ESC2019 KAN, Israels TV-bolag som även organiserar Eurovision Song Contest 2019, har enligt Channel 10 meddelat att semifinaldragningen och Host City Insignia Ceremony (då Tel Aviv officiellt övertar värdskapet) kommer att äga rum måndagen den 28:e januari i Beit Ha’Ir (tidigare rådhuset) i Tel Aviv.

Som vanligt består lottningen av två delar: I första delen avgör lotten vilken semifinal de sex länder som är direktkvalificerade till finalen den 18:e maj (värdlandet Israel samt Big Five-länderna Frankrike, Spanien, Tyskland, Italien och Storbritannien) måste sända och får lov att rösta i.

I andra delen avgör lotten i vilken av semifinalerna den 14:e och 16:e maj de övriga länderna ska tävla samt om det sker i den första eller andra halvan av semifinalen. Inför dragningen fördelas länderna i olika grupper baserat på historiska röstningsmönster, vilka meddelas senare. (Källa: eurovoix.com)

Schlagerpinglan: Om man förutsätter att även Moldavien kommer att delta i ESC 2019 (trots att de ännu inte meddelat något) så ser det ut att bli 42 länder som dyker upp i Tel Aviv 2019. Detta skulle innebära att det blir 36 länder som ska fördelas i de båda semifinalerna som därmed kommer att innehålla 18 tävlingsbidrag var.

Detta är dock endast en kvalificerad gissning, vi får invänta den officiella deltagarlistan från EBU innan vi med säkerhet kan veta förutsättningarna inför semifinalsdragningen. Vem vet, kanske kan den bjuda på någon trevlig sista-minuten-överraskning? 🙂

Relaterad information: En sammanställning över de olika ländernas ESC 2019-planer samt lite info om en del av de länder som inte deltar hittar ni här: “Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se