Eurovision 2018: Blandade nyheter

2017-11-02 (torsdag)

ESC2018 Schlagerpinglan: Här nedan ser ni en handfull korta nyheter som alla har med olika länders förberedelser inför Eurovision Song Contest 2018 att göra. (Klicka på respektive flagga för mer information om ländernas ESC-planer och ESC-historia.)

Estland Estland: Rekordmånga bidrag till Eesti Laul
TV-bolaget ERR fick in 258 bidrag till sin nationella uttagning “Eesti Laul 2018”. Av dessa kommer en jury att utse 15 bidrag medan EER står för de resterande 5 bidragen. Startfältet avslöjas den 10:e november medan bidragen spelas upp för allmänheten den 19:e och 20:e december. (Källa: err.ee)
Rumänien Rumänien: TVR tar snart emot bidrag till “Selectia Nationala”
TVR har avslöjat att de mellan den 15:e november och 15:e december tar emot anmälningar från de som vill delta i Rumäniens nationella uttagning “Selecţia Naţională 2018”. Intresserade kan skicka in sina bidrag till eurovision.romania@tvr.ro. Därefter kommer artisterna att kallas till auditioner den 21:a och 22:a december där en jury väljer ut de artister och bidrag som får tävla i semifinalerna. (Källa: eurovoix.com)
SanMarino San Marino: 250 bidrag från 60 länder har skickats in
Både etablerade artister och amatörer (från fem olika världsdelar) finns med bland de som skickat in bidrag till San Marinos nya satsning på en nationell ESC-uttagning. Fram till den 30:e november går det bra att skicka in sina videor, se mer info här, men redan nu kan man titta på de inskickade bidragen via 1in360.com. (Källa: eurovision.tv)
Montenegro Montenegro: RTCG tar emot bidrag till “Montevizija 2018”
Låtskrivare (även utländska) är fram till mitten av december välkomna att skicka in upp till två låtar var (på montenegrinska) till “Montevizija 2018“, Montenegros nationella ESC-uttagning. Artisterna måste däremot komma från Montenegro. Se fullständiga regler på rtcg.me. En fem-manna-jury utser sedan de fem bidrag som får tävla i den nationella final som avgörs av 100% tittarröster. (Källa: esctoday.com)
Grekland Grekland: ERT fick in 16 bidrag
TV-bolaget ERT har bekräftat att de fått in 16 bidrag från 13 olika lokala skivbolag (3 bolag har skickat in två bidrag) till den nationella final som planeras att hållas i slutet av februari. Vilka bidrag som specialjuryn väljer ut till finalen förväntas avslöjas i slutet av november. (Källa: esctoday.com)

Schlagerpinglan: Hade jag väntat ett litet tag så skulle jag även kunna ta med nyheten om vilka som kommer att vara programledare för Melodifestivalen 2018 men jag nöjer mig med att påminna om att presskonferensen kl. 11:00 uppges sändas live via SVT Play. Läs mer om detta här. På återseende. 🙂

Mer om ESC-ländernas förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Eurovision 2018“.

Andra bloggar om: ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se