tummarna för att TV-bolaget inte har andra planer. 😉

Mer om Vitrysslands förberedelser inför ESC 2016 (samt deras senaste ESC-bidrag och resultat) hittar ni här: “Vitryssland i ESC 2016” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Vitrysslands Eurovision-bidrag 2016”

 1. hej

  Min topp 4 av alla bidragen
  1. Irland
  2. Albanien
  3. Belgien
  4. Vitryssland
  Jag tycker egentligen att alla bidrag är bra på sina sätt och det var lite svårt att göra en topplista.

 2. Johanna

  Jag hoppas de behåller låten, jag gillar ju den! Scenshowen kan absolut förbättras dock:-) Vitryssland är favorit för mig av de valda bidragen just nu i alla fall:-)

 3. Adri

  Jag tycker 2015 verkar bli ett stark år än så länge (OBS! Jag inser dock att det är för tidigt att säga något om än, men jag tycker de valda håller en relativt hög klass och de nationella finaler vars kandidater som går att lyssna på verkar också hålla en hög klass)

  Min topplista än så länge:

  1. Albanien (Tyvärr lär ju denna bli översatt, men för tillfället är det en klar favorit)
  2. Belgien (Laura är bäst av alla artister än så långe, låten är helt ok)
  3. Irland (inte direkt dålig, men väldigt o-orginell)
  4. Vitryssland (efter vinsten igår har jag lyssnat in mig lite på låten och den har i alla fall växt till att vara ok, fortfarande inte den som enligt mig “borde” vunnit, men det visar i alla fall att den kan komma att växa lite till så jag är inte bitter längre 🙂 )

 4. Adri

  Jag gissar att ni förstår mig ändå, men jag menade såklart 2016*

 5. Schlagerpinglan

  Så här långt så ser min topplista ut så här:
  1. Vitryssland
  2. Irland
  3. Belgien
  4. Albanien

 6. Micke

  Hoppas på bättre låtar framöver för ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid. Tyskland och Finland har flera bra bidrag. Spanien har en del liksom Österrike och i Moldavien finns bästa bidraget hittills i år. Bara att hoppas på det bästa .-)

  1. Irland (8/10) Kan vara tecknet på att Irland äntligen börjar ta tävlingen på allvar
  2. Albanien (6/10) Extrapoäng för eget språk. Ojämn låt med toppar och dalar
  3. Vitryssland (5/10) Bästa låten i deras startfält. Potential men något saknas för att knyta åt
  4. Belgien (1/10) Avstår kommentar med respekt för de som tycker om bidraget

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se