Frankrike France 2 har ännu inte uttalat sig angående Frankrikes eventuella deltagande i Eurovision Song Contest 2018 i Portugal, men enligt toutelatele.com så förbereder de en nationell uttagning med ett flertal shower som lär gå under namnet “Mission Eurovision“.

Enligt Nicolas Coppermann, chefen för produktionsbolaget Endemol, så har de haft samtal med TV-bolaget angående ett flertal shower runt om i Frankrike, men än så länge lär det befinna sig på planeringsstadiet och inget verkar vara klubbat.
(Källor: toutelatele.com och eurovisionworld.com)

Snabbfakta: Frankrikes deltagande i Eurovision Song Contest:

debutår: 1956 – deltagit 60 gånger – vunnit 5 gånger: 1958, 1960, 1962, 1969 och 1977

Frankrikes ESC-resultat sedan två-semifinals-systemet infördes 2008:

2017: Requiem“, Alma (Internval) 12:a i finalen
2016: J’ai Cherché“, Amir (Internval) 6:a i finalen
2015: N’oubliez Pas“, Lisa Angell (Internval) 25:a i finalen
2014: Moustache“, TWIN TWIN (Nationell final) 26:a i finalen
2013: L’enfer Et Moi“, Amandine Bourgeois (Internval) 23:a i finalen
2012: Echo (You And I)“, Anggun (Internval) 22:a i finalen
2011: Sognu“, Amaury Vassili (Internval) 15:e i finalen
2010: Allez Olla Olé“, Jessy Matador (Internval) 12:a i finalen
2009: Et S’il Fallait Le Faire“, Patricia Kaas (Internval) 8:a i finalen
2008: Divine“, Sébastien Tellier (Internval) 19:e i finalen

Schlagerpinglan: Så här nästan ett år innan det är dags för ESC 2018 så kommer det att dyka upp ett flertal “spekulations-nyheter” som jag i vanliga fall inte hade brytt mig om innan de är officiellt bekräftade, men med tanke på nyhetstorkan så blir t.o.m. spekulationerna intressanta. 🙂

Personligen så föredrar jag nationella uttagningar framför internval i de flesta fall. Uttagningar blir så mycket mer spännande samt erbjuder ett fleratal låtar i stället för enbart en. Vad gäller just Frankrike så är jag däremot inte lika säker.

Deras senaste tre internval har imponerat rejält på mig medan deras senaste final-utvalda bidrag inte alls föll mig i smaken. Men, men… kan de bara samla ihop ett flertal “bra” alternativ så ser jag gärna att de slår på stort och bjuder på en festlig uttagning med ett flertal tänkbara alternativ. 2007 så valdes ju trots allt “L’amour à la française” med Les Fatals Picards ut genom en fransk, nationell final, så de kan om de vill. 😉

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


6 kommentarer till “Frankrike 2018: “Mission Eurovision” utser ESC-bidraget?”

 1. Micke

  Hur mycket makt har du över ESC Pinglan? En av de viktigaste grejerna i så fall är att få Schweiz att gå tillbaka till till sin tidigare uttagning. En av de saker jag verkligen saknade i år. I synnerhet när det inte dök upp ett enda bra bidrag bland de få i årets uttagning

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Inte ens i närheten så mycket som jag hade önskat. 😉 Håller dock med dig om att Schweiz var en av de största besvikelserna vid upptakten av ESC 2017. Det hör ju till att man “ska” lyssna på hundratals bidrag av väldigt varierad kvalité och hitta guldkorn som man annars aldrig utsätts för. 😀

 3. Adri

  Med tanke på vilken kvalitet Frankrike skckat de senaste två åren 2016-2017 så vet jag inte om detta är en bra idé. Speciellt med tanke på sistaplatsen deras senaste gång de valde via final så borde de åtminstone byta system!

  Det är ju iofs alltid kul med nationella finaler, men länder som Tyskland och Schweiz borde faktiskt dra till med internval med tanke på deras långa rad av icke-smickrande placeringar.

 4. hej

  Håller med Adri om Tyskland i synnerhet, känns som att TV-bolaget försöker fylla ut med mellanmjölk, så vinner mellanmjölken. De hade ju Avantasia

 5. hej

  Men angående Frankrike känns det som att med tanke på internvalen de senaste två åren, tror jag att TV-bolaget inte ska ha problem att hitta några bra artister och bidrag

 6. Johanna

  Förra gången Frankrike hade en final skickade de ett av ESC-historiens sämsta bidrag (enligt mig då) Jag blir lite rädd att det blir samma igen o de har en final igen. Med tanke på de tre senaste åren (ja jag räknar det 2015 också även om det inte gick så bra) kvalitativa bidrag tycker jag de ska fortsätta på samma linje.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se