ESC2018Schlagerpinglan: Under lördagen och söndagen så avslöjades det hur ytterligare tio OGAE-klubbar fördelat sina poäng till bidragen i Eurovision Song Contest 2018 i fanklubbs-omröstningen OGAE International ESC Poll 2018.

De aktuella klubbarna är följande: OGAE Storbritannien, OGAE Rumänien, OGAE Litauen, OGAE Danmark, OGAE Ryssland, OGAE Estland, OGAE Armenien, OGAE Norge, OGAE Polen och OGAE Cypern.

Här ser ni den nuvarande topp-tio-listan där OGAE-klubbarnas 12-poängare (som fördelats till fem länder) representeras av klickbara hjärtan i ländernas flaggfärger. Klicka på dem för att se hur resten av poängen fördelat sig när respektive klubb röstade, eller gå direkt till samlingssidan “OGAE International ESC Poll 2018” för att se samtliga röstningsresultat så här långt.


“Funny Girl”, Laura Rizzotto – Lettland (Får sina första tre poäng)

Ställningen av OGAE International ESC Poll 2018 efter 28 röstande klubbar:
Israel 1. Israel – “TOY“, Netta
FrankrikeVitrysslandSpanienTjeckienAlbanienIrlandUngernAustralienIslandUkrainaLettlandSerbienROWStorbritannienRysslandArmenienPolenCypern

291 poäng
Frankrike 2. Frankrike – “Mercy“, Madame Monsieur
ItalienRumänienLitauenDanmarkNorge
214 poäng
Finland 3. Finland – “Monsters“, Saara Aalto 135 poäng
Australien 4. Australien – “We Got Love“, Jessica Mauboy
KroatienSlovenienEstland
122 poäng
Bulgarien 5. Bulgarien – “Bones“, Equinox
Azerbajdzjan
113 poäng
Tjeckien 6. Tjeckien – “Lie to me“, Mikolas Josef
Slovakien
108 poäng
Grekland 7. Grekland – “Oneiro Mou“, Yianna Terzi 92 poäng
Belgien 8. Belgien – “A Matter of Time“, Sennek 90 poäng
Sverige 9. Sverige – “Dance You Off“, Benjamin Ingrosso 73 poäng
Estland 10. Estland – “La forza“, Elina Nechayeva 71 poäng
(Källa: ogaeinternational.org)

Schlagerpinglan: I och med dessa tio fanklubbars röster så är det nu ytterligare tre länder som fått sina första poäng: Lettland (3 poäng av OGAE Ryssland), Azerbajdzjan (2 poäng av både OGAE Storbritannien och Estland) och Moldavien (2 poäng av OGAE Norge). Endast 15 länder står nu kvar på 0 poäng.

Ser man till vad som händer i toppen så är topp-fyra oförändrad och inga nya länder har tagit sig in på topp-tio, Israel fick fem 12:or, Frankrike fick fyra 12:or och Australien fick en 12:a (se sammanställningen ovan för detaljer).

Det är även värt att nämnas att Israel så här långt varit det enda land som fått poäng av alla röstande länder, men det gäller inte längre i och med att OGAE Estland blev den första klubb att inte ge Netta några poäng alls.

Hela resultatlistan (topp-43 så här långt samt de enskilda OGAE-klubbarnas röster) hittar ni här: “OGAE International ESC Poll 2018“.

Andra bloggar om: , ,

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se