ESC 2017 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2017, inklusive länkar till bidraget, låttexten, intervjuer, relevanta infosidor och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Kiev. Se samlingssidan för hela samlingen med alla de övriga ländernas presentationssidor:

Georgien
Land: Georgien deltagit 9 gånger – vunnit 0 gånger
TV-bolag: GPB se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 2007 Sopho kom 12:a av 24 i finalen med “Visionary Dream

Georgiens samtliga bidrag och
resultat i Eurovision Song Contest:
2016: Midnight Gold“, Nika Kocharov
& Young Georgian Lolitaz
(Internval +
Nationell final
)
20:e i finalen
2015: Warrior“, Nina Sublatti (Erovnuli Shesarcevi
konkursi 2015
)
11:a i finalen
2014: Three minutes to Earth“,
The Shin and Mariko
(Internval) 15:e i semi 2
2013: Waterfall“, Nodi Tatishvili
& Sophie Gelovani
(Internval) 15:e i finalen
2012: I’m A Joker“, Anri Jokhadze (Nationell uttagning) 14:e i semi 2
2011: One More Day“, Eldrine (Nationell uttagning) 9:a i finalen
2010: Shine“, Sofia Nizharadze (Internvald artist
+ Nationell final
)
9:a i finalen
(2009) (“We Don’t Wanna Put In“)
(Stefane & 3G)
(Nationell uttagning) (Diskad)
2008: Peace Will Come“, Diana
Gurtskaya
(Nationell uttagning) 11:a i finalen
2007: Visionary Dream“, Sopho (Internvald artist
+ Nationell final
)
12:a i finalen


Georgiens ESC-2017-bidrag: “Keep The Faith”, Tamara Gachechiladze

Lyssna på Georgiens Eurovision-bidrag & lär känna artisterna:

Bidrag: Keep The Faith officiell videoframträdandetext
Fler tolkningar: officiell video: originalversionfinal-framträdande
live vid Ukrainas ESC-uttagninglive i Tel-Avivlive i Amsterdamlive i Madridstudioversion
Artist: Tamara Gachechiladze eurovision-georgia.gewikipediaeurovision.tv
Video-intervjuer: Intervju av EuroVisionary (2:00 – 30:e april)
Intervju av wiwibloggs (12:12 – 7:e april)
Intervju av ESCKAZ.com (3:11 – 30:e april)
Snabbpresentationer: “Get to know”-video (av Eurovision Belgium)
Backstage in Kiev” (av Eurovision.tv)

Startnummer: nr 2 i Semifinal 1 (9:e maj)
Låtskrivare: Anri Jokhadze (m), Tamara Gachechiladze (t)
Uttagning: TV-bolaget GPB utsåg Georgiens ESC-2017-bidrag genom en nationell final den 20:e januari med 25 tävlande bidrag. Tittarna hade där sin egen favorit men det var Tamara som fick den internationella juryns högsta poäng och därmed också vann. Läs mer om den nationella finalen här: “Georgiens Eurovision-bidrag 2017

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

ESC Bubble-video
(olika reaktioner på bidraget)
escxtra.com
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2017-05-07): Ej vidare till final (plats 13 av 18) & botten-14 (plats 29) av de 43


Åsikter och spekulationer om Georgiens bidrag och chanser i Eurovision 2017:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final GeorgienGeorgienGeorgienGeorgienGeorgien Betyg: 2 / 5
Georgien hade i år en nationell uttagning med 25 bidrag där jag hade kunnat tänka mig att se 24 av dem som vinnare. Naturligtvis var det det 25:e bidraget som vann, där Tamara (som var med när Georgien blev diskat 2009 med “We Don’t Wanna Put In“) tvunget skulle ha med krigsrubliker från Rysslands invasion av Georgien med på scen. Jag, som tröttnat rejält på artister som försöker få extrapoäng genom att ge andra länder tjuvnyp (och låtsas som om det regnar), var varken imponerad eller förvånad över utgången.

Även om man bortser från detta så är det inte mycket i bidraget, förutom den inspirerande texten, som jag upplever som direkt tilltalande. Varken artisten eller låten är något som faller mig i smaken då det är lite för mycket James Bond-soundtrack för min smak. Nej, detta hamnar väldigt långt ner på mina listor och långt från en finalplats.

Schlagerpinglan tror: Inte till final
Eftersom förra årets ESC-vinnare var ett bidrag som jag själv inte gärna lyssnade på och som jag placerade i bottenregionen av min topp-42 så borde jag kanske inte vara alltför snabb att avfärda Georgiens chanser i tävlingen. Men, men… hur bra sångerska Tamara än är eller hur inspirerande texten än kan upplevas så kan jag bara inte tro att låten i sig är tillräckligt intressant för att det ska räcka till final, även om allt har visat sig vara möjligt i denna tävling. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


11 kommentarer till “Inför ESC 2017: Georgien – “Keep The Faith” – Tamara Gachechiladze”

 1. Johan

  Det här fick tankarna att vandra tillbaka till deras bidrag 2008 “Peace will come”, vilket faller inom genren av “försök till mäktiga fredsballader men som inte når hela vägen fram”. Båda bidragen är ganska repetiva, lyfter aldrig tillräckligt och kompositionsbristerna “kompenseras” med att man sjunger högre och högre för att emulera dynamik. Hon är ju absolut en kompetens solist, och jag gillar det organiska i instrumenten, men i slutändan blir det något plastigt försök till en Bond-ballad och det är aldrig ett bra betyg. Tror inte denna klamrar sig vidare, och det är nog med rätta faktiskt.

  Betyg: 4/10

  Georgiens bästa bidrag: Sopho och Visionary Dream är för mig ett av de mest intressanta bidrag som någonsin deltagit i tävlingen. De har aldrig lyckats toppa debutåret, och jag kommer på mig själv med att ganska ofta gå tillbaka till 2007-års bidrag och lyssna. Ett mycket starkt år, men den förtjänade faktiskt en högre slutplacering.

  Georgiens sämsta bidrag: “I’m a joker” från 2012 är så hiskeligt urusel att jag inte ens vet vad jag ska ta mig till. Lämnar det där.

  Georgiens glädjepiller: Hmm, i avsaknad av riktigt glädjepiller så landar det nog på fjolårets “Midnight Gold” som gick från att vara ett hatobjekt till en favorit när det väl var dags till tävlingen. Det är glädjande att ett bidrag kan växa så ofantligt mycket under ett par månaders tid, och framförallt glädjande att den genren fick representeras för första gången i tävlingens historia.

 2. Johan

  Nej men nu ångar jag mig!

  Georgiens glädjepiller för min del är ju självklart “Three minutes to earth” från 2014. Älskar jazz, fusion och etno, och det här bidraget kombinerade de tre otroligt bra. Stark sångerska, organiskt, och med en fantastiskt vacker gitarr-interlud.

 3. Johanna

  Den här är min plats 41 av 42. Tycker att det är en super-tråkig låt och att hon mer skriker än sjunger fram den och jag tror att den här är mest säkert av alla semi att den inte tar sig vidare. Jag kan ha fel men det här är så tråkigt att jag vet inte vad. Och jag blev också oerhört provocerad av den där Rysslands-grejen i deras uttagning (dock förutsåg jag vinsten från början) Nej idag har du verkligen inte presenterat mina favoritbidrag!!!

 4. Johanna

  Och Georgiens bästa låt var deras bidrag förra året. Blir nog svårt att toppa den!!!

 5. Mikaela

  Det här känns som det sjungs av en mässande fanatisk sekt. KEEP THE FAITH!

  Georgien hade mitt favoritbidrag förra året men detta är en så total kontrast. Segt, gapigt och ointressant.

 6. Adri

  Detta är min 11:e plats på tisdag efter att ha åkt riktig bergochdal-bana på min lista under hela försäsongen. Jag vill därmed inte ha den i final, men jag gråter inte direkt om den tar sig dit.

  Georgiens final var nästan skrattretande usel. Det fanns två (tre) låtar som hade något. En av dem vann i alla fall 🙂 Den andra var “Light it up”. Den tredje var “Me da shen” men då liveframträdandet var så dåligt så jag nästan fick mardrömmar försvann de ganska snabbt från min “kandidatlista”.

  Jag gillar dramatiken i låten, jag gillar Tamara. Hon är en talangfull sångerska, det kan väl ingen gå emot. Och jag gillar verserna.

  Vad är då problemet? Jo, det är refrängen. Efter Grekland är det årets sämsta refräng. Den är så “gnällig” om det låter rätt. Hon låter som ett gnälligt barn i refrängen med sitt utdragna “keeeeep the faaaaaaaaith” som hon drar ut i sirapstakt.

  Synd att de kraftiga verserna följs upp av det.

  Aja, som sagt så varken tror eller hoppas jag på finalplats på Georgien men det finns ändå tillräckligt med talang här för att inte påverka mig negativt om de går vidare heller 🙂 för jag tror inte de är chanslösa.

  Bästa från Georgien: 2011 års “One more day”. Jag har en väldigt spridd musikstil, men jag blev ändå förvånad över att det var min vinnare 2011 (då, nu är det en topp 5 det året). Alla mina vänner blev också förvånade över det. Rap-rock är inget jag direkt lyssnar på regelbundet. Men här funkar det super!

  Sämsta från Georgien: 2013 “Waterfalls”. Ugh… såå typisk låt. Två helt ok röster som inte lyfter en platt låt.

  Glädjepiller: 2010 års “Shine”. Ibland är det en låt man inte märker/bryr sig om i försäsongen. Sen blir det ESC och plötsligt får låten komma till liv. Detta var ett sånt tillfälle. Låten är väl nånstans 4-6 på en tiogradig skala, men framträdandet var nästintill en fullträff alltså! Fick gåshud då när jag såg det på tv och får faktiskt det då jag går tillbaka och ser det 🙂 Grymt bra!

 7. Adri

  Litet tillägg: Hade den inte diskats så hade “We don’t wanna put in” varit Georgiens sämsta låt. Riktigt vidrig låt det där.

 8. Micke

  Det jag från första början mest funderade över när jag hörde den här var om de kommer att kunna övertala Daniel Craig till ännu en film som James Bond. Mina funderingar varade inte särskilt länge då jag sa till mig själv “När Daniel väl har hört det här kommer att vägra ställa upp om de inte mångdubblar gaget.”

  Bidragets största problem för mig är att delarna inte håller ihop. Har inte en susning om hur många som gjort det här bidraget men jag har svårt att tro att det är en ensam man eller kvinna. Det här är fler än två händers verk. Några personer har suttit på var sin kammare och knåpat ihop detta. Sedan har de träffats och slipat bort kanterna för att få pusslet att passa ihop och avslutat det hela med ett starkt lim för att försöka undvika att det faller isär. Tyvärr lyckas de inte som jag ser det.

  Det är inte dåligt som en trea och inte hyfsat som en femma. Alltså blir det “inte fullt godkänt” som är en fyra

  Tidernas bästa Georgiska:
  Detta är mitt favvisbidrag hos Georgien men jädrar så besviken jag var och är att de valde den här. Låter det konstigt? Gruppen hade nämligen två låtar som var mycket bättre än den här. Ett av dem börjar på P och den andra på W. Men den här är lik förbannat bra 🙂
  https://www.youtube.com/watch?v=y5VynlW6Xeo

  Tidernas sämsta Georgiska:
  Tyckte faktiskt om detta bidraget i början men fy attan så less man blir på det efter ett tag. Idag orkar jag inte ens lyssna på det. Försökte nu men tog bort det snabbt som bara den
  https://www.youtube.com/watch?v=gWgDzQ0mWTg

  Tidernas tack för att ni fick mig på gott humör:
  Absolut inget kanonbidrag men det viktiga i det här fallet är att jag blir på jädrigt gott humör varje gång jag ser eller hör det. Älskar när länderna vågar gå utanför de vanliga ramarna. Det är ju för tusan därför ESC finns.
  https://www.youtube.com/watch?v=EHImNpPta7M

  Borde ni ha skickat i år:
  Fullständigt fel bidrag vann. Detta var den riktiga vinnaren. Börjar sömnigt men startar så smått upp för att explodera i refrängen. En av årets starkaste refränger i mina öron och ögon.
  https://www.youtube.com/watch?v=D5k-AdtFMpo

 9. Johan

  @Micke, se där! Ännu ett bidrag vi gett samma bidrag. Bara Sverige som brytit den senaste trenden av åsiktsharmoni oss emellan! Får se hur det blir nästa bidrag 😉

 10. Johan

  *samma betyg.

 11. Kerstin

  Jag älskar bra refränger och jag bryr mig inte så mycket om texter, inte heller är en superbra sångröst det viktigaste för mig så vad finns det då kvar i detta bidrag som kunde tilltala mig? Absolut ingenting. Låten slår fel på alla punkter helt enkelt. Refrängen känns mer som om hon ropar ut ett budskap. Jag hoppas Georgien kommer tillbaks nästa år med något vettigare. Betyg 1/5.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se