SverigeSchlagerpinglan: Efter fyra deltävlingar av Melodifestivalen 2016 har vi 8 bidrag som kommer att duellera i Andra Chansen i Halmstad den 5:e mars i hopp om att få en av de 4 finalplatser som står på spel. Vilka bidrag och dueller det rör sig om ser ni här nedan:

Melodifestivalen 2016 – Andra Chansen-duellerna – Halmstad, 5:e mars:
Duell 1:
1. “Håll om mig hårt Panetoz (låttext)
2. “Hunger Molly Pettersson Hammar (låttext)
Duell 2:
3. “Rik Albin & Mattias (låttext)
4. “Put Your Love On Me Boris René (låttext)
Duell 3:
5. “I Will Wait Isa (låttext)
6. “Kizunguzungu SaRaha (låttext)
Duell 4:
7. “Rollercoaster Dolly Style (låttext)
8. “Bada nakna Samir och Viktor (låttext)

Schlagerpinglan: Om jag personligen får lov att välja vilka artister som ska få de sista fyra finalbiljetterna så går de utan tvekan till Panetoz, Boris René, Isa och Samir och Viktor men egentligen så är det endast Isa som jag verkligen vill ha vidare. Det är inte ofta jag faller för en ballad men “I Will Wait” är något utöver det vanliga och hör, enlig mig, hemma i finalen.

När vi ändå håller på så är det väl lika bra att även ta en snabb titt på de åtta bidrag som är klara för finalen av Melodifestivalen 2016:

Melodifestivalen 2016 – Finalen – Stockholm, 12:e mars:
♥ “Don’t worry Ace Wilder (låttext)
Constellation Prize Robin Bengtsson (låttext)
We Are Your Tomorrow David Lindgren (låttext)
Save Me Wiktoria (låttext)
Human Oscar Zia (låttext)
My Heart Wants Me Dead Lisa Ajax (låttext)
Youniverse Molly Sandén (låttext)
If I Were Sorry Frans (låttext)
♥ (Andra Chansen-bidrag)
♥ (Andra Chansen-bidrag)
♥ (Andra Chansen-bidrag)
♥ (Andra Chansen-bidrag)

Deltävlingsresultat Melodifestivalen 2016:
deltävling 1deltävling 2deltävling 3deltävling 4

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Sverige i ESC 2016“.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Vilka bidrag tävlar i Andra Chansen 2016?”

 1. davve

  Allt jag har att skriva om andra chansen är att jag önskar artisterna lycka till. Men ingen av dem har en chans i finalen på riktigt. De med vinstchansen är redan klara, Wiktoria, Ace, oscar och Molly. av dessa tror jag Wiktoria och Ace har störst chans.

  Mollys låt blev jag besvken på.. den står och maler i tre minuter och man väntar på att något ska hända.. men skulle den vinna så är det ok också. den är inte dålig.. men hade förväntat mig mkt mer.

  Wiktoria och Ace har de två bästa låtarna för ESC.. vinner någon av dem tror jag vi bannemej kan vinna igen i Stockholm. Vi ligger redan trea i bettingen innan finalen har hållits.

  spännande.

 2. Jan-Åke

  I de kommande duellerna hoppas jag att Panetoz går till final. Hade det blivit det resultat som jag hoppats på så hade de och Linda Bengtzing gått till final nu ikväll.

  I den andra duellen hoppas jag på att Boris René går vidare, men jag måste erkänna att jag inte minns hur någon av låtarna gick.

  Den tredje duellen är jobbig eftersom jag tycker att både Isa och SaRaHa förtjänar att vara i finalen. Någon måste man väl välja och även om min åsikt om vem av dem som är bäst kanske skiftar från, så skulle jag just nu välja SaRaHa.

  Från den fjärde duellen vill jag ha Samir och Viktor vidare. Jag minns mer av deras låt och att de sjöng på svenska ser jag också som ett plus.

 3. Isabell

  Håller med dig Davve både att de som tävlar inte har någon chans mot de som redan är i final. Det är verkligen en stark final så som den ser ut nu… Bäst chans har förmodligen Wiktoria, med sin fantastiska sångröst och läcker scen-show, och Ace Wilder, med en härlig medryckande låt. Jag placerar även Robin Bengtssons låt högt. Fräsch låt med “Supertramp-sound”.
  Tänk om Sverige vinner i år igen!!?? Inte omöjligt med det starka startfältet som vi har i de låtar som gått direkt till final… 🙂

 4. Adri

  Jag tycker egentligen om duellsystemet, men i år känns uppdelningen konstig. Duellen mellan “Rik” och “Put your love on me” står ju mellan två bidrag som med största sannolikhet skulle förlorat mot vem som helst av de andra, medan duellen “Rollercoaster” vs “Bada nakna” står mellan två bidrag som egentligen skulle gått till final båda två om de fick möta andra. Jaja, jag ska inte gnälla för 7/9 av mina favoriter är i finalen så jag är glad ändå.

  Detta är vad jag hoppas:

  Duell 1: Molly P-H vinner! (Överlägset)

  Duell 2: Albin & Mattias vinner (även det överlägset)

  Duell 3: Isa vinner!

  Duell 4: Samir & Viktor vinner (även om jag ser dem båda låtarna som ganska jämnbra)

  Hur jag tror:

  Duell 1: Panetoz vinner! (Usch… Tyvärr)

  Duell 2: Boris René vinner! (Även det tyvärr)

  Duell 3: Saraha vinner! (Duellen mellan Hasse A och Kristin Amparo förra året visade att det glada och lite roligare har lättare att vinna i en duell jämfört med det mer seriösa och genuina så jag tror denna duell kommer gå samma väg)

  Duell 4: Samir & Viktor vinner!

 5. Johanna

  Jag personligen tror att Frans kommer stå som vinnare i finalen. En liten parentes då detta inlägget handlar om Andra Chansen och jag gillar inte duell-systemet alls utan tycker att alla låtar ska uppträda och att man ska rösta som man gör i de andra deltävlingarna.

  Jag kan säga att tack och lov slipper jag förhoppningsvis Dolly Style i finalen på detta viset. Synd att Albin och Mattias är rökta dock……och Isa får det svårt. Panetoz känns självklara i final (tack och lov för gillar inte Molly Phs låt)

 6. Adri

  Jag gissar också att det blir Frans som vinner (mest för att oddsen säger det, får egentligen inte vinnarvibbar av låten) men jag hoppas verkligen, verkligen inte det. Missförstå mig inte nu, låten är grymt bra och han skulle verkligen gå till final. Men detta året har ALLA mina favoriter avancerat nånvart och av mina favoriter är Frans den svagaste så för mig finns det 8 starkare låtar att skicka. (Dock kommer jag inte direkt gråta eller klaga om Frans vinner för som sagt, han är en av årets bästa)

  1. Ace Wilder
  2. Oscar Zia
  3. Wiktoria
  4. Lisa Ajax
  5. Isa
  6. Molly P-H
  7. Robin Bengtsson
  8. Molly Sandén
  9. Frans

  Det är mina nio favoriter i år, jag är egentligen ok med att skicka vem som helst av dem då jag tycker det har vart ett riktigt starkt år i MF, men det finns 8 låtar jag hellre skickar än Frans även om det mesta verkar tyda på att det blir han som får representera oss.

 7. hej

  I andra chansen tycker jag för tillfället:
  Duell 1:
  Panetoz Låt är väldigt dansvänlig och är verkligen bra att starta igång showen med.
  Molly PHs låt förra året var värd att gå till final, men den här låten berör mig inte lika mycket. En låt som vid vissa tillfällen är riktigt bra, men för det mesta är den ganska platt. Vinnare blir nog Panetoz
  Duell 2:
  No comment, Boris René är överlägset bäst mot denna motståndare och bäst i hela mello, med liten mariginal över Ace Wilder enligt min åsikt.
  Duell 3:
  SaRaHa är bäst enligt mig, men Isas låt är också riktigt bra vid vissa tillfällen
  Duell 4:
  Detta är nog den svåraste duellen i år. Båda har utvecklats mycket sedan förra året, (med undantag för att Dolly Style bytt två medlemmar). Dessutom är bidragen ganska olika. Men jag tror ändå att Dolly Style enligt mig förtjänar en finalplats, för utvecklingskurvan och att bidraget gör mig glad

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se