LettlandPå lördagskvällen den 26:e januari avgjordes den första semifinalen av “Supernova 2019“, Lettlands nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2019. 8 bidrag framfördes och sedan var det upp till en jury och tittarna att välja ut fyra finalister.

Här nedan ser ni resultatet samt länkar till lördagens live-framträdanden medan all inför-info finns här.

Ett av de tävlande bidragen i “Supernova 2019”

Būšu tepat“, Līga Rīdere (gick ej vidare från den första semifinalen)

Resultatet av “Supernova 2019” – Semifinal 1, 26:e januari:
Till final:
♥ “Awe“, Laime Pilnīga
♥ “Cherry Absinthe“, Edgars Kreilis
♥ “Somebody’s Got My Lover“, Aivo Oskis
♥ “Cutting the Wire“, Samanta Tīna
Ute ur tävlingen: (i startordning)
♥ “Midnight Streets“, Kris & Oz
♥ “Fireworks“, Alekss Silvērs
♥ “Būšu tepat“, Līga Rīdere
♥ “You Came on Tiptoe“, Elza Rozentāle
(Källor: supernova.lsm.lv och wikipedia)

Schlagerpinglan: Inför semifinalen så hade jag endast en önskan och det var att Līga Rīdere skulle gå vidare till finalen. När jag på lördagskvällen såg att så inte blev fallet så utgick jag från att det fanns en logisk förklaring till det men nu när jag i efterhand tittat på Supernova-klippen så inser jag att det inte berodde på framträdandet i alla fall.

Det enda jag vet är att mina favoriter oftast visar sig vara aningen svaga live, men även när de inte är det så åker de tydligen ut i alla fall. Nåja, “Somebody’s Got My Lover” gick vidare och “Cherry Absinthe” blev betydligt bättre än jag trodde att den skulle bli, så jag får väl koncentrera mig på det. 🙂

Mer om Lettlands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Lettland i ESC 2019

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Lettland 2019: Resultatet av “Supernova” – Semifinal 1”

 1. Micke

  Ja vad säger man? Det fanns ett bra bidrag “Būšu tepat“, Līga Rīdere men vad hände med det

 2. Adri

  Jag har tre favoriter i Lettland, alla kommer nästa vecka: ”That night”, ”Scared of love” och ”Fire”.

  Oddsen att någon av dem går vidare är väl ganska bra iaf. Men å andra sidan resonerade jag likadant ang. Rumänien igår och där åkte alla tre ut. Så, man ska inte ta ut nåt i förskott 🙂

 3. Micke

  @Pinglan, vi är ju besvikna både du och jag efter att vår favvis “Būšu tepat“, Līga Rīdere åkte ut igår kväll. För mig var den klart bäst i Lettlands utbud 2019. Grejen är dock att när jag fick reda på det tänkte jag direkt. “Ok men då har hon väl kapsejsat live då. Det måste ju vara anledningen för annars skulle det ju vara obegripligt.”

  Om det vore så enkelt ändå. Grejen är att jag nu sett damen ta sig an bidraget live o hon var inte ens i närheten av att kapsejsa. Tvärtom stod hon upp och levererade det som bidraget hade utlovat tidigare. Hur var det ens möjligt att hon fick ta bakdörren ut igår. De fyra bidrag som gick vidare gav jag (1/10) allihopa. Ibland förstår man bara ingenting 🙂 Jag har tre bidrag i semifinal 2 som jag också ger (1/10). Hur många av degår till final? Alla tre kanske 🙂

 4. Schlagerpinglan

  @Micke, Mmm… jag har all förståelse för att många andra av mina förhandsfavoriter åker ut då de ganska ofta inte låter lika bra live… men i det här fallet så förstår inte heller jag vad som hände.

 5. JOHANNA

  Det som stör mig allra mest här är att Samanta Tina gick vidare. Hon var nog det sämsra jag hört live den här säsongen hittills.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se