IrlandI dag, onsdagen den 31:a januari, bekräftade TV-bolaget RTÉ att de internt valt ut Ryan O’Shaughnessy (som deltagit i både “The Voice of Ireland” och “Britain’s Got Talent”) att få representera Irland i Eurovision Song Contest 2018.

Av de över 300 låtar som skickats in till TV-bolaget så valde en panel av musikproffs ut låten “Together“, som Ryan varit med och skrivit tillsammans med låtskrivarteamet The Nucleus. Bidraget, som uppges vara en ballad, kommer att presenteras inom de närmaste veckorna. (Källa: eurovision.tv)

Irlands ESC-2018-representant:

Ryan O’Shaughnessy (här med “Evergreen” som INTE är Irlands ESC 2018-bidrag)

Schlagerpinglan: Hmm… kan en irländsk ballad vara något? Efter förra årets ballad-miss så kan man lätt vara lite skeptisk till den tanken men eftersom landet nu är uppe i fyra finalmissar i rad så verkar det inte vara något ballad/icke ballad-problem. Ju mer jag tänker på det desto mer nyfiken blir jag på bidraget då det trots allt stuckit ut bland de över 300 låtar som skickats in till TV-bolaget. Kanske kan de vara något på spåret här? 🙂

Ryan O’Shaughnessy, som ni kan läsa mer om (och höra fler smakprov på) via eurovision.tv, esctoday.com och wiwibloggs.com, har jag däremot ingen åsikt om för tillfället då jag aldrig tidigare hört talas om honom utan hoppas på det bästa. Lycka till Ryan och Irland! 😀

Mer om Irlands förberedelser inför ESC 2018 hittar ni här: “Irland i ESC 2018“.

Relaterad information: Irlands Ryan O’Shaughnessy är den nionde internvalda artisten som presenterats inför Eurovision Song Contest 2018. De övriga är:
Yulia Samoylova (Ryssland)
Iriao (Georgien)
Jessica Mauboy (Australien)
Cesár Sampson (Österrike)
Waylon (Nederländerna)
AISEL (Azerbajdzjan)
Saara Aalto (Finland)
Laura Groeseneken (Sennek) (Belgien)

Mer om ESC-ländernas förberedelser inför ESC 2018 (inkl. de fyra klara ESC-bidragen) hittar ni här: “Eurovision 2018“.

Andra bloggar om: , , , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


2 kommentarer till “Eurovision 2018: Ryan O’Shaughnessy för Irland 2018!”

  1. Adri

    Hmm… måste ändå säga att jag är besviken. RTEs förstaval var ju Heathers. De hade gjort mig så mycket gladare att se i ESC 🙂 Men de var tydligen inte bekväma med att sjunga nåt de själva inte skrivit.

    Aja. Ryan får väl sin chans han också!

  2. Adam

    Flera gånger när Irland presenterat artist har jag känt “Men nu har de väl ändå valt en artist som faktiskt har potential”…sen kommer låten, och den passar inte artisten alls, eller bara är jättedålig. Hoppas på att hans egenskrivna låt ska passa.

  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se