San Marino Schlagerpinglan: I dag, torsdagen den 3:e september, är det San Marinos nationaldag vilket jag tycker är en bra dag att uppmärksamma alla de bidrag landet tävlat med i Eurovision Song Contest genom tiderna.

Efter att ha lyssnat igenom landets samtliga 10 tävlingsbidrag (+ 2020-bidraget), som ni hittar på min San Marino-samlingssida, så uppdaterade jag min personliga topp-tio-lista, se nedan.

Schlagerpinglans favorit av San Marinos ESC-bidrag:

“Crisalide (Vola)”, Valentina Monetta (ESC 2013)

Schlagerpinglans topp-10 av San Marinos samtliga ESC-bidrag:
1. (1.) (1.) Crisalide (Vola)“, Valentina Monetta (ESC 2013 – 11:a i semi 2)
2. (3.) (2.) Complice“, Miodio (ESC 2008 – 19:e i semi 1)
3. (2.) (3.) Stand By“, Senit (ESC 2011 – 16:e i semi 1)
4. (4.) (ny) Say Na Na Na“, Serhat (ESC 2019 – 19:e i finalen)
5. (5.) (4.) Chain Of Lights“, Michele Perniola
& Anita Simoncini
(ESC 2015 – 16:e i semi 2)
6. (6.) (5.) Spirit of the Night“, Valentina
Monetta and Jimmie Wilson
(ESC 2017: 18:e i semi 2)
7. (7.) (6.) The Social Network Song
(Oh Oh – Uh – Oh Oh)
“,
Valentina Monetta
(ESC 2012 – 14:e i semi 1)
8. (8.) (7.) Maybe (Forse)“, Valentina Monetta (ESC 2014 – 24:a i finalen)
9. (9.) (8.) I Didn’t Know“, Serhat (ESC 2016 – 12:a i semi 1)
10. (-) (-) Freaky!“, Senhit (ESC 2020 – inställd tävling)
11. (10.) (9.) Who we are“, Jessika (feat. Jenifer Brening) (ESC 2018 – 17:e i semi 2)

Snabbfakta: San Marinos deltagande i Eurovision Song Contest:
debutår: 2008 – deltagit 10 gånger (+2020) – vunnit 0 gånger


Schlagerpinglan: Redan i maj gick Senhit ut med nyheten att hon kommer att representera San Marino i Eurovision Song Contest 2021, efter att hon internvalts till den inställda ESC 2020. Som uppladdning ger hon ut olika ESC-covers i olika stilar under projektnamnet #FreakyTripToRotterdam, se den senaste videon här. Vilken stil hennes tredje ESC-bidrag kommer att ha återstår dock att se.

Personligen tyckte jag riktigt bra om Senhits första bidrag, “Stand By“, som hamnat bland de tre främsta varje gång jag rangordnat bidragen, medan det senaste, “Freaky!“, inte riktigt fångade mig på samma sätt, trots discotongångarna.

Det helt överlägsna bidraget här, enligt min smak, är Valentina Monettas andra ESC-bidrag, “Crisalide (Vola)“, som otroligt nog aldrig tog sig till finalen. Den enda gång Valentina nått finalen, så här långt under sina fyra försök, var med “Maybe (Forse)” som jag komiskt nog placerar sist av de fyra. Ibland är det extra svårt att förstå hur tittare och jury röstar. 🙂

San Marinos samtliga bidrag i ESC hittar ni här: “San Marino i Eurovision Song Contest

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


3 kommentarer till “San Marino i Eurovision – Personlig topp-lista”

 1. Engsla

  För mig är San Marino är ett av de absolut svåraste länderna när det kommer till att försöka rangordna bidragen. De skickar två gånger en sångare som har en så obehaglig röst att jag knappt orkar lyssna färdigt på låtarna, de slänger in en hopplös rappare, de sjunger texter som en åttaåring skulle skämts för att ha knåpat ihop och de skickar en av de tjatigaste låtarna i esc-historien. Hur sjutton ska jag ranka det här? Förra året gav jag upp helt, men i år gör jag i alla fall en lista 🙂

  Till skillnad från Pinglan så tycker jag att Freaky! är ganska uppfriskande och rolig, och det har verkligen behövts i år, så den får förstaplatsen. Sedan tycker jag att San Marino varit allra bäst när de skickat bidrag på italienska. Önskar att de återgår till det. Trots all min klagan ovanför så är jag glad att San Marino fortsätter medverka i esc. Omväxling förnöjer 🙂

  San Marino topp tio:

  2020 “Freaky!”, Senhit
  2008 “Complice”, Miodio
  2013“Crisalide (Vola)“, Valentina Monetta
  2011 “Stand By“, Senit
  2018 “Who We Are“, Jessika featuring Jenifer Brening
  2014 “Maybe (Forse)“, Valentina Monetta
  2017 “Spirit of the Night“, Valentina Monetta and Jimmie Wilson
  2012 “The Social Network Song (Oh Oh – Uh – Oh Oh)“, Valentina Monetta
  2019 “Say Na Na Na“, Serhat
  2016 “I Didn’t Know“, Serhat
  2015 “Chain of Lights“, Anita Simoncini & Michele Perniola

 2. Schlagerpinglan

  @Engsla, Synd att vi aldrig fick se hur Senit hade tänkt presentera “Freaky!” på Rotterdam-scenen, för även om jag i nuläget inte är så imponerad av låten så är jag relativt säker på att jag, med rätt scenshow, hade kunnat övertalas ganska lätt. 🙂

  Hennes framträdande vid Eurovision Home Concerts tyckte jag t.ex. var ganska lovade.
  https://youtu.be/QOk–4GUDXA?t=833

 3. Engsla

  Pinglan, håller med om att det var lovande. Och jag är nog mer imponerad av Senhits goda humör än av själva låten. Tycker att hon var en av de mer positiva höjdpunkterna i alla små framträdanden under det här coronaåret 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se