Tjeckien TV-bolaget Česká televize (ČT) har inte bara bekräftat att Tjeckien kommer och delta i Eurovision Song Contest 2018 och att de tänker utse sitt bidrag internt, de har även börjat att ta emot bidrag.

Fram till den 17:e november kan låtskrivare, både inhemska och utländska, skicka in sina bidrag via e-mailadressen esc2018music@ceskatelevize.cz. Låten får inte ha publicerats före den 1:a september, den får inte vara längre än 3 minuter lång och en av huvudsångarna måste vara från Tjeckien. Mer information hittar ni på ceskatelevize.cz.
(Källor: esctoday.com och wiwibloggs.com)

Snabbfakta: Tjeckiens deltagande i Eurovision Song Contest:

debutår: 2007 – deltagit 6 gånger – vunnit 0 gånger


My Turn”, Martina Bárta (Tjeckiens ESC 2017-bidrag)

Tjeckiens samtliga bidrag och resultat
i Eurovision Song Contest:

2017: My Turn“, Martina Bárta (Internval) 13:e i semi 1
2016: I Stand“, Gabriela Gunčíková (Internval) 25:a i finalen
2015: Hope Never Dies“, Marta
Jandová & Václav Noid Bárta
(Internval) 13:e i semi 2
2014:
2013:
2012:
2011:
2010:
2009: Aven Romale“, Gipsy.cz (Internval + Nationell final) 18:e i semi 1
2008: Have some fun“, Tereza Kerndlová (Eurosong) 18:e i semi 2
2007: Malá dáma“, Kabát (Eurosong) 28:e i semifinalen

Schlagerpinglan: Även om Tjeckien endast har en finalplatssex försök så tycker jag att de gjort en rejäl uppryckning efter den femåriga pausen från tävlingen. “Hope Never Dies” var t.ex. en av mina absoluta favoriter 2015 och även hos de senaste två bidragen så kan jag hitta riktigt intressanta inslag. Några direkta önskemål har jag därför inte här (annat än att jag gärna ser att Marta & Václav kommer tillbaka) utan ser fram emot att TV-bolaget gör ytterligare ett lyckat val. Lycka till, Tjeckien. 😀

Mer om Tjeckiens förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Tjeckien i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se