Schlagerpinglan: I kväll, söndagen den 19:e februari, så kommer Portugal att inleda sin uttagning Festival da Canção 2017 medan Lettland fortsätter sin uttagning Supernova 2017. Här nedan ser ni vad som gäller inför kvällen:

Söndagen den 19:e februari

Lettland Lettland, “Supernova 2017” – Semifinal:
Tid: kl. 20:25 CETPlats: LTV1, supernova.lsm.lv och/eller ltv.lsm.lv
Förutsättningar: 8 bidrag tävlar – fyra bidrag (2 jury- och 2 tittarvalda) går vidare
Mer info / lyssna på bidragen: Allt inför “Supernova 2017”-semifinalen

Portugal Portugal, “Festival da Canção 2017” – Semifinal 1:
Tid: kl. 22:05 CETPlats: RTP 1 och rtp.pt
Förutsättningar: 8 bidrag tävlar – fyra bidrag (50/50 jury- och tittarvalda) går vidare
Mer info: Inför “Festival da Canção”-semifinalerna

Schlagerpinglan: Jag önskar alla er som tänker följa en eller båda av ovanstående shower en riktigt trevlig Eurovision-kväll. Själv håller jag tummarna för att det ska dyka upp klipp från Portugals uttagning i efterhand då mina egna planer för kvällen tyvärr inte innehåller lika mycket Eurovision som jag hade önskat. 😀

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


19 kommentarer till “Inför kvällens ESC-relaterade shower”

 1. Adri

  Förhoppning för ikväll:

  Lettland: “Line” går vidare.

  Portugal: Bra låtar går vidare. Finns inte mycket annat att hoppas på!

 2. Micke

  Lettland:

  Klart bäst
  “Your Breath”, Santa Daņeļeviča

  Klar tvåa och trea:
  “Up”, Franco Franco
  “All I Know”, My Radiant You

  Sista platsen till final:
  “Spiritual Priest”, Miks Dukurs

  Portugal

  Som varje år. Jag hoppas så in i helvete att ni ska få till något bra. Ni är så värda det. Hjärtat och själen i ESC

 3. Johanna

  @micke 3 av 4 samma i våra topp fyror ser jag. Jag skulle byta ut Franco Franco mot Lauris Valters. Men är nöjd bara inte Linda Leen går vidare. Då kan jag leva med alla andra combos!

 4. Micke

  Vi är helt överens om Linda Leen Johanna 🙂

 5. Micke

  Kollade in på Lettlands uttagning och jag har inte fyra låtar längre. Två av dem tvärdog. “Your Breath”, Santa Daņeļeviča är fortfarande överlägsen men även “All I Know”, My Radiant You höll bra. De övriga sex då? Ja om någon av dem vinner tycker jag Lettland snarast bör lägga fokus på ESC 2018 istället

 6. Micke

  Se där min fina helg med ESC bara rullar vidare. Rätt vinnare i alla tre finalerna igår och idag gick båda de två som jag gillade i Lettland till final. Välkommen Santa Daņeļeviča och My Radiant You. Ni får sällskap av The Ludvig och Triana Park

 7. Johanna

  @Micke jag förutspådde alla fyra finalisterna i Lettland. Och den enda av de jag verkligen inte gillar kommer helt uppenbart att vinna tyvärr och det är Triana Park…

 8. Micke

  Ajdå! Säg det tyst så inte Adri hör 🙂

  Själv tror jag att det står mellan just den och min favvis Santa Daņeļeviča

 9. Johanna

  @Micke Då hoppas jag verkligen på Santa! Även om jag rankar My Radiant You allra högst! Tror inte The Ludvig ska räknas bort heller-han har trots allt långt fler streams än någon annan på spotify…

 10. Micke

  Jag håller definitivt på min favvis eller din Johanna. Ledsen Adri 🙂

 11. Adri

  Jag tror inte på att “Line” vinner, eftersom det är min favorit. Lettland har valt rätt två år i rad så det är väl bara en tidsfråga innan de går emot mig.

  Den jag räknar bort är “Your breath”.

  Oddsens favorit: Triana Park
  Spotify-vinnaren: The Ludvig

  Och sen verkar MyRadiantYou vara väldigt populära.

  Så jag gissar på att de tre kan sikta på vinsten. Santa får nog göra sig redo för förlust.

 12. Adri

  Dock har Triana Parks odds sänkts efter sändningen, mellan MyRadiantYous odds har höjts så lite hoppfull är jag ändå! 🙂

  Men något säger mig att det är ändå The Ludvig som tar pokalen.

 13. Adri

  Fast tydligen vann “Line” kvällens program! Bra… hoppas innerligt det fortsätter tills den 26e. ESC 2017 har hittills dominerats av ballader och alldeles för grundläggande simpla låtar (Inget illa för jag tycker många av dem är bra) så jag tycker vi behöver något 1. riktigt upptempo 2. elektroniskt 3. något dansvänigt

 14. Micke

  Vi behöver mer elgitarrer. Det är min absoluta uppfattning. Finns knappt en elgitarr som sett dagens ljus 2017

 15. Micke

  För er som inte gillar ballader kan jag säga att ni inte kommer att gilla resultatet från Portugals semifinal. Alla fyra bidrag som tog sig vidare till final är ballader 🙂

  Personligen tycker jag alla fyra är ok men tyvärr inte det som jag så gärna vill få från Portugal, ett bidrag som tar hem hela skiten. De skulle vara så värda det så jag hoppas som bara den på semifinal 2

 16. Adri

  Synd… I Portugals första semifinal fanns ett bra bidrag “Para perto”. Men den åkte såklart ut.

 17. Micke

  @Adri, yepp den åkte. Sorry

  De som gick vidare var:

  “Nova glória”, Viva La Diva
  “Amar pelos dois”, Salvador Sobral
  “O que eu vi nos meus sonhos”, Deolinda Kinzimba
  “Poema a dois”, Fernando Daniel

 18. Micke

  Bye the way Adri. Jag hade samma favvis som du

 19. Micke

  Jag tar tillbaka det jag sa. Ursäkten är att jag bara hade lyssnat en gång på varje. Alla fyra är absolut inte renodlade ballader. Tre är. Har dessutom fått en favvis av de fyra

  https://www.youtube.com/watch?v=A6o-PO84vSE

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se