FinlandFinland kommer att välja ut sitt bidrag i Eurovision Song Contest 2021 genom den nationella finalen UMK 2021 den 20:e februari där sju artister tävlar med bidrag som släpps ett efter ett och där fem bidrag nu finns att lyssna på.

En timme före midnatt släpptes den femte låten: “Hurt” med Aksel, se nedan. Mer info om UMK 2021-startfältet samt det förväntade låt-släpp-schemat hittar ni här.

Det femte “UMK 2021”-bidraget:

Hurt“, Aksel (Gerard O’Connell, Kalle Lindroth, Joonas Angeria)

Schlagerpinglan: Till skillnad från när jag gav bidragen från Oskr och Laura en första genomlyssning så tycker jag att det finns många intressanta element i AkselsHurt” som gör att jag tror att den kommer att växa till sig med tiden.

Även om jag inte kan säga att den berörde mig lika mycket som Dannys bidrag så är detta en låt jag kan se mig själv lyssna på om humöret är det rätta, d.v.s. när jag känner för något lite lugnare.

Vi får se vad som händer, fortfarande är det två låtar vi inte hört (se schemat här), men så här långt så är Teflon Brothers feat. Pandora mina ohotade favoriter. 🙂

Mer om Finlands förberedelser inför ESC 2021 hittar ni här: “Finland i ESC 2021“.

Relaterad information: Vill ni lyssna in er på bidragen i fler av de nu pågående nationella uttagningarna inför ESC 2021 så uppdateras “Lyssna på bidragen i de nationella ESC 2021-uttagningarna“-sidan regelbundet.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


8 kommentarer till “Finland 2021: Lyssna på Aksels UMK 2021-låt”

 1. Adri

  Jag tror ju Aksel eventuellt kan få lite sympatiröster (men sen ska inte heller allting skakas ner till det heller, han kanske vinner på egen merit?) och blir därför inte förvånad om han vinner igen.

  Jag gillar ju denna mer än ”Looking Back”. Men jag avskydde den så vad säger det?

  Ja, den är ok. Men jag ser hellre ”I love you” som vinnare. Oerhört mycket hellre.

 2. Micke

  Extremt mycket bättre än förra gången. Ett av två bidrag jag hittills gillar i finska uttagningen. Slänger ut min TOPP 2 i de länder som startat upp

  TOPP 2:

  ALBANIEN:
  “Zjarri im“, Era Rusi
  “Karma“, Anxhela Peristeri (THE WINNER)

  ESTLAND:
  “Kiss Me” – Karl Killing
  “6” – Heleza

  FINLAND:
  “Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua“, Danny
  “Hurt“, Aksel

  FRANKRIKE:
  “Pourvu Qu’on M’Aime”, Juliette Moraine
  “Voilà”, Barbara Pravi

  ISRAEL:
  “La La Love“, Eden
  “Set Me Free“, Eden

  NORGE:
  “Nordlyset”, Maria Solheim
  “Monument“, KEiiNO

  Svagast här är Israel Kan inte påstå att jag gillar någon av dessa två men de är helt ok till skillnad från det tredje bidraget i deras uttagning.

 3. Johanna

  Jag älskade “Looking back” men den var en växare. Den här är minst lika bra och dessurom mer direkt. Jag sjöng med på andrs lyssningen och nu har den satt sig helt på hjärnan. ÖVERLÄGSET bäst i Finska utragningen och en av de bästa jag hört hittills i någon uttagning. Hoppas VERKLIGEN att den vinner!

 4. Schlagerpinglan

  @Johanna, Det låter ju lovande även för min del i så fall. Jag var inte helt såld på “Looking back” till en början men den växte till sig för att sedan övertyga totalt i finalen. Nu är jag oerhört nyfiken på hur “Hurt” kan tänkas utvecklas. 🙂

 5. Adri

  Ok, nu har alla låtar fått minst 7 lyssningar var. Min lista är därmed ganska bestämd för nuläget.

  1. ”I love you”
  – ÖVERLÄGSEN. Det finns ingen annan.

  2. ”Hurt”
  – Aksel är ju lika tråkig som förra året. Men låten är bättre. Vinner säkert, men jag kommer be för att den inte ska göra det.

  3. ”Lie”
  – Radioballad. Hörts tusentals gånger förr. Men bra är den ändå. Skulle tjänat på att delta ett annat år när Aksel inte deltog med denna låt.

  4. ”Lång titel på finska jag inte lärt mig utantill”
  – Finstämt, men ack vad trist.

  5. ”Play”
  – En mer död refräng får man leta efter

 6. Zacke

  Jag gillade inte ”Looking back” alls och var väldigt besviken när den vann. ”Hurt” är en mycket starkare låt, med en mycket bättre melodi och vackrare arrangemang, och kunde bleka ”Looking back” vinna så borde denna göra detsamma, kan man tycka. Min favorit i den finska uttagningen är fortfarande “Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua“, men denna är klar tvåa där bakom än så länge. Även ”I love you” är helt okej.

 7. Micke

  Innan några låtar släpptes överhuvudtaget från Finland hade jag väldigt dåliga vibbar, i synnerhet när det gällde Aksel. Fanns bara två där jag kände möjligen, möjligen och det är de två vi ännu inte hört ifrån Blind Channel och Ilta.

  Nu då vi hört fem bidrag har jag faktiskt hittat två jag verkligen gillar “Sinä päivänä kun kaikki rakastaa mua“, Danny och dessutom mycket överraskande “Hurt“, Aksel. Vackert och mysigt är de två ord jag lägger som beskrivning på dem. Dannys är väldigt vacker och Aksels väldigt mysig.

  ”I love you”, Teflon Brothers feat. Pandora är en simpel men lättillgänglig låt som jag just nu köper men troligen inte om en månad eller så. “Lie”, Oskr har man, som Adri säger, hört tusentals gånger men ändå ok. Om man har den så kan man ju fundera över vad man ska säga om “Play”, Laura. Tiotusentals gånger allra minst då och dessutom väldigt banal och tråkig

 8. Engsla

  Mer omedelbar än förra årets låt från Aksel. Är inte helt såld än, men det är en fin melodi som passar hans röst. Kul att Finland har två bidrag med i år som jag gillar så här långt 🙂

 1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se