Australiens Eurovision-bidrag 2019

2019-02-09 (lördag)

Australien Lördagen den 9:e februari, valde Australien ut sitt bidrag till Eurovision Song Contest 2019 genom finalen av den nationella uttagningen “Eurovision – Australia Decides“.

Kvällen innan hade en juryshow genomförts där en proffsjury fått lämna sina röster. Därefter offentliggjordes live-framträdandena och tittarna fick börja att SMS-rösta på sina favoriter. Efter att de tio bidragen framförts under lördagsfinalen avslutades röstningen och juryns röster räknades samman med tittarnas och en vinnare presenterades.

Resultatet ser ni här nedan, tillsammans med länkar till artisternas live-framträdanden vid juryshowen (tills vidare), medan all inför-info finns här.

Lyssna på Australiens ESC 2019-bidrag här:

“Zero Gravity”, Kate Miller-Heidke officiell video: final-framträdande
juryshow-framträdandetextvideoeurovision.tv (låttext + info)
(text & musik: Kate Miller-Heidke, Keir Nuttall)

Resultatet av “Eurovision – Australia Decides”-finalen, 9:e februari:

Bidrag / Artist: Juryröster Tittarröster Summa
1. “Zero Gravity“, Kate Miller-Heidke 48 p. 87 p. 135 p.
2. “2000 and Whatever“, Electric Fields 44 p. 70 p. 114 p.
3. “On My Way“, Sheppard 41 p. 46 p. 87 p.
4. “Fight for Love“, Courtney Act 26 p. 26 p. 52 p.
5. “To Myself“, Alfie Arcuri 35 p. 14 p. 49 p.
6. “Dust“, Aydan 38 p. 10 p. 48 p.
7. “This Is Not The End“, Mark Vincent 19 p. 19 p. 38 p.
8. “Piece of Me“, Tania Doko 17 p. 6 p. 23 p.
9. “Set Me Free“, Leea Nanos 10 p. 11 p. 21 p.
10. “Data Dust“, Ella Hooper 12 p. 6 p. 18 p.
(Källa: SBS)

Schlagerpinglan: Det var med stor nyfikenhet jag följde den första nationella finalen som Australien arrangerade inför Eurovision Song Contest och så här i efterhand kan jag säga att det var väl spenderad tid. Showen i sig var väldigt underhållande och välgjord med intressanta, ESC-relaterade inslag, bra programledare och intressanta artist-presentations-videor. Tack för det, SBS. 😀

Vad gäller själva resultatet av tävlingen så hade jag inför finalen Sheppard och Kate Miller-Heidke som mina favoriter. Efter att ha sett final-framträdandena så hade jag visserligen “On My Way” på förstaplatsen men jag är likväl oerhört nöjd med att mitt andrahandsval “Zero Gravity” vann. Ett litet annorlunda val som jag hoppas det går bra för i Tel-Aviv. Grattis och lycka till, Kate Miller-Heidke. 😀

Mer om Australiens ESC 2019-förberedelser hittar ni här: “Australien i ESC 2019

Bekräftade ESC 2019-artister och -bidrag så här långt:
Presenterade artister Utvalda bidrag
Armenien Armenien: Srbuk Albanien Albanien: Ktheju tokës“, Jonida Maliqi
Cypern Cypern: Tamta Spanien Spanien: La venda“, Miki
Belgien Belgien: Eliot Frankrike Frankrike: Roi“, Bilal Hassani
San Marino San Marino: Serhat Tjeckien Tjeckien: Friend Of A Friend“, Lake Malawi
Nederländerna Nederländerna: Duncan Laurence Storbritannien Storbritannien: Bigger Than Us“, Michael Rice
Makedonien Makedonien: Tamara Todevska Australien Australien: Zero Gravity“, Kate Miller-Heidke
Malta Malta: Michela Pace
Österrike Österrike: Paenda
Finland Finland: Darude
Ryssland Ryssland: Sergey Lazarev

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


15 kommentarer till “Australiens Eurovision-bidrag 2019”

 1. Adri

  Jag skriver under på allt du säger 🙂

 2. Marcus

  Jag förstår noll…

  Låten är bra, Kate är bra, numret är bra – men ingenting passar ihop med nått annat och allting blir en over the top hot mess. Och inte på ett bra sätt!

  Nej, det värdiga valet hade varit Electric Fields. Unikt, modernt och med det bästa liveframträdandet. Inga gimmickar, en oförställd uppriktighet och med fokus på publiken istället för kamerorna. Eurovision hade mått bra av det.

  Sen håller jag delvis med dig om programmet pinglan. Det började bra, men det blev mer än lovligt segt mot slutet… och Hans the Berlin Boy? Alltså… nej.

 3. Daniel

  Tog mig en funderare hur jag rankar de färdiga låtarna och här är listan:

  1. Spanien
  2. Albanien
  3. Storbritannien
  4. Frankrike
  5. Australien
  6. Tjeckien

 4. Micke

  Allt respekt i världen till dig Marcus men jag förstår ingenting av det du säger. Själv satt jag mest och skrattade när jag såg Electric Fields liveframträdande. Har nog aldrig någonsin förändrat mitt omdöme så mycket från studioversion till liveframträdande som efter deras. Vare sig i positiv eller i negativ riktning men i detta fallet absolut i negativ. De gick från att vara min plats 4 till plats 10.

  Nu såg jag ju iofs inte tävlingen så om det nu skulle vara så att de skärpte till sig från det vi kunde se igår till det i finalen och framträdde som artister istället för några som mest såg ut att leta efter närmaste toalett då ber jag dem om ursäkt. Men det viktiga var ändå att bästa låten vann. Hade givetvis även varit nöjd med Sheppard som vinnare men måste jag välja så var det helt rätt Australien.

  Jädrar så nöjd jag är med Albanien och Australien. Känns så underbart med något som man inte sett och hört tusen gånger tidigare. Åk hem och lär er något Frankrike

 5. Micke

  Visst Frankrike är ingen höjdare men de jag menade skulle åka hem och lära sig något är Tjeckien 🙂

 6. Adri

  Micke: Du använder ofta frasen ”vi har nog aldrig varit mer oense om något än…”.

  Nu vänder jag på det och säger att vi har nog aldrig varit så överens som i nuläget. Jag tycker Electric Fields framträdande var en absolut skymf mot deras grymma bidrag (för som sagt, låten tycker jag väldigt väldigt mycket om 🙂 Men vid eventuella omlyssningar får det bli studioversion).

  Och att det finns två länder som hittills är i en egen liga: Albanien och Australien, där den förstnämnde drar det något längre strået 🙂

 7. Micke

  @Adri jag hoppas att jag bara använder mig av den frasen när jag verkligen menar det 🙂

  Kul hur som helst att vi både ser det vi ser i Albanien och Australien. Om jag inte minns fel så har vi Tjeckien på samma plats också 🙂

 8. Adri

  Micke: Nja vi är ju överens om att Tjeckien är en väldigt, väldigt, väldigt bra bit från en höjdare. Men du har den toksist, och jag har den nästsist eftersom jag tycker Spanien skötte sig sämre vad gäller val av bidrag.

 9. Micke

  @Adri när det gäller Spanien får jag erkänna att jag har väldigt dålig koll. Har lyssnat två hela gånger. Första gånger tyckte jag den var godkänd (5/10) men andra gången kändes den dålig (3/10). Den kan nog hoppa lite vart som helst. Knappast dock sämre än Tjeckien som ju är min åttonde (0/10) genom alla tider.

  Tråkigt att du inte kan känna som jag när det gäller Italien Adri. För mig det ett av tre länder som har haft starkt startfält. Ungern och Estland är de andra två.

  Oavsett vilket hoppas jag det positiva med Australien smittar av sig ikväll. I Italen finns det en mängd jag godkänner som vinnare. Helst vill jag dock slippa Mahmood. I Montenegro finns det väl bara en. Förra gången hon tävlade var det ju i tidernas bästa ESC 2009. Ser inte ut att bli samma konkurrens i år 🙂 D-moll är väl skämtet ikväll 🙂

  @Pinglan efter det att Australien valde rätt började jag ta tag i det igen och har lyssnat på Ukrainas bidrag och precis som du har jag en klar favvis och precis som du har jag den i semi 2. Jag undrar jag 🙂

 10. Marcus

  Jag tycker Electric Fields framträdande var både quirky, energiskt och dramatiskt utan att bli för mycket. Det var naturligt och spontant på ett sätt som framhävde låten. Jag förstår däremot fullt ut om man inte gillar det, för de är en acquired taste.

 11. Micke

  @Marcus om du tyckte om deras liveframträdande just go for it. Det ska jag skita fullständigt i. Inte svårare än så 🙂

 12. Adri

  Micke: Ja där förstår jag dig tyvärr inte lika mycket. Hela italienska startfältet lät likadant i mina öron.

  Dvs talangfulla artister och musiker, men som framträdde gråa låtar som varken upprör eller gör mig glad!

  Det blir inte bättre av att mer eller mindre alla i Italien verkar ha samma röst. Finns det nån italienare som inte sjunger vare sig rökrossligt eller opera? Snälla nån 🙂

 13. Adri

  Ja, det finns det kom jag på nu… Francesca Michelin från 2016 🙂

  En av de sötaste människorna som stått på ESC-scenen tillsammans med en låt som inte föll i den italienska fällan 🙂

 14. Marcus

  Micke, jag försöker inte ursäkta det eller övertyga er eller nått, jag vill bara förklara vad det är jag ser 🙂 Vi ser ju uppenbarligen helt olika framträdanden ibland ^^

 15. Klazze77

  Hade flera favoriter .. men happy 2000 and whatever ( så jävla bra ) var ju helt klart bäst…men vinnaren var mitt andra val så då får man väl vara nöjd.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se