AlbanienInför den 57:e upplagan av “Festivali i Këngës“, där Albaniens bidrag i Eurovision Song Contest 2019 kommer att utses och vars schema och deltagare presenterats för ca två veckor sedan, kommer en hel del förändringar att ske, se nedan.

Schemat för Albaniens “Festivali i Këngës 57”:

första veckan i december smakprov på de 22 bidragen släpps
20:e december Semifinal 1 22 bidrag framförs med levande orkester
21:a december Semifinal 2 22 bidrag framförs med förinspelad musik
22:a december Final finalbidragen framförs med levande orkester

En av deltagarna i “Festivali i Këngës 57”:

Orgesa Zaimi (Festivali i Këngës 56: “Ngrije zërin“) (se hela FiK 57-startfältet här)

“Festivali i Këngës 57” i korta drag:

En av årets nyheter är att RTSH inte kommer att släppa fullversionerna av de tävlande bidragen innan liveshowerna den 20:e, 21:a och 22:a december.
I stället får allmänheten lära känna de tävlande bidragen genom små smakprov som släpps i första veckan i december samt lite rapporter om artisterna och deras repetitioner inför tävlingen.
Kväll 1, den 20:e december, kommer alla de 22 bidragen att framföras live av artisterna tillsammans med the Albanian National Symphonic Orchestra.
Kväll 2, den 21:a december, kommer alla de 22 bidragen att framföras live av artisterna med förinspelad musik och scenshow som ger en inblick i hur det kan se ut på Eurovision-scenen om de vinner.
Finalkvällen, den 22:a december, framförs finalbidragen återigen med uppbackning av orkestern och en proffsjury utser vinnaren.
(Källor: escxtra.com och esctoday.com)

Schlagerpinglan: Hmm… även om jag alltid sett det som ett stort plus att “Festivali i Këngës” håller fast vid den levande orkestern så måste jag erkänna att jag ser denna utveckling, att man även får se hur bidragen klarar omställningen till Eurovision-scenen, som oerhört positiv och jag längtar redan till att få se hur slutresultatet blir. 😀

Missförstå mig inte, jag vill absolut inte att detta utvecklar sig till att vara första steget i avskaffandet av orkestern, det är två-versions-lösningen som gör mig så uppspelt och som får mig att misstänka att en mycket speciell festival kan vara på väg att bli ytterligare lite mer sevärd. 😀

Mer om Albaniens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Albanien i ESC 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se