Greklands Eurovision-bidrag 2019

2019-03-06 (onsdag)

GreklandDen 14:e februari avslöjade TV-bolaget ERT att de internvalt sångerskan Katerine Duska att få representera Grekland i Eurovision Song Contest 2019 samt att bidraget skulle presenteras den 7:e mars.

Sedan dess har presentationsdatumen ändrats och idag, den 6:e mars, efter att ett smakprov på bidraget presenterats, släpptes då fullversionen av det grekiska bidraget “Better Love“, se videoklippet nedan:

Lyssna på Greklands bidrag till Eurovision Song Contest 2019 här:

“Better Love”, Katerine Duska officiell musikvideoeurovision.tv (låttext + info)
(text & musik: Katerine Duska, Leon of Athens, David Sneddon, Phil Cook)

Schlagerpinglan: Till skillnad från Cyperns bidrag, som presenterades i går och som jag älskade direkt, så har jag en mer avvaktande inställning till detta bidrag. Jag är svagt positiv och tycker instinktivt att det är väldigt intressant men känner att det är den närmaste tidens extralyssningar som kommer att avgöra om det är en låt som jag kommer att gilla eller inte.

Just nu så känns det som att det kan gå åt vilket håll som helst då jag gillar rösten och känslan i låten men samtidigt känner att det finns mycket här som stryker mig mothårs. Som sagt, intressant med låtar som inte är hämtade från standardmallar utan som utvecklar sig med tiden. Så här långt så är jag i alla fall svagt positiv men mycket nyfiken. 😀

Mer om Greklands förberedelser inför ESC 2019 hittar ni här: “Grekland i ESC 2019” medan de övriga utvalda ESC 2019-bidragen samt ländernas ESC-förberedelser finns här.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


23 kommentarer till “Greklands Eurovision-bidrag 2019”

 1. Johanna

  Jag känner tvärtemot dig Pinglan. Cyperns låt är absolut inte min stil och kommer inte göra något intryck på mig (precis som Fuego) Medans den här låten TROTS att jag är lite besviken ändå är en bra låt. Hon har fantastisk röst men jag hade förväntat mig något ännu bättre efter vad jag hört från henne innan men ändå efter tre-fyra lyssningar känner jag att det där omedelbara besvikelsen runnit av och jag är rätt positv nu. Ljusår bättre än Cypern men tror inte denna i nuläget slår sig in på min topp 10 heller….

 2. Adri

  Det bästa först: En fruktansvärt visuellt tilltalande musikvideo!

  Annars så känns det som att det kan bli bra. Hon sjunger bra, men låter väldigt “tillgjort”. Låten kommer nog växa. Den låter som en standard hit från mitt bästa år, 2009 🙂

  Men den behöver mer lyssningar, men jag är mer positiv än negativ. Även om jag hoppades på upptempo.

  För tillfället så har ju året nästan ingen puls. Hade ESC-2019 varit en person hade hen varit medvetslös. Vi behöver fart nu, och läget är akut!

 3. En ESC-drömmare

  Dåligt.

 4. Micke

  Hinner inte skriva så mycket nu men jag är helt på Johannas sida. Ljusår bättre än Cypern

 5. Marcus

  Jag har inte hunnit lyssna på låten men ser den störtdyker i oddsen…

 6. Adri

  Lär i alla fall bli Greklands bästa placering sen 2013 🙂

 7. Micke

  Underbart! Nu har jag sju låtar i maj månad som jag ger minst (8/10) Mer än bra

  Adri du frågade mig en gång vad jag menar med dutt dutt syntar och hur de driver fram låtar kontra hur andra låtar gör det. Lyssna på Cyperns bidrag och sen på den här 🙂

 8. Schlagerpinglan

  @Micke, Vi har redan avverkat en rond av olika åsikter idag, men jag måste likväl fråga en gång för alla: tycker du verkligen inte att “dutt dutt syntar” (som du kallar det) ger dig något positivt alls? (Jag lägger ingen värdering i det, utan är genuint intresserad.) Det jag hör i låtar som “Fuego” och “Replay” är nämligen party-glädje och en känsla som inte kan stoppa mig från att spontandansa. 😀

 9. Micke

  Känner du att jag är jobbig med mina dutt dutt kommentarer pinglan 🙂 Ska försöka dra ned på det 🙂 Nej jag känner inget positivt i det. Det är som spasmer för mig. Något litet flygfä som ligger o irriterar som knott kan göra när man släckt o gått o lagt sig. Extremt musikförstörande i mina ögon o öron. Men jag ska försöka skärpa till mig 🙂

 10. Micke

  Däremot älskar jag precis som du att dansa pinglan. Men det gör jag utan de där….
  …. 🙂

 11. Marcus

  Jag känner mig själv lite som motvalls kärring just nu, men jäklar vad snyggt detta var! Videon gillade jag, hennes röst kändes mindre tillgjord här än i de klippen jag har sett med henne innan, och låten känns både modern och dramatisk. Det här är lätt ett av de bättre bidragen i år, och en topp tioplacering borde hon kunna ro hem!

 12. Schlagerpinglan

  @Micke, Nej då, det är inget som stör mig alls utan det har mest förundrat mig då jag inte riktigt förstått om du verkligen inte fann något positivt i det hela. 😀 Fortsätt du med dina dutt dutt-kommentarer (bättre att vi förstår vad vi menar) så fortsätter jag att dansa till dutt-dutt-rytmerna. 😀

 13. Micke

  @Pinglan, det är ok så länge du och andra här förstår att de kommentarernas största syfte är att visa på varför jag inte gillar vissa låtar, inte alls för att tracka ned på andras smak. Men dansa på du. Blir du glad av det så vad kan vara fel 🙂

 14. Adam

  Jag gillar detta jättemycket! 😀 Visst låten kanske i sig inte nåt särskilt, men hennes röst, alltså oj vad låten höjer sig av henne!!
  Hon låter som en mix av Amy Winehouse och Annie Lennox, två av historiens bästa sångröster om ni frågar mig! Magiskt bra sångerska alltså!
  Låten har en tendens att låta lite “Idol-vinnare” i vissa delar, vilket nästan skrämmer iväg mig, men hennes röst håller liksom om mig och säger att det är okej. Upp på min topp 10 definitivt! 😀

 15. Micke

  @Adam mycket bra liknelser med två mycket bra sångerskor

 16. M

  Tycker hennes röst är ganska “osympatisk” och intetsägande, och sånna här artsy-fartsy-videos får det att krypa i kroppen på mig, blir nästan irriterad. Usch.

 17. Mr A

  Känns som en Australien låt.

 18. Marcus

  Adam, ska vi dra upp gamla sångerskor känner jag nog mer att hon är en blek kopia av Jennifer Rush…

 19. Daniel

  Jag tycker om både Cyperns och Greklands bidrag. Båda behövdes i tävlingen för jag hade börjat hamna i tankar att detta år blir den sämsta eurovision ever. Nu finns lite hopp men fortfarande är det många låter som får under godkänt.

 20. Mikaela

  Jag kan säkert börja gilla den så småningom, men tyckte refrängen var en besvikelse såhär första gången.

 21. Marcus

  Daniel, du har väl inte glömt 1962, 1970 eller 1995? Jag tycker nog årets upplaga inte sjunkit riktigt så lågt än ^^

 22. Adam

  @Marcus, jag tycker inte 1995 är så dåligt, men 62 och 70 var rätt svaga, det håller jag med om. Skulle dock lägga till 90 och 92 på listan över svaga år, 2002 är nog klart svagast under 2000-talet för mig, där låtarna kändes gammeldagsa redan då.

 23. Marcus

  Ja, 2002 har jag nästan helt glömt. Det fanns några få, få guldkorn men i stort sett var det ju så sömnigt…

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se