SerbienSchlagerpinglan: I morgon, onsdagen den 27:e februari, kommer Serbien att inleda sin nationella uttagning av bidrag till Eurovision Song Contest 2019 genom den första semifinalen av “Beovizija 2019“.

Eftersom vi kunnat lyssna in oss på bidragen ett bra tag nu och jag har en ganska klar bild av vad jag tycker om de 24 studioversionerna så vill jag passa på att presentera min nuvarande topp-tio-lista innan uttagningen kommer igång:

Ett av de tävlande bidragen i Serbiens “Beovizija 2019”:

Moja bol“, Wonder Strings i Ivana Vladović

Schlagerpinglans “Beovizija 2019”-topp-10, 2019-02-26:
1. Moja bol“, Wonder Strings i Ivana Vladović (semifinal 1)
2. Samo bez straha“, Nataša i Una (semifinal 1)
3. Nema suza“, Dženan Lončarević (semifinal 2)
4. Aritmija“, Sofija Perić (semifinal 1)
5. Tugo“, Aleksandra Sekulić (semifinal 1)
6. Reči nisu dovoljne“, Tamara Milanović (semifinal 2)
7. Viktorija“, Jana (semifinal 2)
8. Boje“, Gipsykord (semifinal 2)
9. Zašto da se ne desi“, Funked Up (semifinal 1)
10. Da li čuješ moj glas“, Sashka Janx (semifinal 1)
Övriga bidrag (ungefärlig ordning):
Kruna“, Nevena Božović (semifinal 2)
Čudo“, Goga Stanić (semifinal 2)
Voda i plamen“, Osvajači (semifinal 1)
Još ti čujem glas“, Snežana Berić – Extra Nena (semifinal 1)
Samo lagano“, Eleonora (semifinal 1)
Ljubimo se“, Sanya D Rio (semifinal 2)
Budim te“, Majdan (semifinal 2)
7“, Dunja Vujadinović (semifinal 1)
Tvoje oči“, Tina i Lola Amvon (semifinal 2)
Pogledaj u nebo“, Lana i Aldo (semifinal 2)
Radnički sin“, Lord (semifinal 2)
Bela“, Ivan Kurtić (semifinal 1)
Lutaš“, Ana Popović (semifinal 2)
Do 100“, Mr DOO (semifinal 1)

Schlagerpinglan: Redan vid den första genomlyssningen av de 24 bidragen så var jag imponerad över hur mycket jag gillade en stor del av dem. Med tanke på att jag förra året tyckte att de flesta behövde lite väl många lyssningar för att jag skulle få grepp om dem så är det en positiv utveckling som förhoppningsvis leder till att de lyckas få ett ännu bättre slutresultat än “Nova deca“:s 19:e-plats 2018. 😀

I nuläget så har jag tre låtar som jag “måste” ha vidare till finalen och en handfull andra som jag gärna ser i finalen. Mycket kan dock förändras efter att man sett dem framföras live så ska man kanske vara lite försiktig vad man önskar sig så här inledningsvis. 🙂

Mer om Serbiens förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Serbien i ESC 2019“.
Se även: “Lyssna på bidragen i de nationella ESC-2019-uttagningarna

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


7 kommentarer till “Serbien 2019: Schlagerpinglans topp-10 (19-02-26)”

 1. Adri

  Jag hejar stenhårt på “Moja bol”. Och detta är en av få tillfällen där jag vågar tro att min favorit vinner. Jag har svårt att se vem som annars gör det. Eventuellt “Kruna” som ger lite vinnarvibbar – dock inte ur min personliga åsikt så där hoppas jag jag får fel.

 2. Micke

  Kul att vi är så överens om vinnaren i Serbien Pinglan och Adri 🙂 Den är dessutom på sjätte plats på min Topp 10 av allt som kommit i år

 3. Micke

  Väldigt osäker på den här Topp 10 men jag lägger ut den ändå. Har kännts klappat och klart för ett bidrag från första början så man har väl kanske inte lagt allt på det övriga. Men än så länge ser det ut så här i alla fall:

  1. “Moja bol“, Wonder Strings i Ivana Vladović

  2. “Još ti čujem glas“, Snežana Berić – Extra Nena
  3. “Reči nisu dovoljne, Tamara Milanović“
  4. “Samo bez straha“, Nataša i Una
  5. “Voda i plamen“, Osvajači
  6. “7“, Dunja Vujadinović
  7. “Bela“, Ivan Kurtić
  8. “Viktorija“, Jana
  9. “Boje“, Gipsykord
  10. “Nema suza“, Dženan Lončarević

 4. Adri

  Min topp 17 just nu:

  1. Danmark
  2. Lettland
  3. Albanien
  4. Italien
  5. Australien
  6. Slovenien
  7. Ungern
  8. Estland
  9. Kroatien
  10. Litauen
  11. Tyskland
  12. Storbritannien
  13. Rumänien
  14. Frankrike
  15. Montenegro
  16. Spanien
  17. Tjeckien

  Om denna vecka går min väg – not likely – så kommer min lista på söndag se ut följande

  1. Norge (“Spirit in the sky”)
  2. Danmark
  3. Lettland
  4. Albanien
  5. Italien
  6. Serbien (“Moja bol”)
  7. Australien
  8. Slovenien
  9. Finland (“Look away”)
  10. Ungern
  11. Portugal (“A dois”)
  12. Estland
  13. Kroatien
  14. Litauen
  15. Tyskland
  16. Moldavien (“Sub pamant”)
  17. Island (“Hatrid mun sigra”)
  18. Storbritannien
  19. Rumänien
  20. Frankrike
  21. Montenegro
  22. Spanien
  23. Tjeckien

 5. Micke

  Ser att jag gjorde en miss på min topp 10 i Serbien. Ett bidrag föll bort som lätt är på min topp 10 och det är Kruna“, Nevena Božović

 6. Micke

  Jag brukar aldrig kolla på odds och sånt. Är inte direkt intresserad av sånt men just nu fick jag höra en grej som jag verkligen hoppas inte är sant.

  För mig är “Moja bol” extremt stor favorit här. Kan inte ens tänka mig ett scenario där den förlorar. Men nu fick jag höra att det tydligen ska finnas en jättefavorit i Serbien på odds och liknande. Bidraget med Sashka Janx. Jag har inte ens det topp 10, möjligen 11-13 så jag hoppas verkligen inte det betyder något. Hur ska ens “Moja bol” kunna förlora det här känner jag mest.

  Iofs kände jag likadant i Tjeckien med Barbora Mochowas bidrag. Där inte bara förlorade den utan dessutom mot ett av de åtta sämsta bidragen i esc-historien. Så illa är det ju inte om Sashka Janx skulle vinna men lik förbannat hoppas jag inte det är möjligt. “Moja bol är ju ett av mina topp 6 i år.

 7. Schlagerpinglan

  @Micke, Även om jag själv har Saška Janks bidrag på min topp-tio så är det inget jag själv i nuläget vill se som segrare. Att den är odds-etta är dock inte helt konstigt då den även toppar wiwibloggs läsaromröstning, inte för att de kan förutse vinnaren men de återspeglar ganska väl vad fansen tycker om bidragen i stort – sedan är det ju upp till länderna själva att utse sitt bidrag. (Förutom i det fall då Rumänien tyckte att wiwibloggs skulle ha en stor del i bestämmandet också, men förhoppningsvis var det en engångsgrej.)

  https://wiwibloggs.com/2019/02/27/serbia-saska-janks-is-your-favourite-to-win-beovizija-2019/234079/

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se