ESC 2016 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2016, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Stockholm. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Azerbajdzjan
Land: Azerbajdzjan deltagit 8 gånger – vunnit 1 gång: 2011
TV-bolag: İctimai se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2008 Elnur & Samir kom 8:a av 25 i finalen med “Day After Day

Azerbajdzjans ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2015: Hour Of The Wolf“, Elnur Huseynov (Internval) 12:a i finalen
2014: Start A Fire“, Dilara Kazimova (Böyük Səhnə + Internvald låt) 22:a i finalen
2013: Hold Me“, Farid Mammadov (Milli Seçim Turu + Internvald låt) 2:a i finalen
2012: When The Music Dies“,
Sabina Babayeva
(Milli Seçim Turu” + internvald låt) 4:a i finalen
2011: Running Scared“, Ell/Nikki (Nationell uttagning + Internvald låt) 1:a i finalen
2010: Drip Drop“, Safura (Nationell uttagning + Internvald låt) 5:a i finalen
2009: Always“, AySel & Arash (Internval) 3:a i finalen
2008: Day After Day“, Elnur & Samir (Nationell uttagning + Internt låtval) 8:a i finalen


Azerbajdzjans ESC-2016-bidrag: “Miracle”, Samra

Lyssna på Azerbajdzjans Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Miracle officiell videotext
Fler tolkningar av ESC-bidraget: live i Moskvalive i Tel-Aviv
Miracle (Remix by Tomas N’evergreen and Graddus)
Miracle (Kamil’s Moombah Remix)
Artist: Samra youtubetwitterinstagramfacebookwikipedia
Video-intervjuer: Intervju av esckaz (3:18 – 12:e april)
Intervju av wiwibloggs (2:32 – 11:e april)
Intervju av wiwibloggs (1:45 – 3:e april)
Presskonferens vid “Russian Eurovision party” (13:08 – 3:e april)

Startnummer: nr 14 i Semifinal 1 (10:e maj)
Låtskrivare: Amir Aly (t&m), Jakke “T.I Jakke” Erixson (t&m), Henrik Wikström (t&m)
(d.v.s. ett av årets många “svensk-bidrag“)
Uttagning: Den 10:e mars avslöjade TV-bolaget İTV att de internt valt ut Samra att få representera landet i ESC. Tävlingsbidraget presenterades i form av den officiella videon den 13:e mars. Därefter har Samra framfört sitt bidrag “Miracle” live vid de båda förfesterna i Ryssland och Israel. Läs mer om internvalet här: “Samra för Azerbajdzjan 2016!” – “Azerbajdzjans Eurovision-bidrag 2016

Presentationer av bidraget och artisten + Allmänna reaktioner (på engelska):
esctoday.com
(inkl. läsarnas Facebook-ratings)
eurovision.tv
(presentation)
ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)

Odds (2016-04-17): Vidare till final (plats 4 av 18) & topp-20 (plats 17) av de 43


Åsikter och spekulationer om Azerbajdzjans bidrag och chanser i Eurovision 2016:

Schlagerpinglan tycker: Till final AzerbajdzjanAzerbajdzjanAzerbajdzjanAzerbajdzjanAzerbajdzjan Betyg: 4 / 5
Som så många gånger förr så står jag väldigt splittrad inför Azerbajdzjans ESC-bidrag. Jag inser att det är en typisk svensk ESC-låt som man hört varianter av flera gånger förr och att texten egentligen inte gör något för mig, men det hjälper inte. Jag gillar det jag hör, även om jag inte riktigt kan sätta fingret på vad det är som är “bra”. Något, oklart vad, triggar i alla fall mitt “må-bra”-center så mycket att låten hamnar bland årets tio främsta. Det är ingen vinnarkandidat i mina ögon men om de bara låter bli att försöka få scenshowen 100% perfekt (och därmed helt fri från känslor) så ser jag “Miracle” som en självklar finalist.
Schlagerpinglan tror: Till final
Detta känns så uttjatat: Azerbajdzjan skickar en mycket väl fungerande låt från svenska låtskrivare till ESC och låter en duktig inhemsk artist framföra den och det resulterar i en finalbiljett. Jag har svårt att se att det skulle bli annorlunda i år. Jag väljer dock att se det som att Ictimai inte har någon skyldighet att överraska utan de väljer ut en sångerska och förser henne med en låt som de tror många kommer att rösta på… och i det avseendet tycker jag att de gjort ett bra jobb. Även “det gamla vanliga” behövs ju för att ESC-showerna ska bli så varierade som möjligt. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Inför ESC 2016: Azerbajdzjan – “Miracle” – Samra”

 1. Micke

  Schlagerpinglan säger att hon är splittrad när det gäller detta land, det är inte jag. för er som tycker jag skriver för mycket på bloggen kommer detta att bli en höjdpunkt för detta blir mycket kort 🙂 Jag har helt enkelt inget att säga. År ut och år in dyker det upp samma typ av produktion, samma typ av artist och samma typ av låtskrivare. Är det dåligt? Nej men i mina öron och ögon väldigt tråkigt. Jag har ju börjat med och kommer att fortsätta med att ta ut varje lands bästa och sämsta bidrag genom tiderna. Här funkar det dock inte då jag inte ser någon större skillnad på bidragen.

  Bidraget i år då? Vadå? Är det inte samma än en gång? Kanske inte men för mig låter det i alla fall så. Ett överproducerat bidrag som vi hör nästan dagligen i olika sammanhang. Dåligt? Nej men som jag sa TRÅKIGT. I synnerhet refrängen som känns som……….. Ja, jag vet inte vad.

  För mig någonstans runt plats 30.

 2. Johan

  Kompetent, överproducerat… Klassiskt Azerbajdzjan-bidrag med andra ord. Refrängen har jag börjat störa mig riktigt mycket på, hooken är faktiskt ganska irriterande… nja, det här har fallit många placeringar sedan första lyssningen, och nu får den gärna missa finalplats – det kommer ju dock inte hända.

 3. Lukas

  Här håller jag med de som kommenterat än så länge (Micke och Johan), att det är en låt som inte säger mig nånting. Svenskskrivet, polerat, överproducerat. Beklämmande också att Azerbajdzjan inte verkar tro på sig själva tillräckligt för att våga skicka något mer lokalt förankrat. Deras debutlåt “Day After Day” har jag i efterhand börjat tycka om en del. De kan göra nåt bra utav det om de bara ville. Men eftersom det är Azerbajdzjan, och de aldrig missar en enda final tror jag de går vidare igen. Trots att jag inte vill det. Ett poäng blir det för mig.

 4. Alex

  Plats 21 av 42, helt ok låt. Väldigt lite känsla i låten vilket är dåligt och gör att den placerar sig utanför topp 20. Håller med de övriga tre skrivarna.

 5. Kerstin

  Dom tre trevliga herrarna som kommenterat här före mig om Azerbaijans bidrag har redan fått med det mesta som jag tänker och känner om det här bidraget så det får väl bli som en sorts sammanfattning av det som redan sagts. Absolut inte dåligt utan helt ok men ack så tråkigt. Refrängen blir verkligen tjatig när man hört låten några gånger. Men framförallt jag blir inte berörd alls av det här utan känner mig ganska tom. Absolut final kan inte tänka mig något annat. Betyget för väl bli världens tråkigaste till en tyvärr ganska tråkig låt men ändå helt ok, 3/5.

 6. Kerstin

  Ursäkta mig det är naturligtvis FYRA trevliga herrar som kommenterat här och inte tre, räknade fel. Hade nog inte riktigt vaknat.

 7. hej

  “Drip drop” och “Day after day” har jag inte lyssnat på ordentligt, men “Hold me” och “Always” är ändå de bästa låtarna landet skickat och “Miracle” är då på tredje plats, men förutom “Hold me” och “Always” så berör knappt någon av Azerbajdzjans låtar, jag är ganska neutral till dem. Jag håller med Lukas att det känns som att Azerbajdzjan litar så lite på sina inhemska låtskrivare att Ictimai aldrig ens prövar en gång. Men en finalplats tror jag det blir med ett bra framträdande, men som de senaste två åren är jag inte helt säker på om tittarna fortfarande gillar Azerbajdzjan och dess inköp av svenska låtskrivare.

 8. hej

  Här är en remix av Azerbajdzjans låt som ärligt talat enligt mig är mer intressant att lyssna på och bättre än originalet

 9. hej

  Glömde länken, här är den:
  https://m.youtube.com/watch?v=FlyemIF0e5I&time_continue=85

 10. Schlagerpinglan

  @hej, Tackar, ser att de nu har två olika remixer där. Själv tycker jag att den andra är ännu bättre, men originalet är nog bäst. Bra dock när de gör remixer och eventuellt kan få lite nya lyssnare till sina bidrag.

 11. Johanna

  Jag gillar också denna. Oklart varför här med då det är en genre jag inte brukar gilla men jag antar att det är min guilty pleasure detta året:-)

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se