ESC2017 Nu har det även avslöjats hur OGAE-klubbarna i Andorra, Grekland och Serbien, d.v.s. OGAE-klubb nr 32, 33 och 34, fördelat sina poäng till bidragen i Eurovision Song Contest 2017 i fanklubbs-omröstningen OGAE International ESC Poll 2017 och därmed har vi fått fram slutvinnaren.

Med endast 10 klubbar kvar att rösta, varav OGAE Belgien är en av dem, så kan inte försprånget tas in och ItaliensOccidentali’s Karma” med Francesco Gabbani kommer därmed att vinna OGAE International ESC Poll 2017. Hur stor segern blir återstår dock att se.

Här ser ni den nuvarande topp-tio-listan där OGAE-klubbarnas 12-poängare representeras av klickbara hjärtan i ländernas flaggfärger. Klicka på dem för att se hur resten av poängen fördelat sig när respektive klubb röstade, eller gå direkt till samlingssidan “OGAE International ESC Poll 2017” för att se samtliga röstningsresultat så här långt.

OGAE ESC Poll 2017: Topp-tio efter 34 röstande klubbar:
Italien 1. Italien – “Occidentali’s Karma“, Francesco Gabbani
FrankrikeUkrainaLuxemburgSlovenienFinlandTjeckienSchweizKroatienSlovakienNederländernaSpanienLitauenAustralienCypernRumänien
MaltaDanmarkNorgePortugalROWIrlandEstlandAzerbajdzjanTysklandIslandAlbanienAndorraGreklandSerbien
383 poäng
Belgien 2. Belgien – “City Lights“, Blanche
Ungern
264 poäng
Sverige 3. Sverige – “I Can’t Go On“, Robin Bengtsson
VitrysslandLettland
253 poäng
Frankrike 4. Frankrike – “Requiem“, Alma
Armenien
213 poäng
Estland 5. Estland – “Verona“, Koit Toome and Laura 175 poäng
Bulgarien 6. Bulgarien – “Beautiful Mess“, Kristian Kostov 99 poäng
Portugal 7. Portugal – “Amar Pelos Dois“, Salvador Sobral
Italien
89 poäng
Israel 8. Israel – “I Feel Alive“, IMRI 78 poäng
Makedonien 9. Makedonien – “Dance Alone“, Jana Burčeska 71 poäng
Finland 10. Finland – “Blackbird“, Norma John 49 poäng
(Källa: ogaeinternational.com)

Schlagerpinglan: Här nedan ser ni de tre senast röstande klubbarnas topp-poäng samt de avvikande poäng som givits till länder långt ner i resultatlistan. För att se alla rösterna, klicka på respektive klubbnamn.

OGAE Andorra gav sina topp-poäng till Italien (12 poäng), Belgien (10 poäng) och Sverige (8 poäng). Andra poäng att notera: Azerbajdzjan (2 poäng) och Makedonien (4 poäng). (De prickade m.a.o. nästan in hela nuvarande topp-tio.)

OGAE Grekland gav sina topp-poäng till Italien (12 poäng), Frankrike (10 poäng) och Estland (8 poäng). Andra poäng att notera: Cypern (2 poäng) och Azerbajdzjan (1 poäng).

OGAE Serbien gav sina topp-poäng till Italien (12 poäng), Sverige (10 poäng) och Frankrike (8 poäng). Andra poäng att notera: Azerbajdzjan (1 poäng) och Ungern (5 poäng).

Se hela resultatlistan (så här långt) här: “OGAE International ESC Poll 2017“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Italien vinner OGAE International ESC Poll 2017 (efter 34 klubbar)”

 1. Adri

  Även om Italien inte är min stora favorit, min tiondeplats, så skulle jag kunna lämna tävlingen glad om resultatet blir ungefär som OGAEs resultat.

  Hela deras topp 10 befinner sig på min övre halva, och strax under deras topp 10 hittar man ju Schweiz och Danmark som även de är stora favoriter för mig. Lite hoppfull kan jag inte låta bli att bli 😀

  Men som vanligt ska man ta OGAEs resultat med några skopor salt 🙂 Så vad kan jag göra nu? Bara hoppas helt enkelt 🙂

 2. Adri

  Ser nu att det faktiskt finns några klubbar kvar att rösta, och att det enda som är spikat är Italiens vinst. Nåja, jag gissar att resultatet kommer förbli någorlunda likt så jag får väl stå för vad jag skrev ovan! 🙂

 3. Mikaela

  Förstår ju inte det exceptionella med Italien men det vore kul om de vann med tanke på snuvad konfekt 2015. Sverige är också omotiverat högt, och då gillar jag ändå låten mycket. Hoppas allra mest att min favorit Belgien ska vara fenomenal på scen och slåss om segern, de ska belönas för de senaste årens edgy bidrag.

 4. Lukas

  Det jag hoppas mest är att Finlands topp tio-placering kan reflekteras i resultatet i den verkliga tävlingen på nåt sätt… iaf att det kan bära dem till en finalplats.

 5. Johan

  För mig är det här årets självklara vinnare. I övrigt hoppas jag verkligen att en Italiensk vinst med detta bidraget hjälper språkpendeln tillbaka till fler inhemska språk i nästa års tävling. Hoppas, hoppas!

 6. Kerstin

  Jag har absolut inget emot en vinst för Italien och med tanke på hur stora favoriter dom varit redan från dag ett så räknar jag nästan med en vinst för dom. Inte min absoluta favorit i tävlingen men ett bidrag jag kommer känna mig nöjd över att den vann om den nu gör det vill säga men magkänslan säger det.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se