SverigeSchlagerpinglan: I kväll, lördagen den 24:e augusti, kommer P4 Nästa 2019, forna “Svensktoppen Nästa“, att avgöras i en direktsänd riksfinal i P4 från Linköpings stadsfest. Åtta finalister tävlar och vinnaren utses av en mix av juryröster och sms-röster.

Vinnarlåten kommer att spelas regelbundet en period i radiokanalen P4 men erbjuds denna gång inte den traditionella utmanarchansen till Svensktoppen. Utöver detta kommer juryn att erbjuda en av de åtta tävlande artisterna (inte nödvändigtvis vinnaren) en plats i Melodifestivalen 2020.

Här nedan ser ni det mesta man behöver veta infor finalen, inkl. startordningen, länkar till bidragen samt mina personliga betyg av dem:

Allmänt om P4 Nästa 2019:

Över 1 260 låtar från hela Sverige skickades in till P4 Nästa 2019 och från de olika regionala deltävlingarna så röstades 25 lokala vinnare fram av jurygrupper och publik. Därefter fick en jury välja ut de åtta riksfinalisterna.
Finalen av P4 Nästa 2019 avgörs den 24:e augusti och sänds i P4 Sveriges Radio från Crusellhallen i Linköping Konsert & Kongress i Linköping med start klockan 19:00.
Vinnaren utses genom två röstningsomgångar där den första avgörs med jury- och sms-röster, där juryn och publiken har lika många poäng att fördela.
Medan juryn finns på plats vid finalen och avlämnar sina röster där så har publiken kunnat sms-rösta sedan finalisterna presenterats den 4:e augusti. Max 10 röster per abonnemang och röstningsomgång. Läs mer om hur man röstarsverigesradio.se.
Efter att juryns och publikens röster räknats samman går de två bidrag med högst poäng vidare till en slutlig omgång.
Inför den slutliga röstningsomgången så nollställs alla rösterna (men tävlingsbidragen behåller sina tidigare röstningsnummer) och publiken får ensam rösta fram vinnaren av P4 Nästa 2019. Även i den slutliga omgången är det max 10 röster per abonnemang som gäller.
Programledare för P4 Nästa är Titti Schultz och Josefin Johansson medan Lena Philipsson, Felix Sandman, Spring City samt förra årets vinnare The Lovers of Valdaro agerar gästartister.
(Källa: sverigesradio.se)

En av “P4 Nästa 2019”-finalisterna:


King of the Ocean“, Zulueta

Final-startfältet, bidragen, artisterna och låtskrivarna:

Schlagerpinglans betyg:
1. Through Fire and Rain“, Faith Kakembo (P4 Jönköping) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Johannes Häger
2. Further Apart“, Hildur Höglind (P4 Blekinge) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Hildur Höglind, Joakim Budee, David Alexander Lomelino
3. Lovenote“, Hugo Andersson (P4 Sjuhärad) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Hugo Andersson, Rasmus Gustafsson
4. Gå hem“, Amanda Aasa (P4 Västernorrland) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Amanda Aasa, Siri Jansson, Erik Grahn
5. King of the Ocean“, Zulueta (P4 Värmland) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Benjamin Edman, Sebastian Edman, Linus Jonsheden, Arvid Josteus
6. No Ordinary Girl“, Tova Glyt (P4 Jämtland) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Tova Glyt
7. All I Need Is You“, Tim Lööv (P4 Kronoberg) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Tim Lööv
8. Oh No“, Browsing Collection (P4 Skaraborg) betygbetygbetygbetygbetyg
Text / musik: Moa Lenngren, Carolina Karlsson, Mimi Brander, Nora Lenngren

Schlagerpinglan: Sedan jag lyssnade på de åtta finalbidragen för första gången, för ca tre veckor sedan, så har det hänt en hel del. Det mest anmärkningsvärda är att den låt som inledningsvis talade minst till mig, d.v.s. “King of the Ocean” med Zulueta, numera står ut som min personliga favorit och är den låt jag håller tummarna för i tävlingen. 🙂

Andra låtar som också tjänat på ett antal extra-lyssningar, för mig, är “Further Apart” och “Gå hem” men hur imponerad jag än är av dem så är det “Through Fire and Rain“, med Faith Kakembo, som blir “runner-up” om jag får bestämma. Även om låten fick se sig omsprungen på upploppet så uppfattar jag den fortfarande som den mest direkta av startfältets kandidater.

När det kommer till valet av Melodifestivals-joker så kan jag inte säga att jag lutar åt något håll alls, utan ser med stor nyfikenhet fram emot att få ta del av juryns val (och motivering) senare i kväll. Lycka till, samtliga artister. 😀

Mer om P4 Nästa 2019 (inkl. föregående års vinnare) hittar ni här.
Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2020 hittar ni här: “Sverige i ESC 2020“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se