ESC 2017 Schlagerpinglan: På torsdagskvällen den 11:e maj avgjordes den andra semifinalen av Eurovision Song Contest 2017. Resultatet, d.v.s. vilka tio länder som gick vidare till finalen den 13:e maj, ser ni här nedan (presenterade i den ordning de avslöjades). Se resultatet av semifinal 1 här.

Ifall ni missade showen eller helt enkelt vill se något lands bidrag igen så ser ni här nedan länkar till alla de tävlande artisternas semifinal-framträdanden. Det exakta resultatet och fördelningen mellan tittar- och jury-röster avslöjas däremot inte förrän efter finalen.


Recap of the 10 qualifiers of the second Semi-Final of the 2017 Eurovision Song Contest

Uppdaterat: Vid den efterföljande presskonferensen, som ni kan se här, drogs det lott om i vilken del av finalen de nykläckta finalisterna ska starta, se resultatet nedan. (Hela finalstartfältet i rätt startordning hittar ni här samt på “ESC 2017”-sidan.)

De tio länder som gick till finalen av ESC 2017 från semifinal 2:
Bulgarien Bulgarien Beautiful Mess“, Kristian Kostov (andra halvan av finalen)
Vitryssland Vitryssland Story of My Life“, Naviband (första halvan av finalen)
Kroatien Kroatien My friend“, Jacques Houdek (första halvan av finalen)
Ungern Ungern Origo“, Pápai Joci (första halvan av finalen)
Danmark Danmark Where I Am“, Anja (första halvan av finalen)
Israel Israel I Feel Alive“, IMRI (första halvan av finalen)
Rumänien Rumänien Yodel It!“, Ilinca feat. Alex Florea (andra halvan av finalen)
Norge Norge Grab The Moment“, JOWST (andra halvan av finalen)
Nederländerna Nederländerna Lights and Shadows“, OG3NE (första halvan av finalen)
Österrike Österrike Running On Air“, Nathan Trent (första halvan av finalen)

Länderna som ej tog sig vidare från den andra semifinalen av Eurovision 2017:
Serbien Serbien In Too Deep“, Tijana Bogićević
Makedonien Makedonien Dance Alone“, Jana Burčeska
Malta Malta Breathlessly“, Claudia Faniello
Irland Irland Dying to Try“, Brendan Murray
San Marino San Marino Spirit Of The Night“, Valentina Monetta & Jimmie Wilson
Schweiz Schweiz Apollo“, Timebelle
Litauen Litauen Rain of revolution“, Fusedmarc
Estland Estland Verona“, Koit Toome and Laura

Övriga video-klipp med anknytning till den andra semifinalen:
UkrainaTime“, O.Torvald (Ukrainas bidrag)
TysklandPerfect Life“, Levina (Tysklands bidrag)
FrankrikeRequiem“, Alma (Frankrikes bidrag)
♥ “Eurovision songs, the Ukrainian way!” (Öppningsnummer i Semifinal 2)
♥ “Jana Burčeska gets engaged! ” (Makedoniens sångerska blir friad till)
♥ “The Children’s Courtyard“, Apache Crew (Mellanakt i Semifinal 2)
♥ “Verkavision Part II“, Verka Serduchkas förinspelade inslag
♥ “Snabbrepris av alla tävlingsbidragen i den andra semifinalen av ESC 2017

Schlagerpinglan: Hmm… jag kan inte säga att jag är alltför nöjd då varken Estland, Makedonien, Malta eller Schweiz gick vidare, även om det trots allt är en liten tröst att det gick bättre för bidragen från Kroatien, Israel, Vitryssland och Rumänien. Jag får nog sova på saken innan jag försöker formulera mina tankar om kvällen. På återseende. 🙂

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


28 kommentarer till “Resultatet av Eurovision Song Contest 2017: Semifinal 2”

 1. Adri

  Pinglan, I’m with you när det gäller Schweiz, Makedonien och Estland.

  </3

  Sjukt tråkigt att vänta på den sista finalisten, ha tre storfavoriter kvar och tänka "ok… men det måste ju bli någon av dem"… för att sen behöva stryka alla ur tävlingen. Vad hände?!

  Jag gillar Österrike så jag klagar inte över faktumet att de fick en finalplats, men Ungern, Kroatien (sorry…) och Nederländerna borde faktiskt stiga åt sidan för mina tre favoriter tycker jag 😉

  Nederländerna har jag haft helt okej känslor för under hela försäsongen, men live blev jag inte alls imponerad. Låten kräver värme och kärlek. Framträdandet kändes allt för "amerikanskt polerat".

 2. Daniela

  @Schlagerpinglan: jag förstår exakt det du känner för jag gör likadant för att med endast ett undantag hade jag hoppats på de du nämt plus Irland!

 3. Schlagerpinglan

  @Adri och Daniela, Vi får glädja oss åt de som i alla fall gick vidare… även om det känns lite surt och tomt för tillfället. 🙂

 4. Mats

  Jättetråkigt att min favorit Estland åkte ur men kul att Danmark och Nederländerna som jag också höll tummarna för gick vidare. Hoppas att Italien vinner på lördag!

 5. Nathalie

  Hur fasiken Norge & Kroatien tog sig vidare är ett mysterium! Jag väldigt besviken över att inte Estland som jag trodde var en given finalist och Makedonien- att de inte tog sig vidare. Även Irland som imponerad mycket på mig borde ha tagit sig vidare.
  Jag är däremot väldigt glad att Holland och Vitryssland tog sig vidare. Alltid något. Men nöjd är jag inte. NORGE- Fasiken- ÄR FOLK TONDÖVA??

 6. Fredrik

  Att Makedonien inte gick vidare kan jag inte smälta för jag trodde verkligen de skulle ta en av platserna. Men att min favorit Irland inte riktigt fixade tonerna gör att jag kände det på mig och även Estland hade ingen bra kväll med sitt framförande. Makedonien har sån otur, men att Jana är gravid och blev friad till är kanske en liten tröst för henne. Men ändå. Hårt startfält, blev Makedonine inte 11a precis blir jag förvånad.

 7. Adri

  Fredrik: Lika besviken över Makedoniens finalmiss… men jag hoppas liksom du att hennes frieri funkar som en liten tröst 🙂

 8. Anton

  @Adri, du och jag verkar tycka lika i mycket! Är så otroligt besviken över Makedonien! Något vi inte håller med varandra om är däremot Danmark. Jag tycker att det är en otroligt meningslös låt (Dock ändå snäppet bättre än Norges låt)

  Kvällens största belåtenhet var helt klart Bulgarien som nu går in i finalen tillsammans med Belgien som mina favoriter!

 9. Daniela

  @Nathalie: exakt!

 10. Hanna

  Och dagens vidriga går till…..Kroatien! Eller är det bara Micke som får skriva så?

 11. Micke

  MIN RANKING DAGEN INNAN FINALEN:

  1. Italien
  2. Vitryssland
  3. Polen
  4. Bulgarien
  5. Armenien
  6. Portugal
  7. Ungern
  8. Belgien
  9. Rumänien
  10. Österrike
  11. Azerbajdzjan

  12. Frankrike
  13. Moldavien
  14. Nederländerna
  15. Kroatien
  16. Cypern
  17. Tyskland
  18. Ukraina

  19. Australien
  20. Norge
  21. Spanien
  22. Danmark
  23. Storbritannien

  24. Israel
  25. Grekland
  26. Sverige

  Där är i mina ögon 11 riktigt bra bidrag och bara 3 riktigt dåliga bidrag i finalen så jag måste vara nöjd.

 12. Finne

  Makedonien är enda bidraget jag kommer att sakna. Kroatien, Österrike och Israel hade jag bra klarat mig utan.

  Nu börjar jag bli riktigt orolig att Bulgarien tar hem det hela. Bra startplats mot slutet av finalen, och kan mycket väl knipa många av de röster som i normala fall per automatik går till Ryssland. Måtte inte så vara fallet.

  #TeamPortugal

 13. Schlagerpinglan

  @Hanna, eller vad du nu väljer att kalla dig för stunden, Detta är sista varningen. Micke har varit på bloggen i många år och jag vet att han har en grundläggande respekt för människor och är inte, till skillnad från dig, ute efter att såra människor och ge sig på dem personligen. Du är mer än välkommen att vara med och diskutera bidragen, men att hålla på och tjafsa om din rätt att skriva skit om artister och andra människor och vara allmänt otrevlig är inget som uppskattas. Jag har mycket att göra i dag och kommer inte att lägga ner en sekund till på detta. Ha en trevlig Eurovision, det tänker jag ha. 😀

 14. Micke

  Jag är som jag har sagt riktigt nöjd med finalfältet. Alla är ju givetvis inte i min smak men hur tusan skulle det kunna vara möjligt. Jorden snurrar för tusan inte runt mig. När det bara finns tre riktigt dåliga bidrag med då kan man inte klaga. Jag tycker om 14 av 26 bidrag och 11 av dem riktigt bra. Men om man fick leka allsmäktig för en stund och ha makten att byta ut fem bidrag vilka skulle det bli då?

  Först och främst ryker de tre riktigt usla all världens väg:

  Sverige
  Grekland
  Israel

  Därefter två usla:

  Danmark
  Norge

  Då återstår det bara att ersätta dem med fem andra då och in hoppar då i synnerhet ett av de bästa överhuvudtaget:

  Finland

  Därefter ramlar dessa fyra in:

  Malta
  Serbien
  Tjeckien
  Makedonien

 15. Micke

  Jag tänker inte gå in i något här för jag vet hur näthat och sån skit fungerar. Man kan aldrig försvara sig mot sådant. Vill bara flika in att jag ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG, ALDRIG skulle kalla en människa för vidrig. Det finns inte ens i min värld. Jag är inget speciellt som människa men jag vet att respektera alla människot utan undantag.

  Tråkigt att du tydligen fått in folk som bråkar Pinglan men tro mig du är inte ensam om det på bloggar. Försök i möjligaste mån att inte bry dig. Det är din blogg och vill man vara här måste man respektera det. PUNKT SLUT. Tack för dina ord förresten

 16. Schlagerpinglan

  @Micke, Nej, i vanliga fall brukar jag bara ignorera det men det går till en viss gräns, sedan vill man försvara sig själv och er som kommenterar. Att jag skulle göra skillnad på människor och endast tillåter kritik mot vissa bidrag och skyddar andra är så långt ifrån min personlighet man kan komma, tvärtom har jag hela tiden kämpat för att alla ska få uttrycka sin åsikt utan risk för att bli påhoppad, men det vet ju de som brukar läsa bloggen. 🙂

 17. Alex

  Måste bara säga att jag var super allergisk mot nederländerna innan live showen.

  Blev så mycket bättre live!

 18. Mikaela

  Jag är så spänd inför finalen nu. Italien känns inte som given vinnare längre. Bulgarien har tappat mig lite utan att jag vet varför, nu hejar jag på Portugal fastän jag inte egentligen gillar låten. Men han är så sympatisk, och jag vill premiera det enkla, personliga framträdandet utan LEDskärmar och pyroteknik. Tänk effekten på nästa års låtar – mer själ!

 19. Micke

  De som är mest spännande för mig just nu är det tre bidrag som skuggar de elva som jag tycker riktigt bra om. Av dessa tre kände jag att Nederländerna och Moldavien blev ett väldigt lyft live. Med det tredje har jag problem och det är att vi inte sett det liva än. Pratar om Frankrike som ju dippade för mig när de gjorde om bidraget. Jag har dock hela tiden trott på Alma men efter det lilla klippet igår blev jag orolig. Det lät ju inte alls lika bra röstmässigt som jag hade trott. Dock svårt att döma efter ett sånt kort klipp och hon kanske inte ens hade taggat upp då. Ska bli kul att kolla in dessa tre i finalen för om det vill säg väl kanske jag rent av har 14 riktigt bra bidrag i finalen 🙂

  Undrar lite om ni här hade samma känsla som jag hade stundtals igår. Tyvärr var Vitryssland ett av de länder som drabbades av detta mest. Jag pratar om “kameramannen” som jag stundtals inte greppade alls. H*n gick ofta bort med kameran från artisterna i totalt felaktiga lägen. Satt flera gånger och väntade på vissa grejer men precis då försvann kameran ifrån artisterna. Fler som lade märkte det?

 20. Schlagerpinglan

  @Mikaela, Nej, Italien känns inte som en lika säker vinnare längre. Det kommer att bli superspännande. 🙂

  @Micke, Hela 3-minutersklippet från Frankrikes (och alla de andra ländernas) semifinalsframträdande (där de förkvalificerade ländernas klipp spelades in under repet) finns här: http://www.schlagerpinglan.se/blog/2017/05/12/eurovision-song-contest-2017-finalstartordningen/

 21. johanna

  Av de tre odds-favoriterna bryr jag mig inte vem som vinner då alla tre är riktigt bra pch två av de alsrig har vunnit tidigare, två är inte på engelska och alla tre skulle vara ett kul resmål för ESC nästa år. Så jag hoppas oddsen har rätt om dessa!

 22. Daniela

  @Finne: har samma känsla och skrivit redan om det. Det blir så: Sofia -ESC 2018.

 23. Kerstin

  Jag blev så lycklig över Bulgariens framträdande och finalplats igår att jag somnade bums. Försov mig från mitt läkarbesök imorse trots att mobilen var inställd på alarm. Det är ett hårt liv det här med ESC☺. Men vilken skillnad på de två semifinalerna. Bättre låtar och betydligt bättre sång insatser. Tråkigt att Irland missade final och även Makedonien. Estland tyckte jag gjorde ett ganska dåligt framträdande tyvärr så jag är inte helt förvånad. Men däremot svävar fortfarande ett frågetecken ovanför mitt huvud vad gäller Norge. Vad hände där?

 24. Adri

  Av finalisterna hade jag helst bytt ut 5 stycken för att vara nöjd.

  Grekland mit Finland. Australien mot Lettland. I den första semifinalen.

  I den andra semifinalen hade Norge, Nederländerna och Kroatien fått gen plats åt Schweiz, Makedonien och Estland.

  Trots en natts sömn så har jag faktiskt inte smält helt att Kroatien faktiskt lyckades få en finalplats. Vad hände där? Det såg inte bra ut, det lät inte bra och låten är inte bra. Hoppas Europa skäms! 🙂

  I finalen är detta mitt drömresultat efter att nu ha sett alla 42 live 🙂 Detta är alltså bara drömresultatet, inte vad jag tror. Gud nej, med tanke på hur dåligt mitt ESC-år 2017 gått hittills så lär väl det riktiga resultatet bli omvänt!

  1. Frankrike
  2. Belgien
  3. Danmark
  4. Rumänien
  5. Azerbajdzjan

  6. Polen
  7. Israel
  8. Italien
  9. Österrike
  10. Storbritannien

  11. Armenien
  12. Portugal
  13. Moldavien
  14. Sverige

  15. Vitryssland
  16. Bulgarien
  17. Ungern
  18. Ukraina
  19. Norge
  20. Nederländerna (ett annat land jag verkligen vänt mot… det där liveframträdandet igår var riktigr jäkla provocerande)
  21. Cypern
  22. Tyskland

  23. Grekland
  24. Australien
  25. Spanien

  26. Kroatien

 25. Micke

  @Adri idag går våra åsikter verkligen isär märker jag 🙂 Att du kan vara så chockad över Kroatiens sånginsats. Hade du en kisspaus i tisdags under Greklands framträdande? 🙂 Blev också väldigt förvånad över den skrala sånginsatsen hos Australiens performer. Trodde han skulle sätta det bättre. Tvärtom med bulgaren faktiskt. Han trodde jag inte alls på men det satt nästan klockrent. Men det som förvånade mig mer än något annat (när ska jag lära mig sluta förvånas då de skiter i ESC så fullständigt) var den irländska sångaren. Inget fel på sångrösten, absolut inte men hur gammal är han? De sa att bulgaren var den ende som var född på 2000-talet. Är det ens möjligt undrar jag efter att ha hört irländaren?

  Så glad att vi inte bara har med “seriösa” uptempolåtar och “seriösa2 ballader i finalen. Flertalet glädjepiller och originella är med. Vitryssland , Rumänien, Ungern, Armenien, Österrike, Moldavien och hit måste även Kroatien räknas även om du har så svårt för den Adri. Jag vet inte ens själv vad jag tycker. Men som sagt blandningen gläder mig. Italien är ju lite av varje egentligen.

  Jag tycker direkt illa om Sverige och Israels dansnonsens men ärligt talat så ska jag skita fullständigt i det. de är i ESC ett tecken på bredd istället för som i MF ett tecken på hur allt ser ut och låter. Jag älskar ESC 🙂

  Adri den grejen som nog skiljer oss mest åt är nog Nederländernas framträdande igår. Jag tyckte tvärtom det var ett av gårdagens största lyft

 26. Adri

  Micke: Grekland i tisdags lät hemskt också, och borde som jag skrivit ovan inte ha tagit sig till final.

  Men skillnaden mot Kroatien är att den typ av låt Grekland skickar behöver inte förlita sig på en ordentlig sångröst. Det hade ju hjälpt dock, men sånginsatsen där var varken överraskande eller förldande.

  I en låt som Kroatiens är det snarare rösten han har att förlits sig på och när det låter som det gjorde igår spricker allt. ALLT.

  Lite förvånad över att Nederländerna växte för dig igår 🙂 Du brukar skriva så mycket om att det ska kännas äkta och det lyckades verkligen inte OG3NE med igår. Det kändes nästan obehagligt polerat. (Detta är bara mina känslor, ni som gillar det… kul för er!)

 27. Micke

  @Adri, det var just det som fick Nederländerna att växa lite. För första gången såg jag lite äkta vara i produkten

 28. Mikaela

  @Adri Känner också visst obehag inför Nederländerna. De är superduktiga men jag uppfattar dem som för medvetna om det och centrerade runt det. Det skär sig med låtens budskap för mig.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se