Sverige Schlagerpinglan: Aftonbladet har nu utökat sin lista med artister som (enligt deras källor) anses vara klara för Melodifestivalen 2018 med ytterligare ett namn. Här nedan ser ni den uppdaterade listan, med förändringar sedan sist i fetstilt:

Uppdaterat: Listan har uppdaterats med ytterligare tre namn som också “avslöjades” idag.

Artist som antas vara klar för Melodifestivalen 2018:

Jonas Gardells första lektion i Schlagerskolan (Melodifestivalen 2016)

Artister som är “klara” för Melodifestivalen 2018 (enligt aftonbladet.se)
Stiko Per Larsson (bekräftad efter “P4 Nästa 2017“)
Samir & Viktor Groupie” (8:a 2015)
Bada Nakna” (12:a 2016)
Méndez Adrenaline” (2:a 2002)
Carnaval” (Tittarnas val 2003)
Benjamin Ingrosso Good Lovin’” (5:a 2017)
Sigrid Bernson (“Let’s dance”-dansare, sommarhit med “This summer“)
Felix Sandman Gotta Thing About You“, FO&O (11:a 2017)
Ida Redig
John Lundvik
Olivia Eliasson
Kikki Danielsson (se alla Kikkis MF-bidrag här)
Martin Almgren
Jonas Gardell (MF-programledare 2003 + Schlagerskolan-mellanakt 2002 & 2016)
Kalle Moraeus Underbart” med Orsa Spelmän (Andra Chansen 2010)
Kamferdrops
Renaida Braun
Artister som sägs vilja vara med men ännu ej hittat någon låt (enligt aftonbladet.se)
Alcazar (se alla Alcazars MF-bidrag här)
(Info från aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se, aftonbladet.se och aftonbladet.se – Sammanställning av schlagerpinglan.se)

Schlagerpinglan: När det gäller Jonas Gardell som underhållare så tror jag aldrig att jag lämnats helt oberörd. Ibland är han hysteriskt rolig, ibland pricksäker och ibland faller det platt men aldrig att det endast blivit en axelryckning. Därför hoppas jag att detta senaste MF-rykte visar sig vara sant, för vare sig jag kommer att gilla det eller ej så lär det bli minnesvärt. 😀

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Sverige i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Artistspekulationer inför Melodifestivalen 2018 – del 5”

 1. Adri

  Äntligen börjar artistspekulationerna få igång mig lite! 😀

  …och då syftar jag inte på Gardell. Han är en fantastisk författare, men jag har himla svårt att se honom som en artist. (Komiker är en sak, där är han väl okej…)

  Men de senaste tre namnen enl. Aftonbladet är Kamferdrops, Renaida Braun och Kalle Moraeus.

  • Bodde man inte under en sten under sommaren så har man ju hört Kamferdrops med ”Jag trodde änglarna fanns” (vars orginal ju är Kikki Danielsson så om de möts blir det ju himla kul). Och jag älskade hennes version! Årets sommarhit! (Vet dock inte om hon kan sjunga live. Det får eventuellt tiden utvisa.) Tycker det är kul att en norsk sångerska sjunger på svenska, det blir en himla fin melodi i hennes dialekt.

  • Idol 2016 var en oerhört trååååååkig säsong. Jag orkade inte ens låtsas intressera mig för den. Men Renaida har talang. Både sång- och artisttalang. Om hon fått en låt med tillräcklig dos attityd så kan det bli kanon!

  • Jag ska inte ljuga. Kalle Moraeus är ingen favorit vad gäller musik. Men han är en himla trevlig profil och personlighet! Sen kan ju det lite mer folkliga bidra med variation! Så även hans eventuella deltagande gör mig glad 🙂

 2. Adri

  (Såg nu att de tre senaste namnen är uppdaterade i inlägget. Så då var det inte så ny info jag trodde. 🙂 )

 3. Schlagerpinglan

  @Adri, Eftersom det var samma dag så tyckte jag inte att det behövdes något upprepning. Roligt ändå att se att det finns de som reageras så pass positivt på de nya namnen. Inte för att jag tycker att något av dem är direkt negativt (speciellt Kalle tror jag kan ställa upp med en trevlig låt) men så här långt så är det endast Méndez och Alcazar som jag känner att jag gärna vill se i MF 2018. Likväl, två namn av 16 nämnda är ju inte fy skam. 😀

 4. Adri

  Ja, överlag är det ju ingen samling namn som gör mig jätteexalterad. Men som sagt, alla får en chans 🙂 De som man hoppas mest på kan göra en riktigt besviken, och de man inte tror på alls kan bli ens favorit (Ace Wilder 2014 anyone?)

  Alcazar är den som jag inte riktigt vet hur jag ska reagera på. Jag gillar alla deras bidrag till tävlingen. Några mer än andra (“Stay the night” absolut bäst). Jag vill att alla ska känna sig välkomna i tävlingen och ha en chans, oavsett genre eller, i detta fall, ålder. De i Alcazar är verkligen inte gamla, de är väl i tidigare 40-års åldern. Det är knappt en ålder. MEN… om man jämför deras framträdanden från 2003, 2009 och 2014 (och andra forum än MF för den delen) kan man se en väldigt tydlig nedgång i energi. Och tyvärr drar ju det ner helhetsintrycket för en stor del av deras bidrag kretsar ju kring dans och show! Men… som sagt, det är ju själva resultatet som bedöms! De kanske verkligen peppar igång när det gäller! 🙂

 5. Schlagerpinglan

  @Adri, Lite konstigt är det ändå att jag letar efter välkända namn som gör mig glad och som höjer förväntningarna när jag egentligen vet om att det jag uppskattar mest är okända namn som kan ge mig rejält positiva överraskningar som t.ex. Yohio och Ace Wilder. De “gamla rävarna” kan visserligen strö stjärnglans men, som du själv skriver, det är inte alltid de lever upp till sin gamla nivå. Hur som helst, roligt med ett blandat startfält. 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se