AlbanienDen 1:a november avslöjade TV-bolaget RTSH namnen på de 24 bidrag och tillhörande artister som kommer att delta i Festivali i Këngës 55, Albaniens nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2017 och nu vet vi även vilka datum festivalen kommer att avgöras, se schemat nedan.

Dessutom så vet vi sedan tidigare att det gjorts en del förändringar vad gäller tävlingsupplägget. Bl.a. så får tittarna numera lite att säga till om i form av en s.k. tittar-jury som får välja ut 3 av de 14 finalisterna (en proffs-jury väljer ut 8 finalister, en press-jury de resterande 3) och sedan har 40% av makten i finalen (där proffs-juryn har de återstående 60%). Hur tittar-juryn ska utses har ännu ej meddelats.

Schemat för Albaniens “Festivali i Këngës 55”:

21:a december Semifinal 1 12 semifinalister
22:a december Semifinal 2 12 semifinalister
23:e december Final 14 finalister → 1 vinnare
(Källa: eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Det albanska dramat har de senaste åren utspelat sig någon gång mellan den 25:e och 28:e december, vilket jag tycker har fungerat riktigt bra då i alla fall jag gärna håller mig hemma för lite alternativ underhållning efter allt julfirande. Nu när det blir den 21:a-23:e december så krockar den i stället med alla de kaotiska sista-minuten-julförberedelser som brukar inträffa vid den tiden. Nåja, rent mirakulöst så brukar det alltid finnas tid över för ESC-showerna, hur mycket annat som än är inplanerat, så det löser sig nog denna gången också. 😉

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2017 (inkl. “FiK 55”-startlistan) hittar ni här: “Albanien i ESC 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “Albanien 2017: Schemat för Festivali i Këngës 55”

  1. hej

    Jag hörde precis att Lidia Isac försöker representera Schweiz tillsammans med en Italiensk sångare, och är nu vidare till Live check. Dessutom är Stanley Miller (ja, ni läste rätt) med och försöker få en plats i Objetivo Eurovision.

  2. Axel

    Vem är Stanley Miller?

  3. Schlagerpinglan

    @Axel Stanley Miller kom 4:a i Schweiz ESC-uttagning 2016 med “Feel The Love“ https://www.youtube.com/watch?v=PH_cXmYbvcM

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se