ESC 2016 Schlagerpinglan: Nu när vi har fått fram resultaten från både den första och andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2016 och startordningen avslöjats så kan repetitionerna inför den avgörande finalen inledas.

I dag, fredag, kommer finalen att repeteras i sin helhet två gånger och sedan blir det ett tredje repetitionstillfälle i morgon innan det återigen är dags för livesändning klockan 21:00. Dessutom kommer det idag att genomföras presskonferenser med länderna som ingår i The Big Five, se schema nedan.

Precis som vid semifinalerna så kommer ländernas jurygrupper att rösta vid dagens andra repetition. Dessa röster kommer i år INTE att läggas samman med lördagens tittarröster utan juryns och tittarnas röster kommer att presenteras var för sig, läs mer om det nya röstningssystemet här. Hur de olika jurygrupperna röstat får vi däremot inte reda på förrän efter finalen, läs mer om jurygrupperna här.

Presskonferenser fredagen den 13:e maj 2016:
Frankrike 16:40-17:00
Frankrike
J’ai cherché“,
Amir
Spanien 17:00-17:20
Spanien
Say Yay!“,
Barei
presskonferens
Tyskland 17:25-17:45
Tyskland
Ghost“,
Jamie-Lee Kriewitz
presskonferens
Italien 17:50-18:10
Italien
No Degree Of Separation“,
Francesca Michielin
presskonferens
Storbritannien 18:15-18:35
Storbritannien
You’re Not Alone“,
Joe & Jake
ESC 2016 18:40-19:00
EBU
Om JESC 2016

Repetitionsschema fredagen den 13:e maj 2016, Finalen:
14:30-17:30 Dress Rehearsal 1, Finalen
20:00-21:00 Pre Show
21:00-00:30 Dress Rehearsal 2 – Jury Show, Finalen (juryn röstar)
Repetitionsschema lördagen den 14:e maj 2016, Finalen:
13:00-16:30 Dress Rehearsal 3 – Family Show, Finalen
20:00-21:00 Pre Show
21:00-00:30 Eurovision Song Contest 2016: Finalen – LIVE (tittarna röstar)
? Presskonferens med vinnaren
(Källa: eurovision.tv)

Schlagerpinglan: Om ni vill följa repen i text- och fotoform så rapporterar den officiella Eurovision-sidan eurovision.tv, Tobbe Eks Schlagerbloggen och svt.se (förmodligen) från de olika repetitionerna. 😀

Mer om de inledande repetitionerna i Stockholm hittar ni här:
dag 1dag 2dag 3dag 4dag 5dag 6dag 7dag 8&9dag 10&11

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Eurovision 2016: Tiderna för finalens repetitioner”

 1. Alex

  Pinglan antalet poäng fördubblas, Saken är ju den att poängen ges ut procentuellt. Min fråga är kan det bli så att nån vinner som annars inte hade vunnit om man hade använt det gamla systemet?

  dvs kan det nya systemet göra att någon som inte hade vunnit med den gamla systemet vinner med det nya?

 2. Schlagerpinglan

  @Alex, Jag tror inte att tittarnas röster räknas ut procentuellt, utan av vad jag har förstått så kommer varje lands tittarröster att dela ut 1,2,3,4,5,6,7,8,10 och 12 poäng till bidragen. Sedan redovisas land för land hur många poäng de fått av tittarna, med start med det land som fått minst. Därför borde det bli samma fördelning i toppen som i förra systemet, bara det att det blir mer spännande… men jag kan ha missuppfattat det.

 3. Alex

  Oki nu förstår jag. Då blir det egentligen samma resultat dock bara med mer poäng. Tack

 4. Schlagerpinglan

  @Alex, En viss skillnad kan det dock bli ändå, då alla tittarnas och juryns poäng räknas och inte bara summan, trots att det fortfarande är samma poäng och 50/50-inflytande. (Men i den absoluta toppen tror jag inte att det borde göra någon större skillnad, såvida inte juryn och tittarna är extremt oense, men det är bara min gissning.)

 5. Daniela

  Årets ESC stannar här för mig. Efter att ha följt det i 30 år då tar jag avstånd i och med gprkvällens sändning i svensk TV då Lotta Brome gjorde det man helt enkelt inte gör: kränker människor genom sina uttalanden. Fruktansvärt lågt!

  Vill även tacka er så mycket för all input❤️ Har värlligen hjälpt till att få mer klarhet på vissa, viktiga för mig, punkter!
  En sista sak innan jag går vidare: jag hade på känn att Georgien skulle gå vinna en plats i finalenvilket jag även skrev i en av mina tidigare inlägg! Det är en självklarhet: Montenergro UT, G:son IN! Det blir tre gånger gilt då Georgien
  Kommer att ta hem vinnarpokalen 2016 så ni förstår vad som väntar på er som fortsätter att följa ESC till nästa år och sim till skillnad från andra inte riktigt förstår er eller tycker om den typen av … Musik! Det kallas för Musik! :/
  Själv kommer jag att följa andra konstnärliga musikaliska sammanhang därav de som organiseras i Rumänien, Moldavien, Albanien, Irland, Italien, årligen! Way much more fun!
  Jag önskar er allt gott i världen mina vänner! Kram på er ❤️ ❤️ ❤️

 6. Schlagerpinglan

  @Daniela, Så tråkigt att höra, men förståeligt med tanke på utvecklingen. Förhoppningsvis så får din nyfikenhet dig att komma tillbaka. I annat fall så önskar även jag dig allt gott och tackar för dina intressanta och tänkvärda kommentarer. 😀

 7. Alex

  Vad har hänt pinglan? Eller daniela om du är kvar?

 8. hej

  Jag håller med dig Daniela om att Lotta kommenterade partiskt(San Marinos fördel) och taskigt mot Agnete(“Hon är bipolär”). Agnete är ingen sjukdom, hon är en människa, precis som oss andra! Även om Agnete inte gick vidare så hoppas jag att hon har en bra tid i Stockholm, och inte tar åt sig det Lotta sade!
  Angående Georgien förstod jag mig från början mig inte alls på detta, men efter 2-3 månader hade jag börjat förstå mig på detta, och jag hoppas att det går bra för dem, inte för att det är min favorit, men om det går bra visar detta att eurovision tolerarar allt(med undantag för rap på landets egna språk och dubstep, vi får hoppas att eurovision tolerar det någon dag), även något som jag numer väljer att kalla “psykadeliska Beatles”.
  Men vi på bloggen har haft så trevliga konversationer med dig, kan du inte stanna ett litet tag till?

 9. Alex

  Kan någon berätta vad som hände? Jag bytte ut svts program pga lotta. Så höörde inget!

 10. Kerstin

  Alex, jag känner mig lika frågande som du och då har jag ändå hört Lotta Brome. Men något har jag uppenbarligen ändå inte hört eller missat.

 11. Alex

  Alltså kerstin snacka om att du fick mig att garva på bussen! Hahaha

 12. Schlagerpinglan

  Jag uppfattade det som att det faktum att bidragen från Rumänien, Moldavien, Makedonien m.m. inte längre är med fick Daniela att tappa lite intresse, tillsammans med något som Lotta sade i programmet. Exakt vad det var uppfattade jag inte.

 13. Alex

  Tack pinglan.

  @Daniela säg gärna vad som hände, Skratta inte åt dig så du vet.

 14. Micke

  @Daniela vill du ge oss en chans att reda ut det här? Jag måste vara helt dum i huvudet eller något för jag vet inte ens vad som hänt. Vill du hjälpa mig förstå? Inte bara mig skulle jag tro för vi är tydligen många här som inte förstår. Om du nu tänker göra allvar av ditt avhopp vill du då inte att vi åtminstone ska förstå varför? Vi är såååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååå många här som skulle tycka att det vore astråkigt om du skulle hoppa av, inte minst jag som fått en här som skriver lika mycket som jag 🙂

  Daniela hjälp oss förstå och låt oss få en möjlighet att få dig att förstå att din plats är här bland dina vänner som du så ofta kallar oss. Vi kan reda ut det här tjejen. Jag vet som sagt inte vad Lotta har sagt men oavsett vilket ska det verkligen få bestämma över dig och få dig att lämna något som du uppenbarligen älskar.

  Kom igen nu Daniela prata med oss här 🙂 kram på dig

 15. Daniela

  Hej mina vänner❤️ Jag förstod att en del av er skulle bli undrande kring det jag skrev imorse på bloggen! Har läst var och ens inlägg här på bloggen och tänkte förtydliga hur det kändes vilket jag hade försökt i mitt inlägg då jag skrev att programmets presentatör betedde sig illa genom sina uttalande. Jag skrev lite sammanfattande då eftersom med handen på hjärtat tänkte jag att jag inte ville få er ledsna och förstöra för er inför ESC final. Men under dagen har jag tillsammans med mina andra vänner- som var bänkade framför Tv apparaten igår kväl ( vill nämna att vi har olika bakgrunder: vi är från Rumänien, England, Grekland, Spanien Italien, Irland och Sverige) – så har vi författat ” a petition” i protest mot Lotta Bromes uttalande i programmet och vi jobbar för fullt för att det ska nå SVT så fort som möjligt.
  Sammanfattat: det första hon tar upp efter några sekunder in på programmetsstart är Rumäniens frånvaro i semifinalen och då när hon förklarar detta så gör hon med att ange missledande information; hon uttalade nämligen att Rumänien inte hade betalat sin avgift till EBU! Detta är INTE SANT! Av relevanta och trovärdiga källor, VET jag/vi/många att Rumänien har betalat sina deltagandeavgifter till EBU! Sanningen är att: Anledningen eller anledningarna att de har diskat Rumänien är att EBU har utnyttjat problemet kring en relativ gammal och ganska omfattande skuld som TVR har till EBU samt problematiskt laddat kommunikations ” fält” mellan EBU och TVR där EBU ville att TVR skulle ” Hosta upp ” en sådan enorm suma på mycker kort tid! Kvinnan som är en av de högsta cheferna i EBU har nyligen besökt Bukarest för att EBU, TVR och den Rumänska regeringen ska hitta lösningar till problemet. Det pågår arbete kring det som hänt mellan EBU och TVR santidigt får EBU mycket och omfattande kritik på hur de har behandlat Rumänien som land och den rumänska artisten endast “because of their want for money” . ( det framgår av medier i bl a UK)
  Inte nog med detta fortsatte presentatören: “men däremot har England, Frankrike..”.och radar upp de 5 ekonomiskt starka länderna och säger “de har betalat så mycket att de får vara med I tävlingen! ” – Ska jag behöva tillägga något här? Det tror jag knappast!

  Sedan fortsatte samma kommentarer med sina kränkande påståenden genom att exempelvis förlika Agnete, Norges artist med sjukdomen bipolär syndrom som artisten utreds för. Detta lade även @hej märke till här på bloggen men har hört fler starka reaktioner från olika håll.
  Så här ligger det till angående journalistik och vilka som helst andra yrken som har med människor att göra: som journalist “opererar” eller arbetar du med språk som ditt viktigaste verktyg, därmed har du ett ansvar att hantera det på ett ansvarsfullt och medvetet sätt så att din ” diskurs” eller text blir vatten tät av oklarheter eller felaktigheter! För din text är avsedd för information i ett land där vi har demokratiska värderingar som vi VILL vara så måna om, dessutom vill vi visa detta vår omvärld! En professionell journalist kan inte utöva sitt yrke utan hänsyn till etiska värderingar! ESC är ett program som sänds i nästan hela världen! HUR har ESC råd att skicka ut sådana hemska signaler av respektlöshet och kränkande attityder! Rumäniens artist Ovidiu Anton kunde hon sagt något rart och empatiskt om, så som @schlagerpinglan gjorde här vid tillfället, MEN nej, Brome / ESC/ EBU och SVT väljer att uttrycka sig partiskt i minst två sammanhang, kränker två artister osv! En skicklig journalist hade uttalat sig på ett så fantastiskt bra sätt, dvs professionellt och värdigt.
  Angående det att hon förlikar en artist med en sjukdom är alltså kronan på verket som visar på denna Brome saknad av kompetens! Hon har en skyldighet att kolla manuset!

  Allt detta plus faktumet att det är så uppenbart att ekonomiska intressen har drabbat ESC sammanhanget och kompositörer till en sådan grad att kärleken för ländernas språk, kultur och traditioner har bortspolats… :(. 🙁 …
  Jag hade anat detta sedan länge då jag märkt att fler och fler länder väljer svenska låtar! Jag har fått nog!
  Genom att Frans vann MF tändes ett starkt hopp att det budskapet som framkommer så tydligt av hans framträdande: ” Jag gör det jag gör så som jag är och för att det är kul! “- skulle få många att tänka till men jag tror inte att tillräckligt många SER det då de håller på att ” konsumera” Måns effekten! Konsumera den på alla möjliga sätt!
  Jag kommer ändå att följa Frans utveckling i framtiden samt be till Gudarna att han väljer att behålla sitt genuina “jag”! Förhoppningsvis!

  Angående mitt deltagande här på bloggen: jag vill tala om för er särskilt de som har varit mer aktiva under tiden jag har varit här på bloggen att jag har sällan haft så mycket glädje av utbyte av idéer som här framför allt för att det har varit så spännande att se personligheterna och individerna bakom texterna och för att ni kan så mycket om musik! ❤️ ☺️Med handen på hjärtat blir det väldigt svårt att låta bli att komma in och ta del av era tankar men jag var och är fortfarande så full av frustration och icke positiva känslor som jag inte vill ösa på er- fast nu har jag gjort det i alla fall- men eftersom jag vet att ni är vettiga människor och fler bad mig om det så öppnade jag mitt hjärta och gjorde det!
  Önskar er allt väl och TACK! För att ni visat förståelse och att ninbryr er! ❤️ ❤️ ❤️

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se