Storbritannien Efter en lång tids tystnad så var det i dag, torsdagen den 27:e februari, äntligen dags för TV-bolaget BBC att presentera den internvalda artist och bidrag som de, tillsammans med skivbolaget BMG, valt ut att få representera Storbritannien i Eurovision Song Contest 2020.

Valet föll på den storsäljande, BRIT award-vinnande och Grammy-nominerade singer-songwritern James Newman. Han kommer att tävla med låten “My Last Breath” som han skrivit tillsammans med tre andra framgångsrika låtskrivare: Adam Argyle, Ed Drewett och Iain James (ESC 2011-vinnaren “Running Scared“). (Källa: eurovision.tv)

Mer info om James Newman och de övriga låtskrivarna hittar ni hos eurovision.tv

Lyssna på Storbritanniens ESC 2020-bidrag här:

“My Last Breath”, James Newman officiell musikvideo
(text och musik: Adam Argyle, Ed Drewett, Iain James, James Newman)

Schlagerpinglan: Jag har försökt att hålla nere mina förväntningar inför den brittiska internvalspresentationen och inte ens när ryktena om James Newman började att florera så tillät jag mig att börja hoppas. Kanske är det just det faktum att jag satt ribban så lågt som gör att jag föll pladask för “My Last Breath” eller så har kanske Storbritannien äntligen prickat rätt. 😀

Även om jag inte ser det som en ESC-vinnare för tillfället (men vem vet hur det slutar) så är det utan tvekan det bidrag jag placerar överst på min personliga ESC 2020-lista, som nu toppas av två Big Five-länder. 🙂

Jag skickar ett stort grattis till BBC för ett lyckat val och ett ännu större lycka till till James Newman. Det här ska bli rejält intressant att följa. 😀

Mer om Storbritanniens ESC 2020-förberedelser hittar ni här: “Storbritannien i ESC 2020


Presenterade ESC 2020-bidrag så här långt:
Albanien Albanien: Shaj“, Arilena Ara Norge Norge: Attention“, Ulrikke Brandstorp
Spanien Spanien: Universo“, Blas Cantó Frankrike Frankrike: The Best in Me“, Tom Leeb
Tjeckien Tjeckien: Kemama“, Benny Cristo Belgien Belgien: Release Me“, Hooverphonics
Australien Australien: Don’t Break Me“, Montaigne Ukraina Ukraina: Solovey“, Go_A
Lettland Lettland: Still Breathing“, Samanta Tīna Slovenien Slovenien: Voda“, Ana Soklič
Italien Italien: Fai rumore“, Diodato Polen Polen: Empires“, Alicja Szemplińska
Armenien Armenien: Chains On You“,
Athena Manoukian
Storbritannien Storbritannien: My Last Breath“,
James Newman
Litauen Litauen: On Fire“, THE ROOP

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


16 kommentarer till “Storbritanniens Eurovision-bidrag 2020”

 1. Adri

  Alltid lika kul när ryktena börjar gå om att Storbritannien faktiskt kommer skicka en riktigt aktad, creddig, erkänd och grym artist till ESC… och sen skickar de hans storebror istället! Come on!

  Aja. Jag gillar detta ändå. I truly do. 🙂 absolut övre halvan på min lista.

  MEN… än en gång inser jag att Storbritannien förmodligen spelar för tryggt än en gång. Det är deras konstanta fälla. Noll risker. Lite så även i år. Även om låten håller för mig! 🙂

 2. Adri

  Svårtippad. Framförallt då det bara släppts 15 låtar. Men jag vill se detta land lyckas. Hoppas åtminstone topp 20 🙂

 3. Adri

  Och nu till nåt annat som kanske inte är helt passande här, men inte under nåt annat inlägg heller så here goes.

  Har nån missat att jag hejar på Dotter? Nej jag tror faktiskt inte det. Micke kollar inte ens på MF och t.o.m han har förstått det. Jag bor i ett hus med 10 våningar, på bottenplan, och jag tror t.o.m de på högsta våningen numera förstått att jag supportar Dotter. I’ve made it clear.

  Det är helt poänglöst att länka ”Bulletproof” för vi har ju alla hört den. Men något som kan gått vissa förbi är denna underbara cover Dotter gjort på vår senaste ESCvinnare 🙂 (som tyvärr inte finns på Spotify, som den borde)

  Om man känner mig vet man att Dotter är en artist för mig, för hon är en mix av många av mina favoritsångerskor. Det finns en matsked Miss Li där, en gnutta Laleh, en portion Florence Welch och kanske den största andelen: Kate Bush (baserat på kommentarerna är jag inte ensam om att höra mycket Kate Bush i henne).

  What’s not to like liksom?

  https://m.youtube.com/watch?v=2Q3NzhOedoc

 4. Marcus

  När jag hörde låten tänkte jag att “detta gillar nog både Adri och Pinglan”.

  Och mycket riktigt. Följaktligen så gillar jag den inte ^^

  Det är ännu en i en lång rad av brittiska axelryckningar. Visst, det är en lite modernare och fräschare axelryckning än på ett tag, men likväl en ointresserad axelryckning.

 5. Mr A

  Nej inget för mig, jobbig låt.

 6. Josef

  Adri: 🙂 Du fick mig att börja skratta! citerar dig”Hoppas åtminstone topp 20 ”

  Man har inte samma krav längre på UK som man har på exempelvis Sverige. Har lite svårt själv att placera låten. Absolut ingen vinnare men absolut heller ingen sista plats var mitt spontana intryck. De 15 första låtarna har inte givit mig någon binnarkänsla förutom Italien lite och även Australien. vi får se hur det utvecklar sig.

 7. Micke

  Adri jag kan erkänna för dig att jag vet absolut nada om Dotter. Måste dock säga att vissa grejer du sagt gör mig orolig. Jag tror du känner till två saker om mig. 1. Jag gillar inte killar som sjunger i falsett. 2. Jag älskar mörka kvinnoröster.

  Till detta kan jag även lägga att jag inte är särskilt såld på ljusa, viskande kvinnoröster typ Carola.

  Hmm. Har hon en sån röst så tror jag tyvärr Adri att jag får svårt att gilla bidraget. Kanske får jag aldrig reda på det men om det nu blir som du säger att hon vinner då kommer jag ju att få höra det.

  Vi får väl se. Jag kommer givetvis som alltid att nollställa mig och ge bidraget samma chans som allt annat. Blir dock lite tveksam utifrån det du säger

 8. Micke

  Nu ska jag göra just det jag nyss sa. Nollställa mig helt och ge Storbritannien en ärlig chans. Det är en kamp med tanke på deras sätt att förhålla sig till ESC. Men jag skagöra det

 9. Adri

  Micke: Jag vet inte vad du tycker om Florence Welch, Laleh eller Kate Bush. Men du har ju talat gott om Miss Li iaf 🙂 Dotter är lite dem kvinnorna i en mixer tycker jag 🙂

  Du verkar ha glömt ditt första encounter med Dotter från 2018? 🙂 Då var du inte jätteimponerad. Men jag köper det. För det var en grym låt, med ett ganska undermåligt framträdande. (Då kom hon ju 26a av 28… så oavsett finalplacering är det en avsevärd förbättring)

 10. Josef

  Micke: 🙂 Hej igen! Nu börjas det! Visst har Italien en ganska bra låt? Hur står det till annars med dig? Är det mycket resande för dig i jobbet?

 11. Micke

  Josef… Tjena polarn Jaså du hänger kvar här. Kul att en av er två jag snackade först här med är kvar. Var är Kerstin?

  Det är bara bra med mig tack. Skickade faktiskt in låtar till MF och ett närliggande land i år. Mest på skoj. Ratades i MF men kom med i det andra landet. Fick klartecken och allt innan de tog bort oss och “beslutsfattarna” tog in egen släkt istället. Asförbannad ett tag men glömt nu

  Hur är det själv Josef? Fått ordning på kroppen nu hoppas jag. Kul att du kommer in just nu när jag är på hugget igen.

  Italien frågar du. Well det är min favvis this far. Gillar även Belgien, Ukraina och en eller två till. Gillar absolut inte Frankrike, Lettland och i synnerhet inte Tjeckien.

  Har du hunnit lyssna in dig än? Några favvisar mer än Italien? Jag ser mest fram mot Serbien och Portugal i veckan. Finns starka låtar där.

 12. Josef

  Vad!? Fått ordning på kroppen?! 😀 Jag har inte haft något problem med kroppen förutom några kilos övervikt, men det får våren fixa förhoppningsvis, hoho! Har jag berättat något kanske här för ett år sedan och kanske glömt bort det möjligtvis!?? Hursomhelst, kul att du ändå försökte skicka in material, sedan om det är korrupt eller inte kan ju inte du påverka, roligt initiativ i alla fall! 🙂

  Ja Ukraina har en speciell låt i år och Belgien är en växare. Alltså, om hon är lika mycket bättre som Belgien brukar vara sämre jämfört med videon, så kanske vi har en vinnarkandidat!? Den är suggestiv och väldigt stämningsfull. Ja, Frankrike har verkligen haft bättre förut, men häpna min vän,,jag tycker lite om Tjeckien. Det är något med den låten…kan inte sätta fingret på vad!?

 13. Micke

  Josef… Benet eller xoten

 14. Micke

  Josef… ok men i stort verkar vår smak matcha ganska bra hittills. Ska bli kul att se vad du har för smak framöver

 15. Josef

  Men oj Micke 😀 Vad du MINNS. Jag hade spelat badminton för första gången på 19 år med min systerson och fick en rejäl knäsvullnad i mitten av April förra året. Ja, hihi jag linkade fint när jag gick i sisådär 2 kanske 3 veckor med mitt onda knä. Det hade jag helt glömt. Började faktiskt att löpträna på hösten vilket jag la av med några veckor innan Jul. Ska väl förmå mig att börja träna lite smått nu när snart Mars är här.

  Vilken tyckte du var bäst av Tyskland eller Storbritannien? Jag tycker båda låtarna skräller mer att “vi vill inte komma sist” än att försöka göra något från grunden som kan verkligen utmana.. Vad vet omusikaliska jag! …

 16. Micke

  Josef. Kanske du minns att det värsta jag vet är män som sjunger i falsett. Är det svar nog

  Tycker Storbritannien som vanligt är en besvikelse men Tyskland…..

  Vad tycker du själv?

  Visst ja. Knät var det ju. Ja ut och träna med dig. Varför inte lite Badminton

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se