Frankrike Schlagerpinglan: I morgon fortsätter France 2 sin nationella uttagning av Frankrikes bidrag i Eurovision Song Contest 2018 genom att den andra (förinspelade) showen av “Destination Eurovision” sänds.

Här nedan hittar ni allmän info om den franska uttagningen samt länkar till smakprov på de 9 bidrag som tävlar i den andra semifinalen.

Frankrikes “Destination Eurovision 2018” i korta drag:
Totalt 18 bidrag tävlar i “Destination Eurovision 2018“, som består utav två semifinaler samt en final, där vinnaren får representera Frankrike i Eurovision Song Contest 2018.
I semifinalerna, där de tävlande artisterna även framför vars en cover av en känd låt, är det upp till 50/50 fransk och internationell jury att utse de bidrag som går vidare till finalen den 27:e januari.
I finalen utses vinnaren med hjälp av 50/50 utökad internationell jury och tittarna.
Den franska juryn består utav tre artister: Amir (“J’ai Cherché” ESC 2015), Cristophe Willem (fransk sångare) och Isabelle Boulay (fransk-kanadensisk sångerska).
Den internationella juryn består utav ESC-delegationscheferna i Sverige (Christer Björkman), Italien (Nicola Caligliore) och Vitryssland (Olga Salamakha).
Programledare för “Destination Eurovision” är Garou.
Semifinal 2, där 9 bidrag tävlar om 4 finalplatser, ska gå att följa via France 2, TV5Monde, france.tv, tv5monde.com, youtube och/eller facebook live-stream kl. 20:55 CET den 20:e januari.

Ett av de tävlande bidragen i “Destination Eurovision 2018” – Semifinal 2:

Mercy“, Madame Monsieur

Frankrikes “Destination Eurovision 2018” – Semifinal 2, 20:e januari:

Startfältet, bidragen, artisterna och låtskrivarna:
1. “My World“, Lucie
(François Welgryn, William Rousseau, Mathieu Johann)
presentationsvideo
2. “Mercy“, Madame Monsieur
(Émilie Satt, Jean-Karl Lucas)
presentationsvideo
3. “Un jour j’ai rêvé“, Jane Constance
(Jane Constance, Pascal Obispo)
presentationsvideo
4. “Rêve de gamin“, Nassi
(Nassi)
presentationsvideo
5. “Lisboa Jérusalem“, Igit
(Antoine Barrau (Igit))
presentationsvideo
6. “Ailleurs“, Max Cinnamon
(Max Cinnamon)
presentationsvideo
7. “Tu me manques“, Sarah Caillibot
(Sarah Caillibot)
presentationsvideo
8. “Là-haut“, Sweem
(Sweem)
presentationsvideo
9. “Same“, June The Girl
(Marine Bollengier (June The Girl), François Welgryn, Antoine Essertier)
presentationsvideo

Schlagerpinglan: Förra veckan märktes det tydligt att de små smakproven inte betydde så mycket utan det var helt andra bidrag som föll mig i smaken när väl fullversionerna framfördes live. Därför sätter jag inte alltför mycket hopp till mina “favoriter” denna vecka utan nöjer mig med att konstatera att “Mercy“, “Un jour j’ai rêvé“, “Same” och “Tu me manques” (eller kanske “Ailleurs“) är de jag gillar i nuläget men att allt kan förändras efter lördagens show. 😀

Sätt guldkant på den franska uttagningen:

Schlagerpinglan: Eftersom Frankrike slår på stort med en imponerande uttagning (och det finns så mycket att välja på när det gäller franska varor i Sverige) så planeras det tilltugg till morgondagens show, trots att det inte är någon final: franska croissanter med fransk sylt. (Det tillhörande kaffet kommer dock från Sverige.) 😀

Mer om Frankrikes förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Frankrike i ESC 2018“.

Andra bloggar om: , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Frankrike 2018: Allt inför andra “Destination Eurovision”-semifinalen”

 1. Micke

  Utan ranking utan bara i bokstavsordning efter artister känns det just som dessa fyra ska till final. Det är inte vad jag tror utan vad jag vill. Så länge jag slipper Nassi och Max Cinnamon så är allt lugnt:

  Igit – “Lisboa Jérusalem“
  June The Girl – “Same“
  Madame Monsieur – “Mercy“
  Sarah Caillibot – “Tu me manques“

  Ska bli kul att se om man tycker likadant efter att ha sett helheten 🙂

 2. Adri

  Här finns guldkornen! De är några stycken, men topparna är ju ”Mercy” och ”Same”.

  Än så länge vågar t.o.m pessimistiska (i sammanhanget) jag tro på dessa låtar, så jag hoppas fasen inte artisterna gör bort sig 🙂 Heja heja!

 3. Micke

  Tänk om det kunde bli en fransk final helt utan dåliga bidrag. Två bra bidrag och två skapliga är redan i final. Kan vi bara hålla Nassi och Max borta så hade det kunnat bli något så unikt. Min ranking av de fyra finalklara:

  1. “Ciao“, Malo’
  2. “Eva“, Lisandro Cuxi
  —————————
  3. “Mamma Mia“, Louka
  4. “OK ou KO“, Emmy Liyana

  Kan vi då bara fixa till det banala som utspelar sig mellan 2.12-2.29 i Lisandros bidrag så skulle mycket ha varit vunnit. Det är nog bland det sämsta jag hört och sett på en scen sen 2012 från mitt andra hemland. Hoppas verkligen de fixar detta.

 4. Adri

  Micke: Om det fortfarande intresserar så hittade jag iaf “Mercy” i helhet 🙂 Den håller lika bra 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=iXBniT6Mx0M (Den är för lång t.o.m)

 5. Micke

  Adri. Thanks 🙂

 6. Adam

  Jag tror det kommer bli svårt och slå Lisandro i finalen, den refrängen är kanske den starkaste i hela Eurovision-cirkusen just nu. Men håller en tumme på “Mercy” och “Same”, att de kan utmana. Har hört det ryktas att “Mercy” ska vara nåt riktigt speciellt att se ikväll, så hoppas på det bästa.

 7. En polack

  Jag tycker den andra semin är mycket starkare än den första. Finns mycket fler guldkorn och favoriter här. Jag kan börja med att säga hejdå till Sweem, Jane Constance och Lucie för de låtarna har ingenting i finalen att göra. Inte pga att de är dåliga bara att det finns mycket vassare alternativ.

  Mina favoriter är Madame Monsiuer, Max Cinnamon och Nassi. Jag kommer ge ut omdömen och betyg om låtarna när dem är i finalen 🙂

 8. Micke

  Faktiskt väldigt besviken över att inte haft möjlighet att höra alla nio bidragen i sin helhet. I synnerhet gäller det Igits bidrag som just nu kan hamna precis nästan var som helst från etta till sjua. Åttonde och nionde platserna känns dock säkra som de är. Så mycket tror jag inte Igits bidrag kan sjunka när man hör den i sin helhet

  Tre bidrag, som jag hört i sin helhet, känns givna för mig och min topp fyra till final. Dessa är:

  “Mercy“, Madame Monsieur (Tror jag även kan bli farlig överhuvudtaget)
  “Tu me manques“, Sarah Caillibot (Älskar att det finns med gammalfranska bidrag. Behövs)
  “Same“, June The Girl (Starkare i vers en refräng men klar final)

  Så vem vill jag då ha som fjärde finalist? Om “Lisboa Jérusalem“, Igit är så bra i helhet som det bästa ur kortversionen så är den given. Men om den istället tar mer grepp på de svagare detaljerna då är det för mig bye bye.

  Så vem blir fjärde om inte Igit? Ja definitivt inte “Ailleurs“, Max Cinnamon om fulla versionen håller samma låga klass som kortversionen. Vet inte om han glömde packa ned sångrösten i packningen när han drog iväg för att tävla. Inte heller vill jag ha med “Rêve de gamin“, Nassi som jag hört i sin helhet. Jag kan ju bara prata för mig själv och vi har alla rätt till vår smak och åsikt. Mellanspelet i detta bidrag är det absolut största lågvattenmärket än så länge i ESC 2018. Har faktiskt svårt att hålla mig för skratt när jag lyssnar på det.

  Kvar finns då tre bidrag där jag även räknar bort “My World“, Lucie. Jag kräver faktiskt mer av en refräng än detta. Så då får Jane Constance och Sweem kämpa om fjärdeplatsen då. Två varken bu eller bä-bidrag. Nej jag hoppas att helheten blir stark i Igits bidrag. I så fall har jag fyra klara finalister 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se