ESC 2019 Här nedan ser ni ett video-klipp från när Madonna var gästartist under finalen av Eurovision Song Contest 2019 och framförde “Like A Prayer/Dark Ballet” och “Future” (feat. Quavo).

Klippet är hämtat från Madonnas egen youtube-kanal och låter inte identiskt med hur det verkligen lät under lördagskvällens TV-sändning, men showen är densamma i alla fall.
(Källa: aftonbladet.se)

Madonnas ESC 2019-framträdande (med förbättrad sång):

Madonna, Quavo – Eurovision Song Contest 2019” (Madonna – 3:44 – May 18, 2019)

Schlagerpinglan: Inte för att jag var speciellt imponerad av Madonnas insats under finalen, men jag har likväl väntat på att hennes gästframträdande ska läggas upp som ett ensamt klipp på den officiella ESC-sidan. Det är ju trots allt en ganska stor händelse. Då det ännu inte inträffat så väljer jag att lägga upp Madonnas klipp i stället, vilket skiljer sig en del från hur det lät vid live-sändningen. Om ni vill se och höra originalet så börjar Madonnas framträdande 2:56:27 in i live stream-klippet från ESC 2019-finalen som trots allt ligger uppe på den officiella ESC-sidans youtube-kanal.

Se även: wiwiblogg.com:s klipp av Madonnas ESC-framträdande, filmat inifrån arenan.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


21 kommentarer till “Madonnas framträdande vid Eurovision Song Contest 2019”

 1. Micke

  @Pinglan, tack för att du slängde ut klippet. Har hört så extremt mycket skit, ja nästan hat i vissa fall mot Madonna och hennes röst.

  Grejen för min del är att jag aldrig varit speciellt impad av hennes musik, däremot extremt impad av hennes sätt att sälja sig själv. Nu har hon mer eller mindre dragit sig tillbaka och knappt använt rösten på länge så jag hade varit förvånad om hon inte tappat. Tycker jag då det var så jädra illa som många tycker. Nej det tycker jag verkligen inte. Har hört mycket värre, i synnerhet i detta fokus som jag är i nu alltså MF och ESC där det väl är mer regel än undantag med röster som brister.

  Nej Madonna lät inte speciellt bra men extremt mycket bättre än jag hade trott efter allt jag hört

 2. Schlagerpinglan

  @Micke, Hoppas du förstod att det inbäddade klippet var det som finns på Madonnas egen youtube-kanal och där sången förbättrats i efterhand medan den riktiga versionen kom i en länk i texten.

 3. Micke

  @Pinglan, jag kollade på SVT PLAY och det måste ju vara riktigt 🙂

  Om de inte fejkat det även där så står jag för allt jag sa 🙂

 4. Adri

  Madonna har släppt skräp, och hon har släppt mästerverk! “Like A Prayer” är en av de sistnämnda – därför blev jag fruktansvärt besviken på hur det lät i lördags 🙁

  Dock inte sååååå illa som andra påstår tycker jag, men ja… det var ytterst överhypat!

 5. Schlagerpinglan

  Om det är någonstans som man kan komma undan med lite svajiga sånginsatser så är det just ESC, men det gäller nog endast de tävlande och lokala gästartister. Om det nu stämmer att Madonna tagit emot ett så stort arvode som det talas om och hon dessutom får tillgång till en så pass stor PR-plats som ESC ändå är så kan i alla fall jag förstå att många förväntar sig lite mer än vad som gavs. (Nu har jag ju inte läst så mycket av kritiken och försvarar naturligtvis inte de som eventuellt uttryckt sig opassande, utan det är mest ett uttryck för min förståelse för att många kan känna sig besvikna.)

 6. Micke

  @Pinglan, om jag hade tyckt om Madonna så som många gör så hade jag givetvis väntat mig något alldeles extra. Nu är jag inget fan av Madonna och kan lyssna med mer “öppna” öron helt utan förväntningar och då hamnar jag där som jag var och är. Jag har hört mycket, mycket värre.

  Men givetvis förstår jag att man som fan av Madonna ser det på ett helt annat sätt och är besviken. Men de saker jag läst om hur folk gett sig på henne är långt utanför normalt mänskligt beteende. Åtminstone borde det ha varit det men mänskligheten är ju ibland tyvärr som den är, vilket vi även sett vid flertalet gånger i ESC Eller vad säger exempelvis de stackars ryska tvillingsystrarna som drabbades av amöbor bland människor i den publik de uppträdde för i ESC för ett gäng år sedan.

 7. Micke

  @K2, jag vänder mig till dig här angående en fråga jag ställt vid flera tillfällen här rätt ut till alla som vill svara. Minns inte om du gjort det för du är ju “hyfsat ny” här på bloggen.

  När jag skriver på den här på bloggen är det på tre sätt. 1. Jag lägger egna inlägg till de som Pinglan lägger ut. Om folk reagerar på dem med kommentarer eller inte skiter jag helt ärligt fullständigt i. Det är ju upp till var och en. 2. vilket är den punkt som är viktigast för mig. Om någon frågar man något och vill ha gensvar då går jag rakt in på det all the way. 3. Ibland ställer jag själv frågor och jag är asglad för alla svar jag alltid får från Pinglan och Adri och ibland nån mer.

  Men K2 det finns en fråga och länk jag lagt ut ofta som sagt men vad jag minns har bara Pinglan och Adri och den frågan skulle jag verkligen vilja ha mer svar på. Sen du har dykt upp här har du blivit den tredje som går in för frågor så jag chansar en gång till med min fråga då nu när du är här 🙂

  Det handlar om den låt i en av uttagningarna i år som knockat mig helt för att vara ett ESC-bidrag. För mig den bästa låt som någonsin varit med i ESC.

  Har inte en susning om du kommer att se detta jag skriver nu K2 och om du ens känner för att svara men det hade varit kul om du hade gjort det. Om du sen hatar eller älskar bidraget får vi ju i så fall se men det viktiga är att du är ärlig 🙂

  @Pinglan om du känner att det blir en gång för mycket nu så bara ta bort detta. Nema problema. I promise

  https://www.youtube.com/watch?v=AOkRF6PBg_w

 8. K2

  @Micke, jag kommer ihåg att du ställt den här frågan för längesedan och jag svarade då också för jag tycker det är viktigt att man återkopplar, en arbetsskada kanske. Det blir ju blir många inlägg och svar från från alla
  håll så det är inte konstigt om man missar något du är ju dessutom väldigt aktiv och läsvärd. För min del gör det inget om man upprepar sig bara så att du vet. Det här låten är riktigt, riktigt bra och det är den som skulle representerat Moldavien då hade det säkert gått mycket bättre. Jag gillar kompet, uppbyggnaden och hennes röst dessutom på eget språk. Kommer att lyssna på den även efter Esc.

 9. Micke

  @K2, jädrar så kul att även du har hittat hem till den låten. För mig har den det mesta. En perfekt blandning till ESC. Oh tjejens röst sen. Wow den skulle man ju bara vilja ta ut ur hennes kropp och föreviga i guld. Det hade varit så roligt att få se hur Europa hade tagit emot den men än en gång stoppades CHE-MD i Moldaviens uttagning.

  Kul att du svarade K2. För mig är det detta bloggen handlar om. Utbyte av åsikter och tankar, frågor och svar. Sen kan man ju inte kräva att alla svarar eller ställer frågor. Alla har ju inte samma tanke med att vara på bloggen. Inte svårare än så. Men kul att du hittat hit K2. Då är vi iaf fyra nu då 🙂 Jag har väl samma “arbetsskada” som du. Jag är van vid kommunikation och att man ger och tar. That´s me. Om andra är på annat sätt så är det deras grej och inget jag har att göra med.

  Jag har en jädra fördel framför många här K2 när det gäller att kunna vara aktiv. Jag kan jobba i flera dagar i streck utan sömn i stort. Andra dagar är jag ledig. Halva arbetstiden handlar dessutom om väntande så även där har jag tid att skriva. Där har jag en klar fördel för skrivandet här.

  Vet du nu när du säger att du svarat tidigare tycker jag att jag känner igen det. Hjärnan vaknar till 🙂 Tack hur som helst för svar K2 och kul att du tycker jag är läsvärd 🙂 Skulle du tycka jag går över gränsen nångång så bara knacka på. Har inga som helst problem med att ta konstruktiv kritik

  Ok då lyssnar vi vidare på den här låten då även nu efter det hela är över 🙂

 10. Mats Waltare

  Jag kan säga att jag vet inte vad som har hänt med madonna på sistone för det första “Like A Prayer” är en jäkla bra låt men i lördags var den lite meh och sen kom hennes andra låt med Quavo och jag har någ aldrig hårt så mycket autotune i en öåt i hela mitt liv WTF happend madonna?!

 11. Mats Waltare

  Låt inte öåt*

 12. Engsla

  Jag var en av småtjejerna som älskade Madonna när hon slog igenom på åttiotalet, men kan inte säga att jag har varit ett av hennes fan sedan dess. Jag såg iaf inte fram emot hennes medverkan i eurovision, hade hellre sett någon lokal förmåga. Men oavsett vad jag har har tyckt om hennes musik efter åttiotalet kan jag säga att jag har varit imponerad av hennes professionalitet och förmåga att testa gränser. 🙂

  Nu, vid hennes “höga” (lol) ålder, bryter hon väl fortfarande ny mark så länge hon inte pensionerar sig eller blir mer “lagom” i sina framträdanden, och det ska hon ha all heder av. 🙂 Men nog kan man kräva mer proffsighet av henne i det att sätta sången bättre i ett sånt här framträdande? Visst, även jag har hört sämre, men de har inte sjungit två låtar för ett gage på flera miljoner. Eller var det produktionen som missade och det var tokfel på autotunen i Like a prayer?

  Det mest pinsamma i hela situationen var inte sången, utan programledarnas fjäskande för henne (vilket inte ska lastas Madonna). Det var lite likadant när Timberlake var med, det är därför jag hoppas att de inte tar in fler världsartister som mellanaktsunderhållning i framtiden. ESC ska väl handla om de olika ländernas bidrag, inte fungera som en inramning för andra artisters promotande av sina nya låtar? Att gamla deltagare kommer tillbaka och sjunger tycker jag är en annan sak, de tillhör redan cirkusen. 😀

  Och så för att gnälla lite till, lol; i mina ögon hade det varit bättre att inte lägga upp Like a prayer-framträdandet alls, eller för den delen att i beskrivningen till klippet medge att hon inte låtit helt hundra, istället för att fixa till sången i efterhand som de gjorde. Det finns ju miljoner vittnen till att det inte lät särskilt bra i verkligheten. I intervjun innan framträdandet stod hon och sa uppmuntrande ord till de deltagande artisterna. Som gammal i gården hade det varit ett sympatiskt drag att efteråt visa dem att visst, ibland skiter det sig, äg situationen och gå vidare. 😀

 13. Placebo

  Micke,
  Även om det är OT (=Off topic) i denna tråd så vill jag tacka dig för dagens bästa musikbidrag/tips!
  Elisaveta Ivasiuks mörka altröst är grym! Och hade definitivt sopat banan i årets ESC 2019 om hon fått chansen! I väntan på revansch till nästa år kommer jag lyssna på Sub pamint på repeat i många veckor framöver… 😀
  TACK! 🙂

 14. Placebo

  Engsla,
  Tack för en mycket träffsäker analys av M:s show i finalen i lördags! Jag känner igen mig & håller med dig i varje ord! TACK! Pepp! <3

 15. Micke

  @Placebo, vad kul. Fler än K2 som har bra smak 🙂 Nej men seriöst Placebo askul att du ramlar in med det här. Jag märker att det är allt fler som börjar upptäcka låten och nu även här då 🙂 Helt enig med dig om Elisaveta Ivasiuks mäktiga röst. Såååå synd att vi inte fick uppleva den i semifinal och final.

  Jag vet ärligt talat inte hur de tänker i Moldavien. Först blev jag chockad över att Sub Pamint inte vann och sen fick jag dubbelchock när jag insåg vilket blekt bidrag Moldavien istället röstade fram.

  Tack för era svar K2 och Placebo. Vem vet, kanske t.o.m Pinglan och Adri en dag får upp ögonen för det här 🙂

 16. Micke

  Man känner ofta att fel låt vann osv men är det verkligen så ens för en själv? Kollade lite på det hur ofta Topp 3 låtar för mig vunnit och även det motsatta Botten 3 låtar vunnit. Kollade bara 2000-talet nu.

  Om jag tänker att vinnaren har varit bland min Topp 3 så har det på tjugo gånger under detta århundrade faktiskt hänt hela sex gånger. Mer än jag trodde och kände faktiskt. De år det hände var:

  2000 – “Fly on the Wings of Love”,Olsen Brothers – Danmark
  (Jag hade den som tvåa efter Lettland)

  2006 – “Hard Rock Hallelujah”, Lordi – Finland
  (Jag hade den som trea efter Bosnien & Hercegovina och Norge)

  2007 – “Molitva”, Marija Šerifović
  (Jag hade den som solklar etta)

  2010 – “Satellite”, Lena Meyer-Landrut – Tyskland
  (Jag hade den som etta)

  2012 – “Euphoria”, Loreen – Sverige
  (Jag hade den som trea efter Serbien och Makedonien)

  2019 – “Arcade”, Duncan Laurence – Nederländerna
  (Jag hade den som tvåa efter Slovenien)

  Kollar man istället på det omvända så har vinnaren för mig endast gått att hitta i Botten 3 vid tre tillfällen 2001 (Absolut sist) 2002 och 2015. Det har alltså hänt dubbelt så många gånger att vinnaren gått att finna i min Topp 3 än att finna i Botten 3.

  Ibland ska man kolla igenom sånt här så man inser att det är mer vanligt att det går bra än dåligt

 17. Adri

  Micke: Det enda jag reagerar på där är att ”Heroes” var i din botten tre 2015.

  Då måste du ju tyckt att 2015 var ett löjligt bra år, för när du skriver om ”Heroes” låter det inte som att du inte tycker den är så dålig.

 18. Micke

  Adri för mig är versen (4/10) o refrängen (0/10)

 19. Engsla

  Placebo: Tack! 😀

 20. Engsla

  Micke: jättekul idé! Eftersom jag inte listade vilka jag tyckte sämst om tidigare år har jag bara kollat vilka år jag hade vinnaren i min topp tre (2000-2019), och då blir det som följer:

  2003 – “Everyway That I Can”, Sertab Erener – Turkiet

  2004 – “Wild Dances”, Ruslana – Ukraina

  2007 – “Molitva”, Marija Šerifović – Serbien

  2010 – “Satellite”, Lena Meyer-Landrut – Tyskland

  2012 – “Euphoria”, Loreen – Sverige

  2016 – “1944”, Jamala – Ukraina

  2019 – “Arcade”, Duncan Laurence – Nederländerna

  De år jag blev extremt besviken på vilka bidrag som vann var: 2001, 2002, 2006, 2009 och 2011. Går fortfarande och sätter på tekannan så fort något av de bidragen visas på esc, lol.

 21. Micke

  @Engsla, jisses så lika vi har. De år som du haft en topp 3 som vinnare har jag haft samma fyra år. De övriga tre du nämner har jag som sämst haft i en Topp 5

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se