Norge TV-bolaget NRK utsåg Norges tävlingsbidrag i Eurovision Song Contest 2016 genom den nationella uttagningen “Melodi Grand Prix 2016” den 27:e februari och vanns utav Agnete och hennes “Icebreaker“. Nu har den tillhörande, officiella videon till låten presenterats, se länk nedan.

Videon är inspelad i Alta och Nesseby (i de nordnorska området Finnmarksvidda) för att dels visa Agnetes hemtrakter men även ge videon en exotisk, norsk prägel. Förutom en video med vackra naturinslag så resulterade tvådagarsinspelningen i en envis influensa för Agnete, som fick ställa in ett flertal ESC-förfester, Skavlan-intervju m.m. (Källa: nrk.no)

Lyssna på Norges bidrag till Eurovision Song Contest 2016:
Bidrag / Artist: “Icebreaker“, Agnete
Länkar: officiell videotext-videolive-framträdandetext
Låtskrivare: Agnete K. Johnsen, Gabriel Alares, Ian Curnow

Schlagerpinglan: Norges bidrag tillhör inte mina personliga favoriter men videon var helt i min smak, vilket eventuellt kan få en positiv inverkan på min inställning till låten i det långa loppet. Vackra naturbilder, med koppling till både artist och låt, varvades med inslag som förde tankarna till MGP-scenshowen. Ett snyggt och passande recept på en lyckad ESC-video. 😀

Mer om Norges förberedelser inför ESC 2016 hittar ni här: “Norge i ESC 2016” medan länk-samlingen till de övriga utvalda bidragen finns här.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Norge 2016: Officiell video till “Icebreaker” (Agnete)”

  1. Alex

    Hur många hjärtan?

  2. Schlagerpinglan

    @Alex, Jag vet inte om frågan var riktad till mig, men om det var mina betyg du frågar efter så vet jag inte riktigt än. Väntar tills presentationsinlägget om Norge. 🙂

  3. Alex

    Oki såg nu att det inte var recension. Läste inte rätt.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se