ESC 2019 Schlagerpinglan: Här följer en presentation av ett av bidragen som tävlar i Eurovision Song Contest 2019, inklusive länkar till bidraget i olika versioner, låttexten, intervjuer, snabbpresentationsvideo, relevanta infosidor, olika reaktioner på bidraget och mycket mer.

Genomgången inleds med lite information om landets ESC-medverkan genom tiderna och avslutas med en titt på oddslistan samt mina personliga åsikter om bidraget och dess chanser i Tel Aviv. Se samlingssidan för hela sammanställningen med betyg och länkar till de övriga ländernas presentationssidor.

Österrike i Eurovision Song Contest:

Österrike
Land: Österrike deltagit 51 gånger – vunnit 2 gånger: 1966 och 2014
TV-bolag: ORF se eurovision.tv för landets hela ESC-historik
Debutår: 1957 Bob Martin kom 10:a av 10 med “Wohin, Kleines Pony

Österrikes elva senaste bidrag
och resultat i Eurovision Song Contest:

2018: Nobody But You“, Cesár Sampson (Internval) 3:a i finalen
2017: Running On Air“, Nathan Trent (Internval) 16:e i finalen
2016: Loin d’ici“, ZOË (Nationell uttagning) 13:e i finalen
2015: I Am Yours“,
The Makemakes
(Nationell uttagning) 26:a i finalen
2014: Rise Like a Phoenix“,
Conchita Wurst
(Internval) 1:a i finalen
2013: Shine“, Natália Kelly (Nationell uttagning) 14:e i semi 1
2012: Woki Mit Deim Popo“,
Trackshittaz
(Nationell uttagning) 18:e i semi 1
2011: The Secret Is Love“,
Nadine Beiler
(Nationell uttagning) 18:e i finalen
2010:
2009:
2008:
2007: Get A Life – Get Alive“,
Eric Papilaya
(Internval) 27:a i semifinalen
2006:
2005: Y Así“, Global.Kryner (Nationell uttagning) 21:a i semifinalen
2004: Du Bist“, Tie Break (Nationell uttagning) 21:a i finalen

Österrike i Eurovision Song Contest 2019:


Österrikes ESC 2019-bidrag: “Limits”, PÆNDA

Lyssna på Österrikes Eurovision-bidrag & lär känna artisten:

Bidrag: Limits officiell musikvideotext
Fler tolkningar: live i Amsterdamlive i Moskva
akustisk versiontextvideoLIMIX RemixDarude Remix
Låtskrivare: PÆNDA (t&m)
Startnummer: nr 9 i Semifinal 2 (16:e maj)
Uttagning: Internval: Precis som de två föregående åren så valde TV-bolaget ORF att utse sitt ESC-bidrag internt. Den 29:e januari avslöjade de att PÆNDA var deras 2019-val medan bidraget, “Limits”, inte presenterades förrän den 8:e mars. Läs mer här:
Paenda för Österrike 2019!” – “Österrikes Eurovision-bidrag 2019
Artist: PÆNDA
PÆNDA
(Grafik: eurovision.tv)
Sociala medier:
paendaofficial.comyoutube
twitterinstagram
facebookwikipediaeurovision.tv
Snabbpresentationer:
“Get to know”-video (av Mr Eurovision)
“Get to know”-video (av ESC Russia)
Video-intervjuer:
Interview with PÆNDA (subtitled) (av Austrovision)
Interview with PÆNDA (subtitled) (av The Eurovision freak)
Förfests-intervjuer:
se: AmsterdamLondon
♥ Se även: “10 facts about PÆNDA” (wiwibloggs.com)

Reaktioner på bidraget (på engelska) & Odds:

esc bubble-video
(reaktioner & betyg)
escxtras review-text
(inkl. teamets betyg)
wiwibloggs-video
(reaktion på bidraget)
Odds (2019-03-23): Ej vidare till final (plats 17 av 18) & botten-5 (plats 38) av de 41
Odds (2019-04-25): Ej vidare till final (plats 15 av 18) & botten-10 (plats 35) av de 41


Åsikter och spekulationer om Österrikes bidrag och chanser i Eurovision 2019:

Schlagerpinglan tycker: Inte till final ÖsterrikeÖsterrikeÖsterrikeÖsterrikeÖsterrike Betyg: 3- / 5
De första gångerna jag lyssnade på “Limits” så hade jag väldigt svårt att få grepp om låten och hittade inget alls att ta fäste på utan tyckte mest att den var oerhört pipig och långtråkig. Numera så uppfattar jag den däremot som väldigt känslostark och kan stundtals t.o.m. känna att kombinationen av text, melodi och Paendas röst faktiskt förtjänar en finalplats. Sedan upptäcker jag att jag tyvärr fortfarande blir uttråkad långt innan låten tar slut och därmed kan jag inte ta med den bland mina tio semi-2-finalister.
Schlagerpinglan tror: Inte till final
Om man bortser från att oddsen pekar åt att Österrike kommer att missa finalen och att jag själv har lite svårt för låten i fråga så finns det trots allt saker som skulle kunna tala till “Limits” fördel. Österrike har sedan Conchita Wursts vinst 2014 inte missat finalen en enda gång och verkar därmed vara inne i en period där ESC-fansen gärna röstar på dem. Dessutom så skulle juryn, och de som ger låten chansen att trollbinda dem, belöna bidraget med relativt höga poäng för röst, melodi och uttryck.

Det jag försöker få fram är att jag inte avskriver låtens finalchanser helt utan tror att det finns en möjlighet att Paenda skräller i maj. För att det ska kunna hända så måste hon dock bjuda på ett framträdande som träffar alldeles rätt… men det är tyvärr inget jag vågar tro på innan jag sett det och gissar därmed (i väntan på semifinalframträdandet) att final-sviten bryts i år.

Fler ESC 2019-bidrags-presentationer hittar ni här: “Inför Eurovision Song Contest 2019“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


9 kommentarer till “Inför ESC 2019: Österrike – “Limits” – PÆNDA”

 1. Adri

  Jag blir så provocerad av denna låt. Varför kommer den ingenvart? Varför lyfter den aldrig? Varför bölar Paenda?

  Varför är det detta som de kommer med när Paenda gjort grym electropop i det förflutna?

  Jag hade såna förhoppningar om Österrike, men så skickar dem ”youUuuuuuUuuuUuuUu”…

  Yuck säger jag!

  1 av 5. Och plats 38 för mig.

  Tippar finalmiss. Jag kommer bli tokig annars. Denna låten har inte i final att göra.

  Skärpning, Östrrike!

  ———————————

  Nationella finaler – plats 11:

  https://m.youtube.com/watch?v=s847b0ZaQqk

  Sigala-vibbarna här är sick! 🙂

 2. Engsla

  Ja du Adri, du gav mig ett gott skratt med din recension här ovan 😀
  Även om jag inte tycker fullt så illa om paendas bidrag som du så är det inte någon favorit för mig heller. Det är en låt som pendlar väldigt mycket beroende på vilket humör jag är på, vissa dagar är den i botten 5, andra närmare mitten. Vissa dagar tycker jag att det är något meditativt över den, andra att den aldrig tar slut utan bara pågår i all oändlighet. Idag är en bra dag så den får en 4 från mig 🙂

 3. Engsla

  4/10 alltså…

 4. Zacke

  En låt som växer. Tyckte inte särkilt om den i början, framförallt inte refrängen. Men efter fler lyssningar har den vuxit och vuxit och nu är det en av de låtar jag tycker är bra, men precis utanför min topp 10. Det jag gillar med den är främst den lågmälda men samtidigt mysiga stämningen, i kombination med texten som känns personlig och verka betyda mycket för henne
  Jag tror tyvärr de inte den kommer vidare, då den kräver sina lyssningar.

 5. Micke

  Ett av 13 bidrag som jag tycker är mer än bra i år. Två av dem är t.o.m Mycket bra. Den här är MER ÄN BRA (8/10).

  Jag nöjer mig med att säga att jag instämmer med Zackes ord om bidraget. Har varit på den här bloggen i 5-10 år nu och har aldrig någonsin blivit besviken över Adris dissande men den här gången blir jag faktiskt det lite. Anledningen är att jag har “lite med bidraget att göra”. Inte så att jag skrivit det eller så men det finns en grej där. Men så är det Adri kompis 🙂

  Nöjer mig med det och inväntar nästa land 🙂

 6. Adri

  Micke: Förlåt att göra dig besviken. Det både tror och hoppas jag att du förstår att jag absolut inte ville 🙂 Får man fråga på vilket sätt du är inblandad i bidraget? 🙂

  Men sen ska du inte bry dig så mycket om vad jag tycker! Vem är jag? En liten nobody som inte gör någon skillnad för någon annan! 🙂 Mina ord är helt betydelselösa 🙂

  Sen är det ju lite så att allting är inte allas kopp te. Vem vet, den kanske växer? För tro det eller ej, så har jag inte slutat lyssna på den 🙂 Jag lyssnar ju nästan alltid på hela upplagorna för jag vill gilla så många som möjligt. Den enda jag lyssnat färdigt på är Israel, för jag vet när en battle is lost.

  Så, jag stänger inga dörrar. Jag kan ju uppskatta musiken i doser och det är ju en början god som någon 🙂

  Som sagt, jag ber om ursäkt om mina ord landade fel hos dig! Hoppas du inte är allt för arg, besviken, ledsen… vad du nu beskriver det som… jag hanterar det inte bra när jag vet att jag gjort någon illa! 🙁

 7. Micke

  @Adri, du behöver inte be om ursäkt 🙂 Det var inte så jag menade. Skriver lite mer sen kanske. Hockey nu 🙂

 8. Johanna

  Alltså. Jag brukar ju gilla österrike varje år sedan 2015. De har i proncip varit i min topp 10 alla åren sedan dess (med undantag av “Running on air” som hamnade lite utanför topp 10 men detta, om denna tog sig till final i den semin skulle jag verkligen få brytet (finns bara en låt som jag ännu mindre vill ha i final i hela semin och det är Rumänien) I den andra semin som är sämre låtar i överlag hade det inte stört mig men jag hoppas verkligen inte denna kommer till final eftersom jag rankar den näst sist i semin och plats 36 totalt….

 9. Micke

  @Adri, jag är inte på något sätt inblandad i bidraget men däremot när det gäller personer runt det. I synnerhet en som jag vet ger hjärta och själ i allt den personen gör. När jag första gången skulle höra bidraget stålsatte jag mig därför för att inte påverkas av det. Det var lite därför jag sa att jag går efter Zackes, det räcker där för den har gått samma väg för mig.

  Jag stålsatte mig så att det slog över istället. Jag inbillade mig att jag inte tyckte om bidraget och gick efter det. Jag hittade fel som jag inte hittar i andra låtar och inte ens letar efter. Till slut fattade jag hur jävla dum jag var och bara släppte det. Därefter har bidraget vuxit något grymt och är nu bland de 13 bidrag jag gillar lite mer, nu på plats 12.

  För femhundrasextiotolfte gången Adri 🙂 Du är ingen nobody vars ord är betydelselösa. Jag vet vad du kommer att säga nu. Jag har vant mig 🙂

  Jag lyssnar som du på 40 av 41 bidrag fortfarande. Jag vare sig lyssnar eller kommenterar Island längre för jag vill helt enkelt inte ha den i mitt liv. Däremot lyssnar jag fortfarande någon enstaka gång på det bidraget jag tycker är allra sämst, sämre än Island (Går det?) Ja faktiskt för Tjeckien lyckas men de gör det på ett annat plan än Island. Tänkte jag nån gång skulle hitta åtminstone några sekunder i bidraget som gör att jag inte kan ge det en fet nolla men jag hittar inget. Jag gillar inte att ge noll. På 64 års ESC har jag bara gjort det vid nio tillfällen. Två av dem i år. Gillar inte det.

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se