ESC 2017 Efter gårdagens besked från den ukrainska säkerhetstjänsten (SBU) att de beslutat om ett treårigt inreseförbud för Yulia Samoylova, vilket gör att hon inte kan representera Ryssland i Eurovision Song Contest 2017 på plats i Kiev har nu EBU erbjudit Channel One Russia att låta Yulia uppträda live via satellit.

Detta ser dock endast ut att vara en sista utväg då EBU fortsätter dialogen med de ukrainska myndigheterna och hoppas att de till slut ska häva förbudet så alla de 43 artisterna kan vara på plats i Kiev i maj. (Källa: eurovision.tv)

Uppdaterat: Enligt esckaz.com och esctoday.com har Ukraina meddelat att EBU:s satellit-förslag inte är genomförbart då det bryter mot ukrainsk lag att sända TV-shower med personer som är förbjudna att resa in i landet.

Uppdaterat: Enligt esckaz.com har Ryssland tackat nej till EBU:s satellit-förslag då de anser sig ha rätt att tävla på plats som alla andra eftersom de uppfyllt alla tävlingens regler.

Schlagerpinglan: Jag misstänker att vi ännu inte hört det sista i denna fråga så jag fortsätter att hoppas på ett ESC där alla artisterna tävlar på lika villkor. Det är i alla fall glädjande att se att EBU inte står helt handlingsförlamade utan kommer med förslag på lösningar. Hur det sedan slutar återstår att se. Fortsättning följer…

Andra bloggar om: , , , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “Eurovision 2017: EBU erbjuder Ryssland deltagande via satellit”

 1. Adri

  Även om detta inte är det ideala så är det en helt godkänd lösning tycker jag. Jag tycker bara det ska bli det bästa för Yulia, oavsett vilket alternativ det blir.

 2. Mikaela

  Jag är inte väldigt insatt i Krimhistorien, men från det jag förstått tycker jag hela utspelet är lite löjligt. Och kan se problemet för programledarna när de mitt i all gemytlighet och alla vitsar ska förklara varför nästa bidrag sänds via satellit.

 3. Schlagerpinglan

  @Mikaela, För de inblandade så är Krim-frågan högst allvarlig och betydligt viktigare än en musiktävling, vilket gör det hela så komplicerat. Så länge man inte vet vad Ukraina givit för garantier till EBU för att de skulle bli godkända som värdland så är det väldigt förvirrande att observera allt från utsidan. Det skulle ju kunna vara så enkelt om bara inte… o.s.v. Nu är de dock i denna situationen och de måste hitta en lösning.

 4. Johanna

  Alltså hade jag varit Yulia hade jag inte accepterat det erbjudandet baserat på att man inte fick själva upplevelsen med fans och liknande och att det inte gav samma möjligheter som för alla andra länder. Vad gör de om Ryssland vinner via satellit till exempel? (ja jag vet att det inte är så troligt, jag bara undrar hur det är tänkt)

 5. hej

  Men det bästa alternativet vore att byta värdland och kanske skjuta upp tävlingen en månad så det inte blir allt för bökigt. Jag minns att jag hoppades någon gång innan ESC förra året att jag hoppades att inte någon av Ukraina, Ryssland, Azerbajdzjan eller Armenien skulle bli värdlandet nästa år(Inte göra som de sk. experterna gjorde förra året att taktikrösta, utan bara byta värdland).

  Hur som helst verkar EBU vara i en svår situation, och hela tävlingen har hamnat i en politisk cirkus, tävlingens mening var ju att ena europas länder efter andra världskriget. Jag hoppas bara att EBU hittar en lösning för båda parter innan tävlingen sätter igång

 6. Andreas

  Ingen överraskning egentligen att även ett alternativt förslag slåss bort av Ukraina då det handlar har handlat om hon får resa in eller inte i landet. Ukraina skulle hitta ett sätt att sätta sig emot vem dom än skickade.

 7. Daniela

  @Andreas: jag tror inte att Ukraina skulle gjort det om Ryssland inte hade agerat så groteskt provocerande! För oavsett vilket annat land hade agerat på det viset som Ryssland har gjort skulle inte effekten varit den samma. Eftersom ESC är en musiktävling som berör hela Europa plus Australien borde arangeörerna i Ryssland visa respekt för alla länder inklusive värdlandet och dess lagar. Jag tycker att Rysslands agerande är hånfullt när de åberopar EBUs regler för att försvara en till kränkning som de gömmer undan massa ytligheter. De borde visat respekt gör värdlandet samt alla andra länder. Men nej, det kunde inte ske! En ful maktdemonstration som Ukraina svarar på rätt sätt dvs rakt på sak. De vill att man respekterar deras lagar och regler svårare än så är det inte.

 8. Daniela

  @hej: att ena länderna efter andra världskriget genom en musiktävling kan vara inspirerande genom temat samt de “entries” som presenteras med allt de innebär: mysig, texter, artisteri, konst. Men jag tror knappast att det räcker med den insatsen! Det andra Värdldskriget förblir en av de mörkaste fenomen i mänsklig historia för alla de inblandade där det handlade bl a om politisk och ekonomisk fördelning. Det just därför Ryssland borde ha hållit dig på mattan och agerat på ett sätt som skulle varit oklanderligt. Men dd har valt att orovicera istället. Därmed reaktionen.

 9. Daniela

  Jag menade musik

 10. Daniela

  Och: provocera. Det är så irriterande att det blir fel bokstäver!

 11. Schlagerpinglan

  @Daniela, Detta är en väldigt infekterad fråga som man kan se på flera olika sätt men den kommer inte att lösas här på bloggen. Jag hoppas alla kan hålla sig lugna och bara invänta EBU:s slutliga besked om vad som ska hända.

 12. Daniela

  @schlagerpinglan: jag är medveten om hur pass svår och som du säger infekterad frågan är och håller med dig att det absolut inte kan lösas på bloggen. Jag har läst och tagit del av de tididigare åsikterna och uttryckt mitt, inget annat.

 13. Schlagerpinglan

  @Daniela, Jag förstår det och borde kanske inte adresserat min kommentar till just dig, för du har lika stor rätt som andra att uttrycka din åsikt, utan det var menat som en generell kommentar för att ingen skulle känna sig manad att svara. Det sista vi behöver nu är att det snöbollar upp en stor konflikt här, vi har ju en gemensam förhoppning om att det ska bli ett trevlig ESC 2017. 🙂

 14. Micke

  Får jag säga något till dig Daniela. Jag hoppas innerligt att du inte tar illa upp och fattar att jag bara menar väl. Låt oss göra en resa tillbaka till 2016 på den här bloggen. Jag satt här och skrev och pratade med pinglan och andra här när det plötsligt kom in en tjej vid namn Daniela. Hon och jag började diskutera en massa på bloggen här och med tiden insåg jag att det dykt upp en ny här som skrev och pratade nästan lika mycket som mig här 🙂 Med tiden blev hon faktiskt min favvis här och jag tyckte det var askul att diskutera med henne här.

  Sedan hände en sak här som tyvärr i långa loppet skulle få henne att tappa intresset för allt detta. En sak där jag var på hennes sida till 100% men inte påverkades på samma sätt så att jag tappade intresset. Jag pratar givetvis om Rumänien och det som hände med dem och deras bidrag. Extremt tråkigt dels för Rumänien och ett riktigt bra bidrag.

  Vad vill jag då ha sagt med det här. Jag märker att det nu kommit en ny sak här som du engagerar dig väldigt starkt i. Inget fel i det men snälla för din egen skull och för oss som uppskattar att du skriver här låt det inte gå samma väg igen så att du totaltröttnar på allt med detta.

  Vill du bli arg på mig för att jag lägger mig i så visst bli det men jag tror faktiskt att du känner mig så pass här på bloggen att du vet att jag är seriös och bara vill dig väl. Jag och flera andra här skulle tycka det var astråkigt om du tröttnar och hoppar av. Jag märker ju redan nu att du inte skriver lika mycket längre men låt det inte bli än mindre 🙂

 15. Daniela

  @Micke: jag förstår faktiskt inte varför min
  åsikt skapar en sådan reaktion av dig. Jag vill påstå att jag inte alls “engagerat “mig starkt i det som fler här på bloggen har uttryckt mycket fler åsikter och kommentarer än jag har gjort. Det skrev du själv att du märker att jag inte skriver lika mycket som förut. Så att upplys mig gärna om vad exakt orsakar din reaktion. Jag tar inte illa upp något så länge det är uttryckt på ett respektfullt sätt. Sen tycker jag att det är självklart att man blir ytterst frustrerad när det händer något så pass illa som det hände med Ovidiu förra året, den artist som skulle representera landet jag har rötterna i plus att han råkar vara en av mina favorit artister i Rumänien. Det blev du också i år, när Nano inte vann! Så upplevde jag iaf av det du har skrivit här på bloggen, det blir ju så med sina favorit bidrag, jag minns hur det var förra året efter det att vi fick ta del av tävlingens resultat. Det är mänskligt och det är kanske just därför det blir spännande på något sätt.

 16. Micke

  @Daniela. ok det är sånt som händer när man sitter och skriver utan att se varandra. Tyvärr min vän har du missförstått totalt det jag skrivit till dig. Det du tror jag skrivit är precis tvärtom det jag verkligen har skrivit. Om du läser igen så ser du att jag skrev att jag förstod dig och höll med dig om det som hände Ovidiu förra året. Det gjorde jag och gör jag till 100%.

  Grejen är Daniela, utan att gå in för mycket på vad jag sysslar med i livet, att jag engagerar mig väldigt mycket i hur folk mår. Det var det som hände nu också. Jag kände att du inte mådde bra förra året av allt det som hände. Det var därför snubben som alltid engagerar sig blev orolig och kände att det kanske är det du gör nu också. Då gick du från en som tycktes älska att skriva till en som kände att hon aldrig ville skriva här mer igen.

  Hoppas du förstod bättre nu Daniela. Jag brydde mig helt enkelt. Om du inte känner det så glöm detta nu och glöm mig också i så fall. Fortsätt och skriv. Förresten ja ja blev och är upprörd över att höra sju bidrag från MF och inse att sex av dem var bra medan det sjunde var i mina ögon och öron bland det värsta jag sett och hört. Till råga på allt så vann den. Men jag lovar dig att utanför bubblan här har jag aldrig ens funderat över detta 🙂

  Ha det gott Daniela vare sig du vill eller inte vill ha med mig att göra 🙂

 17. Daniela

  @Micke: jag mår excelent, verkligen! ☺️ Min åsikt uttryckte jag objektivt och är absolut inte baserad på subjektivitet med andra ord på dåligt mående så att du behöver absolut inte känna oro, believe me! Min åsikt är baserad på massa fakta och kunskaper samt andra livserfarenheter liksom alla andras här på bloggen och jag tycker inte heller att jag har skrivit något som skulle få dig att känna oro inför mitt mående. Jag vill inte heller gå in mer detaljerat på frågan eftersom denna blogg inte är ett sådant forum, utan det var allt jag valt att skriva just här om det som sstör just nu stämningen kring ESC.

  Angående resultatet av MF, jag förstår dig fullständigt för Nanos låt är så bra, men jag unnar verkligen Robin Bengtsson vinsten. Jag gillar Robin, hans stil, att han jobbat hårt och att han levererade på ett sätt som ledde till att han vann. Vem vet han kanske tar hem det, då får vi ha det fint nästa år i Stockholm igen! Det vore nåt, eller hur?

 18. Micke

  @Daniela, att jobba med att engagera sig och leva ett liv i övrigt på samma sätt är till 95% fullständigt njutbart och jag skulle inte byta det mot något. Men de övriga 5% kan ibland ställa till det för en just för att man alltid vill väl även när det inte behövs 🙂 Hoppas du förstår mig. Det viktiga är att du mår bra 🙂

  Däremot måste jag tyvärr erkänna att min största besvikelse skulle vara om Sverige får engagera allt 2018. Du förstår min vän jag tycker verkligen Sveriges bidrag är så otroligt uselt. Absolut sämst av de 43 bidragen. Jag kan inte sitta och hålla på ett sånt bidrag vare sig det är svenskt eller vad det än skulle vara. Sorry 🙂

  Detta är min topp 10 just nu Daniela:

  1. Italien
  2. Belgien
  3. Vitryssland
  4. Rumänien
  5. Ungern
  6. Bulgarien
  7. Polen
  8. Finland
  9. Azerbajdzjan
  10. Österrike

 19. Daniela

  @Micke: jag skrev för några sekunder sen under en annan rubrik att jag har också trott ett tagg att Italien blir vinnaren i år men jag har fått en konstig känsla i magen att det kan bli Bulgarien. De kom på fjärde plats förra året med ett svenskt bidrag. Årets bidrag är också en hybrid där minst en svensk låtskrivare är inblandad … jag har har en prekänsla att det kan bli så… men men vi går väl se! Spännande! Fast jag personligen skulle väl tycka att det vore jätte kul att åka till Italien nästa år! ☺️

 20. Micke

  @Daniela, jag har många gånger skrivit här att det viktiga är många bra bidrag och inte vem som vinner. Hellre 25 bra bidrag och en halvkass vinnare än 2 bra bidrag och en av dem som vinnare. Det står jag för jag vill ha många bra låtar med flertalet olika stilar både från nytt som gammalt. Men givetvis inte tusan skulle jag tacka nej till en italiensk seger i år 🙂

  Men visst är det beklämmande och tragiskt att 12 bidrag har svenska upphovsmän. För att inte tala om att 35-40 av de 43 bidragen framförs på engelska. Det som dock är ett litet plus i år är att det är lite bättre med olika stilar på bidragen i år.

 21. Daniela

  @Micke: jag håller med dig men det är spännande att tänka på vem som uppskattas mest till slut! Eller som helt enkelt får ihop de där högsta poängen! Alltid spännande! Sen massa diskussioner mellan de som blir jätte glada och de som inte blir glada för vem som vann! ☺️ Det hör till det hela! Men vet du vilken låt trampar mig mest på nerverna i år?? Det är Englands låt!! Usch vad jag inte kan lyssna på den låten eller snarare sagt pp artisten! Tycker att den rösten är så skrikig! Väldigt subiektiv reaktion kanske, men nej nej säger jag bara! Får ungefär som du angående Jamalas röst förra året! Jag vet inte vad som är värre låten eller artistens röst! Och sen läste jag på FB att några tyckte att det hela var så bra och att den behövde more promotion! Nej, för min del blir det paus de minuterna!

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se