ESC2016 För några dagar sedan presenterades den preliminära listan med namnen på de flesta av de jurymedlemmar som kommer att rösta i Eurovision Song Contest 2016, däribland namnen på de fem personer som var tänkta för den svenska juryn, läs mer juryn och deras direktiv här.

Sångerskan Wiktoria (4:a i MF 2016 med “Save Me”) var en av de fem som först var tänkta att sitta i juryn. Många reagerade dock mot att hon även satt med i SVT:s “Inför ESC 2016” och delade med sig av sina åsikter om bidragen på förhand vilket inte kändes helt OK.

SVT betonar att Wiktoria inte brutit mot några regler men för att undvika spekulationer så väljer de likväl att byta ut henne mot Lisa Ajax (7:a i MF 2016 med “My Heart Wants Me Dead”).

Den nya svenska juryn i ESC 2016:
Karin Gunnarsson (juryordförande, 39) – Radio-DJ
Anderz Wrethov (37) – Låtskrivare, artist, producent
Lisa Ajax (17) – Artist
Anton Kim Ewald (22) – Artist
Rickard Keilor (44) – Programchef NRJ Sweden SBS Discovery Radio
(Källa: svt.se)

Schlagerpinglan: Även om det inte bröt mot några regler så kändes det likväl lite konstigt att man fick sitta och se hur tankarna hos en jurymedlem fungerade. Hur tråkigt det än är för Wiktoria att bli petad så tycker jag att SVT gjorde rätt som ersatte henne.

Detta ger ett sken av att SVT inte vill ha alltför mycket spekulationer kring sin jury men själv skulle jag vilja ha en garanti för att ingen av dem lider av samma inställning som Schlagerprofilerna (som älskar det ryska bidraget men absolut inte vill se det vinna) eller Christer Björkman (som i TV uttryckt åsikter om att det är “svårt” att ge Ryssland poäng).

Men, men… i brist på fakta som säger annorlunda så fortsätter jag att hoppas på en rättvis tävling, vilket enligt mig är en tävling där de som man kan misstänka ha “svårt” att ge sin 12:a till vissa länder inte får sitta i juryn. Ska man ha en tävling där alla tävlar på lika villkor så ska man.

Med det sagt så önskar jag jurymedlemmarna lycka till, de har ett svårt (men avundsvärt) jobb framför sig. 🙂

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Eurovision 2016: Lisa Ajax ersätter Wiktoria i den svenska juryn”

  1. hej

    Under programmet har Björkman visat att även om han inte får ge poäng så är han beroende av att uttrycka sin åsikt och vara aktiv. Om Sverige vinner igen kanske man varje gång Sverige blir värd ska strunta i inför eurovision, Björkman kan ju inte låta bli att favorisera

  2. Daniela

    @hej: jag upplever inte att han favoriserar och jag tycker att han gör det bra att han inflikar i programmet! Helena är mycket erfaren och kan väl motivera poängen de andra gör inte det, och jag blir glad av att Björkman delar med sig av sin enorma erfarenhet! Jag gillar han! ☺️

  3. hej

    Men jag håller med Daniela om att Paparizou lyfter upp programmet och bedömer rättvist, jag gillar att hon ger motiveringar och konstruktiv kritik, istället för att bara säga “Den här var tråkig, 0 poäng”

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se