ESC 2016 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2016, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Stockholm. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor.

San Marino
Land: San Marino deltagit 6 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: SMRTV se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2008 Miodio kom 19:e i semi 1 med “Complice

San Marinos ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008

2015: Chain Of Lights“, Michele Perniola & Anita Simoncini (Internval) 16:e i semi 2
2014: Maybe (Forse)“, Valentina Monetta (Internval) 24:a finalen
2013: Crisalide (Vola)“, Valentina Monetta (Internval) 11:a i semi 2
2012: The Social Network Song (Oh Oh – Uh – Oh Oh)“,
Valentina Monetta
(Internval) 14:e i semi 1
2011: Stand By“, Senit (Internval) 16:e i semi 1
2010: – – – – – –
2009: – – – – – –
2008: Complice“, Miodio (Internval) 19:e i semi 1


San Marinos ESC-2016-bidrag: “I Didn’t Know”, Serhat

Lyssna på San Marinos Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: I Didn’t Know Eurovision-disco-versiontext
Fler tolkningar av ESC-bidraget: original-versionitaliensk version (text-video): “Non ero io”
fransk version (text-video): “Comment Savoir”
Artist: Serhat officiell webbsidayoutubetwitterinstagram
facebookwikipedia
Video-intervjuer: Intervju av Songfestival.be (8:29 – 15:e januari)
Intervju av OGAE Serbia (15:19 – 5:e april)
Intervju av eurovision.tv (3:20 – 9:e mars)
Intervju av escXtra (6:55 – 15:e april)

Startnummer: nr 8 i Semifinal 1 (10:e maj)
Låtskrivare: Olcayto Ahmet Tuğsuz (m), Nektarios Tyrakis (t)
Uttagning: Den 12:e januari avslöjade TV-bolaget SMRTV att de återigen satsar på ett internval och tänker skicka den turkiske sångaren Serhat till ESC. Den 9:e mars presenterades tävlingsbidraget, för att den 21:a mars bytas ut mot disco-versionen av samma låt, då den uppfattades som mer populär. Läs mer om internvalet här: “Serhat för San Marino 2016!” – “San Marinos Eurovision-bidrag 2016” – “San Marino byter till Serhats discoversion

Presentationer av bidraget och artisten + Allmänna reaktioner (på engelska):
esctoday.com
(inkl. läsarnas Facebook-ratings)
eurovision.tv
(presentation)
ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)

Odds (2016-04-16): Ej vidare till final (plats 17 av 18) & botten-3 (plats 41) av de 43


Åsikter och spekulationer om San Marinos bidrag och chanser i Eurovision 2016:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final SanMarinoSanMarinoSanMarinoSanMarinoSanMarino Betyg: 2 / 5
När jag bara lyssnar på de 43 bidragen rakt upp och ner så hamnar San Marino i den absoluta botten av startfältet. Låten är seg och det krävs en enorm viljestyrka för att jag ska orka mig igenom hela låten. Jag är dock enormt svag för disco och mörka röster, så än har jag inte givit upp hoppet om San Marino. Serhat är en erfaren och kompetent artist så jag skulle inte bli helt förvånad om det visar sig att jag smälter totalt efter den första semifinalen och önskar San Marino vidare till final, men just nu så känns deras finalplats väldigt långt borta.
Schlagerpinglan tror: Inte till final
Jag trodde att det var ett väldigt kalkylerat val när San Marino satsade på en turkisk sångare (som ev. kan ge det lilla landet mängder med röster från utflyttade medborgare runt om i Europa nu när inte Turkiet tävlar). Efter att jag hört det tilltänkta tävlingsbidraget förstod jag däremot ingenting. Originallåten riktar sig till en väldigt smal publik och discoversionen kan eventuellt locka till sig en lite större andel röster, men de borde likväl inse att de inte tävlar om de högsta placeringarna. Jag är dock fortfarande öppen för att Serhat bjuder på en överraskning av stora mått i maj… men innan jag sett den med egna ögon så tror jag likväl på en finalmiss.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


18 kommentarer till “Inför ESC 2016: San Marino – “I Didn’t Know” – Serhat”

 1. Alex

  Blä, usch, :'( why god whyyyy!. Allt jag har att säga om bidraget

 2. Micke

  Ja vad ska man säga om detta? Börjar med att säga att jag lyssnat på flertalet av Serhats låtar för att kolla upp honom och för mig står en sak helt klar. Den att om jag ska leta upp den låten av alla hans som tilltalar mig minst så blir det hans bidrag till ESC 2016. När jag hörde den kände jag mest att de slängt fram en patetisk copycat till Leonard Cohen. Men på ett plan tar jag tillbaka det. När jag hör hans övriga låtar märker jag att artisten Serhat och rösten faktiskt lever ett eget liv. Synd bara att de inte tagit vara på det när de nu slängde in honom i ESC. Det här är definitivt inte årets sämsta låt. Lyssnar hellre på den i tre timmar i rad än Spaniens i tre minuter men lik förbannat det är inget som får mig att gå igång på något plan.

  Plötsligt gick ryktet att man skulle göra om låten och man fick upp hoppet lite att kanske, kanske kan de få till något. Sedan kom då resultatet och var det då så att jag sprang ut och utropade “Nu jädrar har San Marino fått till det?” Nej definitivt inte. Vad man istället hade gjort var att förvärra det än värre. I den gamla versionen hade man åtminstone lite känsla av en speciell röst men i den nya hade man dränkt det lilla man hade i ett virrvarr av märkliga toner som framfördes av en Serhat som hade omvandlats till en bifigur.

  Nej San Marino år efter år hoppas jag på att ni äntligen ska få till något men det tycks dröja ett tag till. Ni har blivit väldigt hånade i media för era bidrag men personligen tycker jag inte alls det varit så illa. Absolut inget i min smak men inte heller någon katastrof. Om jag ska ta ut det sämsta så får det bli “Social Network”, med Valentina Monetta som inledningsvis väl hette Facebook eller något liknande. Men faktum är att året därpå återvände sångerska och låtskrivare med ett bidrag som jag blev förvånad att den missade final. Tycker faktiskt att den definitivt förtjänade en finalplats. Tyckte om bidraget som är det som jag utnämner till San Marinos bästa bidrag i ESC. Bidraget jag pratar om var “Crisalide”, Valentina Monetta och så här lät den.

  https://www.youtube.com/watch?v=xi8mZ2ejLcE

 3. Micke

  Nu blev jag väldigt förvånad här pinglan. Gick San Marino verkligen till final 2014? Trodde de aldrig nått final

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Jodå, jag kommer ihåg jublet från TV-soffan när Valentina Monetta äntligen fick sin finalplats. 😀 Inte hennes bästa bidrag, men likväl ett kvitto på ett bra utfört “jobb”. 😀 Det blev visserligen bara en 24:e-plats, men det var finalplatsen som var det viktigaste. 🙂

 5. Adri

  Asså… När jag lyssnar på alla 43 låtar utan så tänker jag direkt att “San Marino är verkligen bottenskapet i år”

  Men när jag sen ser videon och faktiskt ska göra min topp 43 inser jag att… ja, låten är det sämsta årets upplaga av ESC har att erbjuda men Serhat får godkänt och låten är i alla fall underhållande, om än på “fel sätt”.

  Därför kommer den ändå så “högt” som på 39:e plats för mig. Vilket absolut inte är högt men om man jämför med de andras listor på youtube så är plats 39 faktiskt den nästhögsta placeringen San Marino fått, av de listor jag sett. Har inte orkat kolla i närheten av alla.

  Men som låt är den årets sämsta, men den är lite underhållande och därför blir det plats 39.

  39. San Marino
  40. Montenegro
  41. Vitryssland
  42. Albanien
  43. Irland

  Gissar och hoppas på plats 17/18 i Semifinalen 🙂

 6. hej

  Jag är svag för disco, men det här känns mest som en plastig remix av den gamla låten, som var delvis mysig, men mest tråkig, men om jag är på riktigt gott humör så bryr jag mig inte om den är plastig eller inte och jag kommer nog känna mig ganska neutral om den går vidare till final, absolut inte en bottenlåt, men det finns många jag hellre ser vinner än den. Jag tror att den skrällar… genom att inte hamna på sista plats. Jag tror att den hamnar någonstans mellan plats 12-14 i semifinalen, men när Serhat presenterades som artist och jag fick höra hans låt “Je madore” tänkte jag “Yes, nu kommer San Marino ha sin andra finalplats i en ask”. Men så blir det nog inte…

 7. Johan

  Tävlingens bottennapp för min del. Mitt ända argument för att det här kan få några röster är att det är så pinsamt uselt att det kan upplevas som att han “trollar” och därmed spelar på antirösterna. Dessa antiröster har ju dock inte haft något direkt inflytande sedan juryn infördes och Serhat kan nog vänta sig en nul points. Waste of potential säger jag, med tanke på hans tidigare kompositioner och material.

  0/5, en riktig kalkon!

 8. Kerstin

  Tycker bara det här är ett otroligt konstigt bidrag. Det bara kryper i kroppen av obehag när jag hör och ser det här. Det är något med sättet han sjunger på och tjejerna som kråmar sig runt honom som gör att det blir enormt pinsamt. Dessutom finns det ingen bra låt i grunden. Ingen final. Betyg 0/5.

 9. Alex

  Håller med kerstin och johan. Adri sätter den långt ner plats 39 men tycker även det är för högt. Absolut noll poäng.

 10. Lukas

  Den här låten är problematisk för mig… visst, jag är medveten om att den anses vara en katastrof hos nästan alla… men jag kan ändå inte låta bli att finna en viss charm i den. Det är ändå så att det enligt mig känns som ett väldigt slätstruket år där de flesta bidrag tar en dos fjolårsvinnare, en dos house (eller dutt-dutt-synt som det egentligen är), en dos med ditt och en dos med datt, och så blir det ingenting utav det. Därför kan jag inte låta bli att tycka att denna känns som en frisk fläkt med dess ironi. Nu är ju San Marino i stort sett redan avhängda, men på min femgradiga skala tror jag faktiskt att jag sätter… en tvåa.

  (Notis: ifall folk skulle undra hur jag sätter betyg ser det ut som följer: 5 – Mycket bra, 4 – Bra, 3 – Godkänt, 2 – Mitt emellan, 1 – Underkänt, 0 – Under all kritik)

 11. Micke

  Tack för ett balanserat inlägg Lukas. Ibland kan det bli för ensidigt om bidragen. Man vill ju helst höra både positiva o negativa omdömen om bidragen. Gillar pinglan som in i det sista inte ger upp om San Marino. Jag har tyvärr gett upp hoppet så kul att se de som inte bara utbrister “Säg nej nej nej. Hurra sjunger lalala hurra sjunger lalalala Säg nej nej nej säg nej nej nej” Som man säger på spanska nu för tiden för att uttrycka sin åsikt 🙂

 12. Alex

  Ok ska ge detta en chans. Nästa dejt ska laga nåt gott, rött vin göra det mysigt och när killen kommer in ska jag sätta på san marinos låt. “I didn’t know that im falling for you”

  Vad tror ni kommer han typ dregla över mig?

 13. Micke

  Spaniens bidrag? 🙂

 14. Alex

  Kan nån hjälpa mig hitta till norska inför eurovision???

 15. Kerstin

  Alex, jag har försökt leta det och jag får bara fram att det inte visas utanför Norge. Jag har gett upp. Går det inte att se eller är det jag som gör något fel?

 16. Schlagerpinglan

  Jag har också letat efter det norska inför-programmet men hittar ingen länk som fungerar utanför Norge. Konstigt, då det inte är några problem att se de gamla årgångarna.

  https://tv.nrk.no/serie/eurovision-song-contest/MUHU12008116/16-04-2016

 17. Kerstin

  Ok, tack Schlagerpinglan för ditt snabba svar. Trist att det inte fungerar.

 18. Alex

  Tack kerstin och pinglan. Va synd att man inte kan kolla :-s

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se