Schlagerpinglan: Även om det för tillfället är en ovanligt hektisk ESC-period så kommer det att tas en liten julpaus här på bloggen över julhelgen. Sedan länge hade jag planerat att bjuda på min absoluta favorit vad gäller jullåtar med Eurovision-anknytning som julhälsning men efter att min favorit-ESC-låtskrivare Thomas G:son gjort succé med just en jullåt så blev valet svårare. Nåja… jag önskar er alla en riktigt god jul med följande två jullåtar:


Hey Ho“, Freddy Kalas (2:a i Norges MGP 2016 med “Feel Da Rush“)


Nu lagar vi julen“, Edward Blom (av Thomas G:son och Jimmy Jansson)

God Jul och Gott Nytt År på er alla! 😀

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Schlagerpinglan önskar alla en riktigt god jul!”

 1. Micke

  Tack detsamma pinglan och jag får väl göra något liknande då med att lägga ut tre favisar med utländsk härkomst och tre med svensk. Det som ofta förvånar polare mest med dessa är speciellt en av dem. Min favvis bland de svenska med lite dutt dutt synthar. Det förvånar dem. So what jag tycker det är en kul låt. Vänta er inga traditionella jullåtar bland dessa 🙂 Ha en bra jul nu alla här på bloggen.

  Börjar med de tre bästa svenska (eller mest kul)

  3. https://www.youtube.com/watch?v=qqxRbWUiS40
  2. https://www.youtube.com/watch?v=9L2H2EN9394
  1. https://www.youtube.com/watch?v=23gu1Oxw6gA

  Så de ickesvenska och bästa 🙂

  3. https://www.youtube.com/watch?v=j9jbdgZidu8
  2. https://www.youtube.com/watch?v=jBrL25fKnzM

  Så då till mina föräldrars favvis som även blev min 🙂

  1. https://www.youtube.com/watch?v=0A8KT365wlA

 2. Adri

  God Jul! 😀

 3. Axel

  God jul

 4. hej

  God jul!

 5. Micke

  Jag vet att det inte alltid är så lätt här men jag försöker igen med en grej här 🙂 Har en anledning till min fråga och det skulle vara kul om åtminstone några kunde ge ett svar. Här är en jullåt från 2010-talet. Vad har ni för åsikt om den om ni lyssnar? 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=dBHjen9Jz2o

 6. Adri

  Micke: Det låter som en kombo mellan The Beach Boys och She & Him. Det funkar fint i mina öron! Sen låter det dock inte riktigt som en jullåt… men skit i det, den var bra! 🙂

 7. Micke

  Anade att det var du som skulle svara Adri 🙂 Ska vara helt ärlig mot dig Adri.

  Det finns tre saker som får mig att “slösa tid” på den här bloggen. Främst är det att den helt enkelt är helt suverän. Helt outstanding blogg skapad av en tjej med ett enormt intresse för det hon skriver och förmedlar, vilket sannerligen avspeglar sig i det vi får oss serverat här. En blogg unik även på ett annat sätt. Den är helt befriad från allt hat och skit som normalt följer med som en svans på bloggar.

  Den andra anledningen är att jag själv har ett stort intresse för att skriva. Mitt största intresse efter vänner och musik. Den tredje anledningen till att jag hänger kvar är faktiskt att det finns såna som du som skriver mer än bara “den låten är bra” eller “den låten är kass”. Självklart upp till var och en men det behövs mer för att mitt intresse ska vara kvar.

  Till frågan jag ställde: Absolut jag tycker jättebra om den där jullåten. Pratar ibland om glädjepiller och detta är sannerligen ett sådant. Vi drog den på en spelning nu i jul och efteråt var den en av de låtar de ville höra igen 🙂 Funderar på en sak Adri. Är du i närheten av Trollhättan? Du behöver inte svara på var du bor eller så. Håll det för dig själv

 8. Micke

  Ett sidspår. Hade en omröstning på min blogg om vilken låt som förlorat mest från video till liveframträdandet. Blev minst sagt överraskad. Kom inte ens ihåg detta tyska bidraget. Personligen röstade jag istället på Ungern med en sångerska som knappast ens kan stava till det ordet vare sig på svenska eller ungerska. Men här det tyska bidraget. Har Ungern 2011 lyssnat en hel del på soundet eller 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=MBNUvwXyQ0U

 9. Micke

  Hmm! Det ungerska bidraget jag röstade på var från 2005. Tror hon var frånvarande den dagen då sångröster delades ut

 10. Adri

  @Micke: Jag är usel på svensk geografi, men jag tror inte jag är i närheten av Trollhättan. Brukar hålla mig till Skåne och Småland, varannan månad.

  Sen om vi snackar vilket deltagande som förlorat mest mellan studioversion och liveframträdande går nog min röst till Island 2015 eller Spanien 2006 (även Bulgarien 2009 var nästintill traumatiskt dåligt utfört live, men där var det ganska väntat).

  Ungern 2005 gillar jag fortfarande. Hennes röst är minst sagt shaky men jag tycker faltiskt det är ett av fallen där det inte gör något för mig.

 11. Micke

  Ok! Vet ett gäng som har en spelning i Trollhättan snart. Det var därför jag frågade 🙂

  Det märkligaste för mig hittills i år är att mina fyra favvisar kommer från Georgien och Vitryssland, två från vardera. Definitivt inga favvisländer för mig normalt (undantaget Georgien förra året). För att spä på det än mer så är mina femma från ett land jag än mindre brukar ta till mig, Ukraina. Det finns en del bidrag som jag egentligen inte vet vad jag tycker om. Ena stunden kan jag tycka jättebra om dem men andra undrar jag mest vad jag lyssnar på. Ett sånt bidrag är “Feel Me Now“, Ariadne – ESTLAND

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se