Sverige Schlagerpinglan: Som en nedräkning till Melodifestivalen 2022 kommer jag varje dag fram till den 5:e februari (då Melodifestivalen 2022 inleds), med hjälp av information från SVT, uppmärksamma en av de tävlande artisterna per dag.

Nummer 24 av de 28 artisterna är Malin Christin som tävlar i den fjärde deltävlingen:

Malin Christin Artist: Malin Christin

Melodifestivals-historik: Debutant

Video-intervju: Melodifestivalen Instagram

Bidrag: “Synd om dig

Startnummer: #3 i deltävling 4
(26:e februari i Lidköping Stockholm)

Låtskrivare: Jonathan Lavotha, Oliver Heinänen,
Malin Christin

SVT:s text om artisten:
Malin Christin har hittat sitt uttryck i modern svensk pop och alternativ R&B. Hon är en av årets debutanter och tycker att det känns extra roligt att tävla med just bidraget “Synd om dig”.

– Det är nästan som en terapi-låt. Den har betytt jättemycket för mig när jag skrev den. Så därför kändes det helt rätt att skicka in i år. Och vilken tur att jag gjorde det!

Malin Christin debuterade som artist med låten “Salt i såren” tillsammans med Myra Granberg våren 2020, men är långt ifrån en nykomling på musikscenen. Genom åren har hon arbetat som låtskrivare för både svenska och internationella artister. Hon var bland annat med och skrev Maltas bidrag till Eurovision Song Contest 2021. För snart ett år sedan släppte hon sin debutsingel och nu längtar hon efter att få möta publiken.

– Jag hoppas att det blir starkt! Det är vad jag hoppas att folk kommer känna. Att de känner lika mycket som jag gör. Vi ses nästa år helt enkelt!”
(Källa: Melodifestivalen Instagram – Foto: Melodifestivalen Twitter)

Schlagerpinglan: Då detta är ytterligare en debutant som jag aldrig hört något från (som artist) så är det svårt att veta vad man ska förvänta sig. Det som dock talar för att bidraget kan vara något speciellt är ju att artisten inte bara är en erfaren och framgångsrik låtskrivare utan att “Synd om dig” verkar vara en låt som har en stark personlig koppling, och sådant brukar kunna lysa igenom på ett positivt sätt och göra bidraget extra intressant. 🙂

Mer om Sveriges förberedelser inför ESC 2022 hittar ni här: “Sverige i ESC 2022“.

Mer från Schlagerpinglan i samma kategori:


  1. Lämna en kommentar


                 

                 

     

Musik bloggar Blogglista.se