Schweiz Redan i slutet av novembermeddelade Gjon’s Tears, den internvalda artist som ska representera Schweiz i Eurovision Song Contest 2021, att hans 2021-bidrag valts ut. Nu har mer info om uttagningsprocessen avslöjats.

I en radiointervju med TopRadio Albania så har Gjon’s Tears, eller Gjon Muharremaj som han heter, avslöjat att det totalt spelades in 20 låtar under en och en halv månad inför internvalet. Det framgick inte om bidragen genomgick någon av de marknadsanalyser som Schweiz ESC-delegationsledare Reto Peritz talade om i maj. Gjon sade i alla fall att en jury gjorde det slutliga valet och att han tycker att resultatet är bättre än han förväntat sig.

Datumet för när bidraget ska släppas har ännu ej avslöjats. Gjons förra bidrag, “Repondez-Moi“, släpptes i mars så eventuellt kan vi ha en lång väntan framför oss. (Källa: escxtra.com)

Äldre intervju med Gjon’s Tears (Schweiz internvalda ESC 2021-artist):

INTERVIEW: Gjon’s tears (Switzerland 2020 & 2021)” (41:19 – May 11, 2020 – ESCXTRA)

Schlagerpinglan:Repondez-Moi” var ju en av favoriterna inför Eurovision Song Contest 2020 så det kan inte vara alltför lätt att välja ut en lämplig uppföljare. Har de spelat in 20 olika låtar så verkar det i alla fall som att de gjort vad de kunnat och det ska bli väldigt intressant att höra vad de valt ut. Schweiz ESC 2020-bidrag tillhörde inte mina personliga favoriter så om de satsar på något helt annorlunda så ser jag det endast som positivt. 😀

Mer om Schweiz förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Schweiz i ESC 2021“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


5 kommentarer till “Schweiz 2021: 20 låtar spelades in inför internvalet”

 1. Johanna

  Inget kan toppa Repondez Moi känner jag. Jag gissar att i princip alla återvändande artister kommer ha sämre bidrag (eller lika dåliga i vissa fall) i år. Jag väntar med spänning på att bli motbevisad!

 2. Adri

  Johanna: Med tanke på att jag absolut inte gillade 2020 års startfält så hoppas jag verkligen du inte får rätt på det.

  För herrejösses… 2020 har varit ett konstigt skitår på många sätt. Och Eurovision ingick verkligen i det. Kan ha varit det sämsta startfältet sen jag började följa Eurovision (2011 kan konkurrera om den titeln kanske?).

 3. Mr A

  @pinglan Det var inte lång paus du tog.

 4. Schlagerpinglan

  @Johanna, Oavsett om du får rätt eller ej så är det ju en av sakerna som blir extra intressant med 2021: att se hur de nya låtarna står sig mot de gamla. Jag, som tycker att de flesta återvändare så här långt inte hade så imponerande bidrag 2020, tror dock på en del förbättringar. 🙂

  @ Mr A, Njae det blev kanske inte så lång paus… men tillräcklig. 🙂 När dagarna inte har några juliga namn längre och det finns ESC-nyheter som lockar så är det ju nästan som att jag inte har något val. 😀

 5. Johanna

  @Adri och jag tycker helt tvärtom att 2020 hade ovanligt många bra låtar och väldigt få dåliga(lettland var väl det enda som var helt omöjligt att lyssna på) Dock väldigt många “safe” låtar så hoppas på lite mer utsvävningar i år….Och av de återvändande artisterna var ju både Schweiz, Island och Bulgarien i min topp 5 för 2020 och är 100% säker på att de alla tre kommer ha sämre låtar. Är också nästan säker på att en “ny” artist vinner (om inte Little Big kommer tillbaka för då kan de ha en chans)

  De andra återvändarna var inte riktigt min stil i de flesta fallen så några där kan eventuellt inte bli sämre….

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se