ESC2017 Schlagerpinglan: Här nedan ser ni länkar till de officiella videorna till alla de 18 bidrag som tävlar i den andra semifinalen den 16:e maj, i den ordning jag personligen rangordnar dem just för tillfället:

(Klicka på flaggorna nedan för fler versioner av bidragen samt information om hur länderna valde ut sina bidrag.)


OFFICIAL RECAP: The second Semi-Final of the 2019 Eurovision Song Contest
(eurovision.tv – 6:50 – Mar 16, 2019)

Schlagerpinglans topplista av bidragen i den andra semifinalen av ESC 2019 (2019-03-17):
Sverige 1. Sverige – “Too Late For Love“, John Lundvik
Ryssland 2. Ryssland – “Scream“, Sergey Lazarev
Litauen 3. Litauen – “Run With The Lions”, Jurij Veklenko
Irland 4. Irland – “22“, Sarah McTernan
Armenien 5. Armenien – “Walking Out“, Srbuk
Norge 6. Norge – “Spirit in the Sky“, KEiiNO
Nederländerna 7. Nederländerna – “Arcade“, Duncan Laurence
Azerbajdzjan 8. Azerbajdzjan – “Truth“, Chingiz
Schweiz 9. Schweiz – “She Got Me“, Luca Hänni
Danmark 10. Danmark – “Love is Forever“, Leonora
Kroatien 11. Kroatien – “The Dream“, Roko Blažević
Moldavien 12. Moldavien – “Stay“, Anna Odobescu
Albanien 13. Albanien – “Ktheju tokës“, Jonida Maliqi
Malta 14. Malta – “Chameleon“, Michela Pace
Lettland 15. Lettland – “That Night”, Carousel
Österrike 16. Österrike – “Limits“, Paenda
Nordmakedonien 17. Nordmakedonien – “Proud“, Tamara Todevska
Rumänien 18. Rumänien – “On a Sunday“, Ester Peony

Schlagerpinglan: Precis som i den första semifinalen så här jag här i den andra semifinalen tre bidrag som tillhör mina absoluta favoriter och som jag “måste” ha vidare till finalen. Denna semifinal ser jag däremot som den betydligt starkare och har hela sex bidrag som jag tycker riktigt bra om och tre som jag gillar lite bättre än de övriga.

Detta betyder att hur jag än räknar så finns det inte plats för alla bidrag som jag gärna vill se i finalen, men men det är ju trots allt något positivt då det betyder att det till slut blev en hel del starka bidrag i ESC 2019 trots allt. 😀

Jag får väl påpeka även här att detta endast är den allra första genomgången av de 18 bidragen efter att alla blivit utvalda – innan det är dags för semifinalen den 16:e maj kan mycket ha förändrats. 🙂

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


24 kommentarer till “Eurovision 2019: Alla bidragen i den andra semifinalen”

 1. Adri

  1. Norge
  – Min personliga vinnare!

  2. Irland
  3. Armenien
  – Årets största växare!

  4. Danmark
  5. Albanien
  6. Schweiz
  7. Sverige
  8. Nederländerna

  Alla de 8 är på min topp 10 🙂

  9. Lettland
  10. Malta
  ———
  11. Azerbajdzjan
  12. Nordmakedonien
  13. Ryssland
  14. Litauen
  15. Kroatien
  16. Moldavien
  17. Österrike
  18. Rumänien

  Oj. Jag vet inte hur detta går ihop, men jag förvånar mig själv här. Rumänien sist? Det trodde jag aldrig.

  Men å andra sidan när jag kollar över startfältet är det rättvist. Låten har potential men refrängen… den… ja, rent ut sagt: den suger.

 2. Adri

  Alltså fan, jag vet inte om Armenien kanske är etta ändå?! Inte bara i denna semi, utan överhuvudtaget. Överlag höjdes standarden för året markant mot de sista veckorna, men det är bara Armenien jag känner omedelbara sug att fortsätta återkomma till.

  Versen är fantastisk, och refrängen har en punch som inte kan ignoreras. Srbuk är också en av de intressantare som deltar i år!

 3. Zacke

  En riktigt stark semifinal. Många personliga favoriter som tyvärr kommer ryka här.

  1: Sverige 9/10
  2: Nederländerna 9/10
  3: NordMakedonien 9/10
  4: Danmark 8/10
  5: Ryssland 8/10
  6: Albanien 8/10
  7: Irland 8/10
  8: Rumänien 7/10
  9: Lettland 7/10
  10: Schweiz 6/10
  ———————
  11: Norge 6/10
  12: Österrike 6/10
  13: Armenien 5/10
  14: Moldavien 4/10
  15: Litauen 4/10
  16: Azerbajdzjan 3/10
  17: Malta 2/10
  18: Kroatien 1/10

 4. Johanna

  Såååå många bra låtar- hade velat ha 13 finalister från denna semin rätt av om jag fått välja!

  MIn ranking i alla fal (just nu)

  1. Nederländerna
  2. Makedonien
  3. Irland
  4. Sverige
  5. Armenien
  6. Schweiz
  7. Ryssland
  8. Norge
  9. Litauen
  10. Danmark

  11. Albanien
  12. Malta
  13. Lettland
  14. Kroatien
  15. Azerbajdzjan
  16. Österrike
  17. Rumänien
  18. Moldavien

  Tragiskt att två av mina favorit-länder i ESC har havererat så kapitalt i år att de är sist i sin semi enligt mig….

 5. Micke

  Fler bra låtar här men framförallt är inte de sex sämsta bidragen med här. Fem av dem är i semifinal 1 och en bland Big five

  1: Albanien (9/10) Mycket bra
  2: Nederländerna (8/10) Mer än bra
  3: Irland (8/10)
  4: Sverige (8/10)
  5: Ryssland (8/10)
  6: Österrike (7/10) Bra
  7: Norge (7/10)
  8: Danmark (7/10)
  9: Schweiz (7/10)
  10: Armenien (7/10)
  ———————
  11: Rumänien (6/10) Mer än godkänd
  12: Lettland (5/10) Godkänd
  13: Litauen (5/10)
  14: Makedonien (4/10) Inte fullt godkänd
  15: Malta (4/10)
  16: Moldavien (4/10)
  17: Kroatien (3/10) Dålig
  18: Azerbajdzjan (2/10) Mer än dålig

 6. Micke

  Men snälla Pinglan skojar du inte nu? Hur kan du ha Albanien så långt ned? Det är ju ett av de två bidrag som är (9/10) i betyg 🙂 Slovenien är givetvis det andra. Visserligen tycker jag liveframträdandet dippade lite men det fixar de säkert till 🙂

 7. Marcus

  Den i mitt tycke svagare av semifinalerna, inte jättemånga bra låtar direkt.

  1 Albanien
  2 Irland
  3 Malta
  4 Litauen
  5 Azerbajdzjan
  6 Nederländerna

  Sen bryr jag mig inte riktigt om resten men om jag ändå ska hitta en topptia blir det väl

  7 Moldavien
  8 Schweiz
  9 Danmark
  10 Sverige kanske?

 8. Nathalie

  Då ska vi se hur det blir här då:

  1. Albanien- utan tvekan den bästa låten för mig, och jag gissar att låten kommer växa sig ännu starkare live i Tel Aviv, ty jag tycker live versionen i Tirana är bättre än det inspelade spåret.
  2. Makedonien- växer sig starkare för mig, hade dock varit än bättre ifall hon sjungit på makedonska.
  3. Ryssland- Tror den här kommer växa sig riktigt stark för mig på scen i Tel Aviv. Så gillar jag Sergey också!
  4. Armenien
  5. Schweiz
  6. Nederländerna
  7. Litauen
  8. Rumänien
  9. Norge
  10. Moldavien
  11. Danmark
  12. Sverige- Som vanligt är vi extremt överreklamerade.
  13. Malta
  14. Azerbajdzjan
  15. Kroatien
  16. Irland
  17. Österrike- Snark!
  18. Lettland- Dubbelsnark!

 9. Krille

  Skulle nog rangordna dem som
  1. Nederländerna
  2. Ryssland
  3. Schweiz
  4. Rumänien
  5. Norge
  6. Lettland
  7. Danmark
  8. Irland
  9. Sverige
  10. Malta (älskar refrängen men allt annat är meh)
  11. Litauen
  12. Azerbajdzjan
  13. Armenien
  14. Albanien
  15. Moldavien
  16. Nordmakedonien
  17. Österrike
  18. Kroatien

 10. Jan-Åke

  Så här skulle jag ranka låtarna:

  1. Norge, ( min favoritlåt i år )
  2. Malta
  3. Irland
  4. Moldavien
  5. Schweiz

  6. Litauen
  7. Ryssland
  8. Sverige
  9. Danmark
  10. Kroatien

  11. Holland
  12. Rumänien
  13. Österrike
  14. Albanien
  15. Azerbajdzjan

  16. Makedonien
  17. Armenien

  Jag tycker att årets tre bästa bidrag är Norge, Polen och Ungern.

 11. Micke

  Mycket kan få en att tappa hakan. En grej är det jag ser på bloggen just nu. Förutom jag, Nathalie och Marcus är det tragiskt nog uppenbarligen ingen mer som hittat storheten i Albaniens bidrag. Undantaget Slovenien som är ett bidrag som jag även hade gillat irl så är för mig Albaniens bidrag i ett bättre universum än övriga. Tre stycken här har t.o.m Albanien utanför de tio som går till final. Wow jag häpnar 🙂 Men samtidigt, det är ju det som gör detta kul. Fan så tråkigt om alla tyckt samma, även om jag fortfarande häpnar 🙂

 12. Micke

  En helt annan sak. Jag känner att jag inte varit helt fair mot Bilal Frankrike. Var så oerhört besviken efter den franska finalen. Dels på grund av att jag hade två riktiga favvisar där men framförallt för att jag tvingades bevittna ännu en uttagning som inte avgjordes på grund av låt utan ännu en gång var det “saken” som avgjorde röstningen. Har känt sen dess att detta är ju inget jag kan ge Bilal och hans bidrag stryk. Därför har jag nu suttit och lyssnat och lyssnat gång på gång på gång för att vara fair mot Bilal och bidraget.

  Så vad tycker jag då om bidraget efter att ha lyssnat i mängd. Mitt tidigare betyg har varit (2/10) Mer än dålig. Nån revolutionerande förändring har väl inte hänt men betyget har absolut förändrats. Jag tycker faktiskt ganska bra om versen som får (6/10) Mer än godkänd. Refrängen däremot känns ganska tom och utan större innehåll men ändå ganska ok så den får (4/10) Inte fullt godkänd. Ok då blir det alltså (5/10) Godkänd då eller?

  Nej det blir det inte för den patetiska blandningen av franska och engelska gör mig så illamående att jag vill slänga ned den till ett betyg som säger dålig. Men sen försöker jag samla mig från illamåendet och då landar jag på slutbetyget (4/10) Inte fullt godkänd.

  Detta innebär att det för mig nu bara finns tio dåliga bidrag i årets ESC, samtidigt som det finns arton bra. Känns ju bra 🙂 Här är de tio bidragen i årets ESC som jag tycker är dåliga:

  32. Kroatien (3/10) Dålig
  33. Storbritannien (3/10)
  34. Spanien (2/10) Mer än dålig
  35. Azerbajdzjan (2/10)
  36. Vitryssland (2/10)
  37. Cypern (2/10)

  38. Portugal (1/10) Mycket dålig
  39. Montenegro (1/10)
  40. Island (0/10) Omöjlig att göra sämre
  41. Tjeckien (0/10)

 13. Mia

  Så här känns det just nu för mig, men några av låtarna har jag lyssnat på mycket mer än andra så jag lär säkert ändra mig om vissa…

  1. Albanien
  2. Nederländerna
  3. Ryssland
  4. Sverige
  5. Schweiz
  6. Norge
  7. Malta
  8. Armenien
  9. Azerbajdzjan
  10. Rumänien
  11. Moldavien
  12. Litauen
  13. Kroatien
  14. Danmark
  15. Irland
  16. Österrike
  17. Lettland
  18. Nordmakedonien

 14. Micke

  I den här semifinalen finns det bidraget med som just nu är den största växaren för mig. För en vecka sedan rankade jag den å plats 14 i den här semifinalen. När jag slängde in min ranking här igår var den på plats 10. Nu när jag skriver detta är den på plats 7. Pratar om Armenien

 15. Anton

  Som du känner för Albanien känner jag för bland annat Island, Tjeckien och Portugal! Jag fattar inte hur man kan tycka illa om de som du gör, underbara låtar alla tre. Men som du säger, det är väl bra att inte alla tycker likadant. Vad gäller Albanien så är det en låt som jag känner att jag “borde” gilla. Den har så många bra ingredienser och när jag väl lyssnar på den så tycker jag väl ändå att den är rätt okej. Men jag känner aldrig att jag vill lyssna på den, den drar aldrig i mig och därför lyssnar jag bara på den om den råkar komma efter någon annan låt som jag faktiskt vill lyssna på.

  Såhär ser min ranking ut just nu:

  1. Nederländerna
  2. Armenien
  3. Makedonien
  4. Norge
  5. Malta
  6. Österrike
  7. Schweiz
  8. Sverige
  9. Moldavien
  10. Rumänien

  11. Azerbaijan
  12. Irland
  13. Albanien
  14. Ryssland
  15. Lettland
  16. Danmark
  17. Litauen
  18. Kroatien

 16. Micke

  @Anton, ta nu inte detta fel bara. Det är ABSOLUT INTE menat som något hån eller liknande. Tvärtom tycker jag det är kul och intressant att du gillar Tjeckien. Helt ärligt och med handen på hjärtat är du den förste jag “känner” som tycker om den. Det har för mig varit lite som Österrike 2012 en låt man nästan kan säga vad som helst om för man råkar inte på nån som gillar den.

  Se där: I en värld av idioter står jag först i kön kan jag väl säga då. Ska försöka tänka lite mer på vad jag säger om det bidraget då när jag vet att du gillar den Anton. Sorry! Inte min mening att såra dig eller nåt. Samtidigt måste jag ju säga vad jag tycker. Det är ju det bloggen handlar om. Det finns dock fyra låtar jag sätter lägre än allt annat i år och det är de tre du nämner plus Montenegro. Jag kan ju inte sluta utrycka det här. Men jag ska tänka mig för lite mer

  Albanien är för mig egentligen anledningen till varför jag kollar ESC Anton. Jag söker själen i varje land och musik jag vanligtvis inte lyssnar på. Hade det inte varit så hade jag definitivt inte följt ESC. För mig personligen finns det mycket bättre musik utanför ESC. Men som sagt jag älskar ESC ändå 🙂

 17. Josef

  1. Ryssland
  2. Sverige
  3. Holland
  4. Österike
  5. Armenien
  6. Malta
  7. Danmark
  8. Rumänien
  9. Schweiz
  10 Azerbadjan
  ***********
  11 Albanien
  12 Norge
  13 Makedonien
  14 Irland
  15 Moldavien
  16 Lettland
  17 Litauen
  18 Kroatien

 18. Josef

  Analys semi 2: Helt otroligt! Tre bidrag med vinnarstruktur är här för att tävla. Ja jag räknar med Schweiz låt kommer sakta men säkert ta sig neråt i gilla-listorna. Försök att sjunga med låten. “Naughty “stop” dirty dancing” och den blir lika iskall nästan som Cyperns Replay, brrr. Dock ska vi koncentrera oss på hur John Lundvik med ett bidrag av Heroes-klass kunde få konkurrenter såsom Lazarev och Duncan!? Phuu. Årets vackraste låt är ju “Arcade, med väldigt fina snirklar i låten som är upplagt för stora poängskördar. Dock undrar jag hur man just utmanar en låt som exempelvis “too late for love” då denna enligt mitt tycke är ett klart strå vassare än förra årets “Nobody but you” som kom 3:a! Lundvik har en vinnares utstrålning men det har även Lazarev. Och denna låt “Scream” är VERKLIGEN den enda som får mig att rysa. Otroligt vad jag längtar och Måns Zelmerlöf och nu även John Lundvik får Ursäkta mig. Detta är det bästa i ESC sedan Loreens Euphoria enligt mitt tycke, ja klart bättre än min älskade Jamalas “1944”. Lycka till Ryssland och Sergeij! 😀

 19. Adri

  Micke: Du säger mycket trams här på bloggen 😉 Nej, men seriöst nu… jag blir jätteglad över vad du skriver om Armenien. Jag skämtar inte ens, på den veckan den varit ute har den gått från ”gränsfall topp 10”, till plats 7, till plats 5, 4… och nu är det årets vinnare för mig 🙂

  Sen får du allt lugna ner dig lite, för visst fan ser jag storheten i Albanien. Men denna semi är för stark. I Semi 1 hade Albanien varit min vinnare.

 20. Micke

  @Adri, tror fan det. Ordet trams har ju uppkommit från en sinnesundersökning av mig. Men vad fan bryr jag mig om det 🙂

  Men grejen med Albanien är att den (undantaget Slovenien) är bäst oavsett vilken semifinal den hade varit med i. Sen är det ingen låt jag skulle lyssna på utanför ESC-bubblan men det finns det ju inte något bidrag (undantaget Slovenien igen) som jag skulle ha gjort.

  Micketrams tackar för sig den här gången. See you soon 🙂

 21. Anton

  @Micke Du behöver inte oroa dig, jag blir inte ledsen över att du tycker illa om Tjeckiens låt. Vi har ju redan konstaterat flera gånger att du och jag sällan tycker samma haha. Som jag säkert nämnt så har jag ju till och med ganska varma känslor för Österrike 2012 eftersom den blev ett internskämt i min klass på gymnasiet. Så nu minns jag den som en låt som fick massa ungdomar som aldrig tittade på eurovision att hoppa och dansa på fester den våren.

 22. Micke

  DET VERKLIGA ESC

  Här följer då min ranking av semifinal 2 så som den borde ha sett ut med rätt val i ländernas uttagningar.

  1. Moldavien “Sub Pămînt“, Che-MD ft Elizaveta Ivasiuk
  2. Albanien (Rätt låt vann)
  3. Norge “En livredd mann“, Kjetil Mørland
  4. Nederländerna (Internval)
  5. Sverige “Ashes to Ashes”, Anna Bergendahl
  6. Litauen “Criminal”, Monika Marija
  7. Kroatien “In the shadows”, Manntra
  8. Irland (Internval)
  9. Armenien (Internval)
  10. Ryssland (Internval)
  —————————————————-
  11. Österrike (Internval)
  12. Lettland “Būšu tepat“, Līga Rīdere
  13. Danmark (Rätt låt vann)
  14. Schweiz (Internval)
  15. Rumänien (Rätt låt vann)
  16. Makedonien (Internval)
  17. Malta (Internval)

  18. Azerbajdzjan (Internval)

 23. Lukas

  Kör på samma koncept som Micke

  MITT IDEALISTISKA ESC, SEMI 2

  1. Norge – “Fake It”, Hank von Hell
  2. Kroatien – “In the Shadows”, Manntra
  3. Litauen – “Mažulė”, Antikvariniai Kašpirovskio Dantys
  4. Albanien – “Dashuria Nuk Mjafton”, Alar Band
  5. Sverige – “Not With Me”, Wiktoria
  6. Danmark – “Dronning af Baren”, Humørekspressen
  7. Rumänien – “Destin”, Trooper
  8. Nederländerna – (Internval) “Arcade”, Duncan Laurence
  9. Moldavien – “Sub Pământ”, Che-MD ft Elizaveta Ivasiuk
  10. Lettland – “Tautasdziesma”, Dziļi Violets feat. Kozmens
  ——————————————————
  11. Ryssland – (Internval) “Scream” Sergey Lazarev
  12. Armenien – (Internval) “Walking Out”, Srbuk
  13. Irland – (Internval) “22”, Sarah McTernan
  14. Österrike – (Internval) “Limits”, Paenda
  15. N.Makedonien – (Internval) “Proud”, Tamara Todevska
  16. Azerbajdzjan – (Internval) “Truth”, Chingiz
  17. Malta – (Internval) “Chameleon”, Michela Pace
  18. Schweiz – (Internval) “She Got Me”, Luca Hänni

 24. Micke

  Jädrigt kul att du har Che-MD som etta i Moldavien Lukas. En sak bara. Du har fel siffra före låten. Det ska ju stå en etta där. Du fixar säkert det 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se