#EurovisionAgain Schlagerpinglan: Som en förberedelse inför semifinal-specialen av #EurovisionAgain den 19:e december fortsätter jag genomgången av de bidrag som aldrig nådde ESC-finalen.


Bulgarien missade ESC-finalen 8 gånger mellan 2004 – 2019 (16 år):

Här följer en sammanställning av de bidrag som Bulgarien missat finalen med under perioden 2004 – 2019. Klicka på flaggan för att komma till den bulgariska samlingssidan där ni hittar landets samtliga tävlingsbidrag och resultat.

Schlagerpinglans favorit av de bulgariska bidrag som missat ESC-finalen:

Angel Si Ti“, Miro (15:e i semifinal 2 2010)

Bulgarien Bulgarien – 8 finalmissar på 12 tävlingsår (2004 – 2019):
2005 Lorraine“, Kaffe 19:e i semifinalen (av 25)
2006 Let Me Cry“, Mariana Popova 17:e i semifinalen (av 24)
2008 DJ, Take Me Away“, Deep Zone & Balthazar 12:a i semifinal 2 (av 19)
2009 Illusion“, Krassimir Avramov 16:e i semifinal 1 (av 18)
2010 Angel Si Ti“, Miro 15:e i semifinal 2 (av 17)
2011 Na Inat“, Poli Genova 12:a i semifinal 2 (av 19)
2012 Love Unlimited“, Sofi Marinova 11:a i semifinal 2 (av 18)
2013 Samo Shampioni (Only Champions)“,
Elitsa Todorova, Stoyan Yankulov
12:a i semifinal 2 (av 17)

Schlagerpinglan: Bulgarien är ett relativt ungt ESC-land som inte gjorde sin debut förrän 2005, då semifinalsystemet fortfarande hade sina första prövoår. Efter att Bulgarien missat finalen sex år i rad (2008-2013) så tog de en paus på två år och kom tillbaka som en helt ny deltagare med idel finalplatser, varav en 2:a- och en 4:e-placering.

Om inte ESC 2020 ställts in så hade de mycket väl kunnat rada upp ytterligare en fin placering då VICTORIA och hennes “Tears Getting Sober” var en av flera förhandsfavoriter. Än är hoppet inte ute för en framskjuten placering för Victoria i ESC då TV-bolaget BNT beslutat att skicka sångerskan till Rotterdam 2021. Vilket bidrag hon ska tävla med är ännu oklart men låten “Ugly Cry” är en av kandidaterna.

Vad gäller Bulgariens finalmissar så tycker jag att både “Angel Si Ti” (2010) och “Na Inat” (2011) var självklara finalister (och båda skulle kunna platsa på min önskelista inför #EurovisionAgain-semifinals-specialen). Tidigare har jag även varit ganska förtjust i “Illusion” (2009) men den lågan verkar ha svalnat något medan “Love Unlimited” (2012) blir bättre och bättre för varje år (och är nu uppe bland mina favoriter). 🙂

Min syn på Bulgariens deltagande är därmed att de vid ett flertal år förtjänade ett bättre resultat än vad de fick, vilket gör mig extra glad över deras succéåterkomst i tävlingen. 🙂

Se även:
Eurovision-länder som aldrig missat finalen (2004-2019)
1 finalmiss (5 länder), 2 finalmissar (2 länder), 3 finalmissar (5 länder),
4 finalmissar (2 länder), 5 finalmissar (4 länder), 6 finalmissar (3 länder)
7 finalmissar (Albanien, Island, Litauen, Malta, Kroatien)
8 finalmissar (Finland, Irland, Polen)

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


4 kommentarer till “Bulgariens åtta finalmissar i Eurovision Song Contest”

 1. Adri

  Bulgarien förr i tiden har haft samma problem som Nordmakedonien haft i modernare tider. Nämligen att låtarna absolut varit nog, men de har inte kunnat iscensätta dem ordentligt. Därför tycker jag väl faktiskt att samtliga dessa finalmissar är förtjänta.

  Förutom ”Na Inat” 2011.

 2. Schlagerpinglan

  @Adri, Inte ens 2010-bidraget? Då är det kanske så illa att där jag ser ett bidrag som är så överdrivet att det blir oemotståndligt så ser de flesta bara ett överdrivet bidrag? Vilket i och för sig kan förklara ett och annat. 😀

 3. Adri

  Pinglan: Ajajaj… ska inte gå på allt för mycket med negativa superlativ. Men om vi säger såhär: Skulle jag göra en topp 7 över de bästa låtarna från Bulgarien som missade finalen, så hade låten från 2010 tyvärr inte fått plats på den listan. Jag har svårt för den.

 4. Schlagerpinglan

  @Adri, Aotsch. 😀

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se